Opas e-laskun käyttämiseen - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Opas e-laskun käyttämiseen

E-lasku on kätevä tapa vastaanottaa laskut sähköisesti suoraan omaan verkkopankkiisi. Tästä oppaasta löydät tiiviin infopaketin e-laskun käyttämiseen.

E-laskun otat käyttöön omassa verkkopankissasi. E-lasku toimitetaan automaattisesti verkkopankkiisi, josta voit maksaa laskun missä ja milloin tahansa.

 

E-laskun hyödyt

 • Kun lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiisi, laskun tiedot - kuten saajan tilinumero ja viitenumero - ovat automaattisesti oikein, eikä näppäilyvirheitä pääse syntymään.
 • Laskun maksu vaatii sinulta vain muutaman napin painalluksen.
 • Voit valita itsellesi sopivan veloitustavan oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista. Esimerkiksi hyväksyt jokaisen saapuvan laskun erikseen, asetat ne veloittumaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä tai veloittumaan tililtäsi automaattisesti erikseen määrittelemääsi eurorajaan saakka.
 • Laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. E-lasku sisältää aina myös sähköisen kopion varsinaisesta laskudokumentista.
 • E-laskusta ei koidu sinulle ylimääräisiä laskun toimitusveloituksia.
 • E-lasku on paperittomana ympäristöystävällinen vaihtoehto.

E-laskun käyttöönotto

Avaa OmaElisasta viimeisimmän laskusi PDF-tiedosto ja ota sieltä ylös viitenumero. Tee tämän jälkeen e-laskun käyttöönotto omassa verkkopankissasi.

Monet pankit tarjoavat e-laskusopimuksen tekemistä automaattisesti, kun maksat laskuasi. Seuraa tällöin verkkopankkisi antamia ohjeita. Voit myös tehdä e-laskusopimuksen seuraavasti:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikoista kohta "E-lasku", "E-laskusopimukset" tai "Tee e-laskusopimus" ja klikkaa sitä.
 2. Hae laskuttaja nimellä. Elisan laskut löydät nimellä ELISA OYJ.
 3. Tämän jälkeen saat kaksi eri vaihtoehtoa: Elisa Oyj -> Kaikki Elisan laskut ja Elisa Oyj -> Elisa Saunalahti liittymät. Valitse "Kaikki Elisan laskut" jos asiakkuutesi sisältää esim. Elisa Viihde -palvelun.
  Valitse "Elisa Saunalahti liittymät" jos asiakkuutesi sisältää esim. matkapuhelinliittymä -sopimuksen.
  Jos et ole varma, mitä palveluita asiakkuutesi sisältää, valitse Elisa Oyj -> Kaikki Elisan laskut
 4. Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen liittyvät tiedot (laskun tunnistetieto on Elisalla laskun viitenumero) ja hyväksy sopimus.
 5. Tämän jälkeen saat valitsemasi laskuttajan laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi.

Jos sinulla on Elisalla useampi asiakasnumero, muista tehdä oma e-laskusopimus jokaiselle asiakasnumerolle erikseen, mikäli tarkoitus on jatkossa vastaanottaa kaikki Elisan laskut e-laskuina. Eri asiakasnumeroilla on eri viitenumero, joten käytä aina sen asiakasnumeron laskun viitettä, jolle olet tekemässä e-laskusopimusta.

Tarkemmat ohjeet e-laskun käyttöönottoon löydät pankkisi omilta sivuilta. 

Tein e-laskusopimuksen, mutta Elisan laskuni eivät silti saavu e-laskuina?

Varmista verkkopankistasi, että tekemäsi e-laskusopimus löytyy e-laskusopimuksistasi. Jos e-laskusopimus löytyy, klikkaa sopimus auki ja tarkista, että sopimuksen tunnistetiedosta löytyy oikea viitenumero.

Huom! Viitenumeron pitää olla tismalleen sama viitenumero, joka on ollut edellisellä laskullasi. Jos viitenumerossa on yksikin numero väärin, tekemäsi e-laskusopimus ei kohdistu oikealle laskullesi eikä laskusi tämän vuoksi saavu e-laskuna.

Vaikka monet verkkopankit tarkistavat viitenumeron oikeellisuuden, kaikkia näppäilyvirheitä automaattinen tarkistus ei pysty tunnistamaan. Tämän vuoksi on mahdollista, että e-laskusopimus on mennyt läpi, vaikka se olisi tehty väärällä viitenumerolla. Jos viitenumero on väärin, tee e-laskun käyttöönotto uudelleen oikealla viitenumerolla.

Muista myös, että e-lasku on Elisalla asiakasnumerokohtainen. Jokaisella Elisan asiakasnumerolla on oma viitenumeronsa. Saadaksesi kaikki Elisan laskusi e-laskuina sinun on tehtävä yhtä monta e-laskusopimusta kuin sinulla on Elisalla asiakasnumeroita/viitenumeroita.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!