Elisan Tietoturvapalveluilla käytät nettiä turvallisesti - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisan Tietoturvapalveluilla käytät nettiä turvallisesti

Tältä sivulta löydät vinkkejä Elisa Turvapaketin ja Freedome VPN:n käyttöön. Kun sinulla on molemmat asennettuna, käytät nettiä huoletta niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin. 

Elisa Turvapaketti – Suojaa laitteesi ja yhteytesi jatkuvasti

- Varmistat nettiä selatessa että virukset ja haittaohjelmat pysyvät poissa

- Käytät verkkopankkia ja teet nettiostoksia huoletta

- Asetat turvalliset rajat lasten netin käytölle

TUTUSTU JA TILAA

Freedome VPN – Suojaa yksityisyytesi yhdellä napin painalluksella

- Salaat nettiyhteytesi niin, että ulkopuoliset eivät näe, mitä tietoja lähetät ja vastaanotat

- Surffaat turvallisin mielin julkisessa wifissä hotelleissa, lentokentillä ja kahviloissa

- Katsot suosikkiohjelmiasi myös ulkomailla, kun maantieteelliset rajoitukset eivät estä katselua

- Et jätä verkkoon jälkiä, joita mainostajat ja nettirikolliset voisivat seurata ja hyödyntää

TUTUSTU JA TILAA

Elisa Turvapaketilla käytät nettiä turvallisesti, ajasta ja paikasta riippumatta

Laitetakuu ei kata jos virus iskee

Ahkera somettaja vinkkaa:
”Kännykkä on lähes koko ajan käytössä ja koko elämä luurissa, joten haluan olla varma, että myös netin osalta on turva-asiat kunnossa. Pelottaa ajatuskin, että puhelimeen tulisi joku virus ja pahimmillaan kaikki tiedot olisi menetetty. Jos virus iskee, laitetakuukaan ei kata. Turvapaketilla niin somen käyttö kuin nettiostoksetkin on suojattu.”

Pankit edellyttävät että tietoturva on kunnossa

Perheen pankkiasiat hoitava vinkkaa: 
"Minulle on tärkeää, että voin hoitaa pankkiasiat ja laskujen maksun suojatulla yhteydellä. Aina kun siirryn tietokoneella pankin sivulle, laite ilmoittaa että olen turvallisella pankkisivustolla. Olen myös kuullut pankkien edellyttävän, että laitteen tietoturvan tulee olla kunnossa, ettei pankki- ja luottokorttitiedot joudu vääriin käsiin. Elisa Turvapakettia pidän luotettavana, koska se on kotimaisen F-Securen tekemä palvelu, ja heillä on pitkä kokemus näistä turva-asioista."

Turvapaketti estää lapsia päätymästä haitallisille nettisivuille

Perheellinen vinkkaa: 
"On hyvä että netin ja erilaisten pelien ja sovellusten käytölle voi asettaa aikarajoituksia, jotta lapsilla ei kulu koko päivä tabletin ja kännykän kanssa. Netissä on paljon sisältöä, joka ei ole lapsille tarkoitettua, joten on tärkeää että Turvapaketti estää lapsia päätymästä haitallisille nettisivuille. Turvapaketissa on myös se hyvä puoli, että samalla Turvapaketilla voi suojata kaikki meidän perheen laitteet, kännykät, tabletin ja läppärin."

Freedome VPN on kuin tunneli, jonka kautta tieto kulkee salattuna - olitpa kotimaassa tai ulkomailla

Mitä VPN tarkoittaa?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network ja tarkoittaa virtuaalista yksityistä verkkoa. Käytännössä VPN on sovellus, jonka voit ladata älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Sen avulla muodostat ns. salatun tunnelin laitteesi ja haluamasi nettisivun tai sovelluksen välillä, jolloin käytät nettiä nimettömästi ja yksityisesti. VPN-yhteys ei kuitenkaan suojaa viruksilta ja haittaohjelmilta, joten varmistathan, että myös laitteidesi virussuojaus on kunnossa. 

Salatulla nettiyhteydellä luottamukselliset tiedot ovat turvassa

Sähköpostia paljon käyttävä vinkkaa: 
"Käytän päivittäin sähköpostia, ja lähetän välillä myös sellaisia tiedostoja ja dokumentteja, joissa on luottamuksellista tietoa. Kun VPN on päällä, tiedän että nettiliikenne on salattu, ja tiedot joita lähetän ja vastaanotan ovat turvassa. Voin siis olla varma, että ulkopuoliset eivät pääse mihinkään tietoihini käsiksi."

VPN suojaa yksityisyytesi ja estää verkkoseurannan

Nettikaupoissa kävijä vinkkaa: 
"Teen paljon ostoksia netin kautta ja selailen myös huvikseen eri verkkokauppojen tarjontaa ja tarjouksia. Monet nettikaupat kysyvät mm. henkilötietoja ja haluan olla varma, että tietoni eivät päädy vääriin käsiin. Jokainen klikkaus, jonka netissä teen, jättää jäljen - paitsi jos käyttää VPN:ää. VPN estää mainostajia ja muita seuraajia keräämästä tietoja minusta, kun surffaan netissä. Freedomessa on myös kätevä Tracker Mapper -ominaisuus, jolla voin 24 tunnin ajan seurata, mitkä nettisivut ja yritykset ovat yrittäneet vakoilla ja kerätä tietoja!"

Netin käyttö on turvallista myös julkisissa wifi-verkoissa

Matkusteleva opiskelija vinkkaa: 
"Matkustan opintojeni takia paljon ja junassa istuessa on aikaa tehdä koulutehtäviä ja selailla nettiä. Usein tulee käytettyä junan omaa julkista wifi-verkkoa, ja siksi onkin hyvä, että voin napauttaa VPN:n päälle. Julkiset wifi-verkot ovat yleensä salaamattomia ja niissä on aina se riski, että ilman VPN:ää omat tiedot joutuvat vääriin käsiin. Myös ulkomailla matkustaessa tulee käytettyä hotellien ja lentokenttien wifi-verkkoja, ja Freedomella varmistan, että netin käyttö on turvallista verkosta riippumatta."

Vähemmän maarajoituksia virtuaalista sijaintia vaihtamalla 

Reissaaja vinkkaa: 
"Matkaa suunnitellessa vertailen lentolippujen hintoja eri sivustoilla, ja silloin on kätevää kun VPN:n avulla voi vaihtaa virtuaalista sijaintia. Näin voin säästää selvää rahaa lippuja ostaessa. Ilman VPN:ää matkavertailusivustot tunnistavat käyntini ja hakunit nettisivustolla, ja usein tämän myötä hinnat nousevat, mitä enemmän hakuja teen.

VPN:n avulla voin katsoa myös ulkomailla lempiohjelmiani. Aiemmin kun minulla ei ollut VPN:ää tabletissa, sain usein reissatessa ilmoituksen "sisältö ei ole käytössä maassasi", mutta otettuani VPN:n käyttöön tätä ongelmaa ei ole enää ollut. Vaihdan VPN:n avulla virtuaalisen sijaintini ja voin katsoa hotellihuoneessa samoja sarjoja kuin kotonakin.

Freedome VPN käyttövinkkejä

Chromecastin toiminnan varmistaminen Freedome VPN:n kanssa

Chromecastin saat toimimaan ongelmitta, kun määrität käyttämäsi WiFi-verkon luotettavaksi verkoksi. Tämä tapahtuu Freedome VPN:n asetuksista kohdasta "Luotetut WiFi-verkot".

Asenna Freedome VPN jokaiselle laitteellesi

Asentamalla Freedome VPN palvelun jokaiselle laitteellesi pidät huolen siitä, että yksityisyytesi on mahdollisimman hyvin suojattu ja netin selaaminen on turvallista.

WiFi-verkkojen määrittäminen luotettavaksi

Luotettavissa WiFi-verkoissa voit halutessasi olla käyttämättä VPN ominaisuutta. Tällaisia verkkoja voi olla esimerkiksi kotisi WiFi-verkko. Freedome VPN:n asetuksista pääset määrittämään verkot, joita sovellus pitää luotettavana.

Yksittäisten sovellusten VPN-yhteyden ohittaminen

Android-laitteilla voit valita sovellukset, joiden haluat ohittavan VPN-yhteyden ja käyttävän aina suoraa Internet-yhteyttä. Tämä on hyödyllistä, sillä osa sovelluksista yrittää tarkoituksellisesti estää VPN-käyttäjien yhteydet.

Käyttämiesi yhteyksien seuranta

Sovelluksesta voit tarkistaa, mitä yhteyksiä olet käyttänyt laitteillasi
viimeisen 24 tunnin aikana. Näin pysyt tietoisena siitä, että laitteesi on käyttänyt
vain haluamiasi verkkoja. Tarvittaessa voit unohtaa epäluotettavat WiFi verkot laitteesi asetuksista.

Sovelluksesta löytyy myös pikaopas sovelluksen käyttöä varten. Oppaan löydät seuraamalla polkua Valikko - Ohje - Näytä pikaopas.

Miksi tarvitsen molemmat palvelut?

Elisa Turvapaketti ja Freedome VPN suojaavat laitteitasi ja yhteyksiäsi eri asioilta. Parhaan ja kattavimman suojan saat hankkimalla molemmat:

OMINAISUUS

ELISA TURVAPAKETTI

FREEDOME VPN

VIRUSTENTORJUNTA
Pidä laitteesi suojassa viruksilta, troijalaisilta, kiristysohjelmilta, mainosohjelmilta, näppäilytallentimilta, vakoiluohjelmilta ja muilta haittaohjelmilta palkitun teknologiamme turvin.
Kyllä Ei
SELAUKSEN SUOJAUS
Varmista turvallisuutesi ja tietoturvasi selaamalla nettiä rauhassa, turvassa haitallisilta ja vaarallisilta verkkosivuilta.
Kyllä Kyllä
SUOJAUS KIRISTYSOHJELMILTA
Pidä verkkorikolliset loitolla ja suojaa itsesi jatkuvasti yleistyviltä kiristysohjelmilta.
Kyllä Ei
PANKKITOIMINTOJEN SUOJAUS
Pankkitoimintojen suojaus ilmoittaa, kun pankkisivusto on turvallinen, ja pitää rahasi turvassa varmistamalla turvallisen yhteyden pankkisivustoon.
Kyllä Ei
PERHESÄÄNNÖT
Suojaa lastesi toiminta verkossa perhesäännöillä asettamalla aikarajat laitteiden käytölle ja estämällä haitallinen sisältö.
Kyllä Ei
HENKILÖKOHTAINEN VPN
Suojaa yksityisyytesi salaamalla yhteytesi ja piilottamalla todellinen IP-osoitteesi käyttämiltäsi verkkosivuilta.
Ei Kyllä
WIFI-SUOJAUS
Nettiyhteytesi suojataan julkisia wifi-verkkoja käyttäessäsi niin, ettei kukaan pääse hakkeroimaan laitettasi.
Ei Kyllä
VIRTUAALISIJAINTI
Hankkiudu eroon maantieteellisistä rajoituksista ja luo itsellesi uusi turvallisuustaso vaihtamalla virtuaalinen sijaintisi toiseen maahan.
Ei Kyllä
SEURANTASUOJAUS
Estä mainostajia seuraamasta itseäsi ja tekemästä rahaa yksityisyytesi kustannuksella.
Ei Kyllä

 

Minulla on jo käytössä ilmainen tietoturva/VPN, miksi maksaisin palveluista?

Jos olet joskus kuullut sanottavan  "Ilmainen on maksullisen mainos", niin tietoturvassa se pitää paikkansa. Maksuttomia tietoturvapalveluita tarjotaan, jotta käyttäjä hankkisi myöhemmin valmistajan paremmin suojaavan, maksullisen palvelun.

Ilmaisista palveluista puuttuu ominaisuuksia, joita maksulliset palvelut sisältävät. Esimerkiksi maksuton tietoturvapalvelu tarjoaa usein virussuojauksen, mutta ei esimerkiksi pankkitoimintojen suojausta tai haittaohjelmien torjuntaa.

Myös maksuttomien VPN-palveluiden ominaisuudet ovat usein rajattuja ja ne voivat esimerkiksi hidastaa netin käyttöä. Eikä voida taata, että ilmaisella VPN:llä netin käyttö olisi varmasti yksityistä ja olisit suojassa esimerkiksi nettirikollisilta.

Muistathan että vain asennettu palvelu suojaa

Katso Turvapaketin asennusohjeet eri laitteille täältä.

Freedome VPN:n asennusohjeet löydät täältä.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!