Elisan Tietoturvapalveluilla käytät nettiä turvallisesti - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisan Tietoturvapalveluilla käytät nettiä turvallisesti

Tältä sivulta löydät vinkkejä Elisa Turvapaketin ja Freedome VPN:n käyttöön. Kun sinulla on molemmat asennettuna, käytät nettiä huoletta niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin. 
 

Elisa Turvapaketilla käytät nettiä turvallisesti, ajasta ja paikasta riippumatta

Ahkera somettaja vinkkaa:
”Kännykkä on lähes koko ajan käytössä ja niin sanotusti koko elämä luurissa, joten haluan olla varma, että myös netin osalta on turva-asiat kunnossa. Pelottaa ajatuskin, että puhelimeen tulisi joku virus ja pahimmillaan kaikki tiedot olisi menetetty. Koska laitetakuukaan ei kata, jos virus iskee. Turvapaketilla niin somen käyttö kuin nettiostoksetkin on suojattu.”

Talouden pankkiasiat hoitava vinkkaa:
"Minulle on tärkeää, että voin hoitaa pankkiasiat ja laskujen maksun suojatulla yhteydellä. Aina kun siirryn tietokoneella pankin sivulle, laite ilmoittaa että olen turvallisella pankkisivustolla. Olen myös kuullut pankkien edellyttävän, että laitteen tietoturvan tulee olla kunnossa, ettei pankki- ja luottokorttitiedot joudu vääriin käsiin. Elisa Turvapakettia pidän luotettavana, koska tiedän, että se on kotimainen F-Securen tekemä palvelu, ja heillä on pitkä kokemus näistä turva-asioista."

Perheellinen vinkkaa:
"Meidän perheessä lapset ovat sen ikäisiä, että on hyvä kun netin ja erilaisten pelien ja sovellusten käytölle voi asettaa rajoituksia, miten pitkään päivässä niitä voi käyttää. Näin ei lapsilla kulu koko päivä tabletin ja kännykän kanssa. Netissä on paljon sisältöä, joka ei ole lapsille tarkoitettua, joten on hyvä että Turvapaketti myös estää lapsia päätymästä haitallisille nettisivuille. Turvapaketissa on myös se hyvä puoli, että samalla Turvapaketilla voi suojata kaikki meidän perheen laitteet, kännykät, tabletin ja läppärin."

Urheilja vinkkaa:
”Olen kerran kadottanut puhelimen juoksulenkillä ja voi sitä helpotuksen määrää, kun sain paikannettua puhelimen ja löysin sen ehjänä. Jokainen voi kuvitella sen kauhun tunteen, kun tajuaa että kännykkä ei olekaan taskussa, kuten lähtiessä..."

Freedome VPN on kuin tunneli, jonka kautta tieto kulkee salattuna - olitpa kotimaassa tai ulkomailla

Mitä VPN tarkoittaa?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network ja tarkoittaa virtuaalista yksityistä verkkoa. Käytännössä VPN on sovellus, jonka voit ladata älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Sen avulla muodostat ns. salatun tunnelin laitteesi ja haluamasi nettisivun tai sovelluksen välillä, jolloin käytät nettiä nimettömästi ja yksityisesti. VPN-yhteys ei kuitenkaan suojaa viruksilta ja haittaohjelmilta, joten varmistathan, että myös laitteidesi virussuojaus on kunnossa. 

Sähköpostia paljon käyttävä vinkkaa:
"Käytän päivittäin sähköpostia, ja lähetän välillä myös sellaisia tiedostoja ja dokumentteja, joissa on luottamuksellista tietoa. Kun minulla on VPN päällä, tiedän että nettiliikenne on salattu, ja tiedot joita lähetän ja vastaanotan ovat turvassa. Voin siis olla varma, että ulkopuoliset eivät pääse mihinkään tietoihini käsiksi."

Nettikaupoissa kävijä vinkkaa:
"Teen paljon ostoksia netin kautta ja välillä myös selailen ihan huvikseen eri verkkokauppojen tarjontaa ja tarjouksia. Monet nettikaupat kysyvät mm. henkilötietoja ja silloin haluan olla varma, että tietoni eivät päädy vääriin käsiin. Jokainen klikkaus, jonka netissä teen, jättää jäljen - paitsi jos käyttää VPN:ää. Tiedän VPN:n estävän mainostajia ja muita seuraajia keräämästä tietoja minusta, kun surffaan netissä. Freedomessa on myös kätevä Tracker Mapper -ominaisuus, jolla voin 24 tunnin ajan seurata, mitkä nettisivut ja yritykset ovat yrittäneet vakoilla ja kerätä tietoja!"

Matkusteleva opiskelija vinkkaa:
"Matkustan opintojeni takia paljon junalla ja junassa istuessa on aikaa tehdä koulutehtäviä ja selailla nettiä. Usein tulee käytettyä junan omaa julkista wifi-verkkoa, ja siksi onkin hyvä, että voin napauttaa VPN:n päälle. Julkiset wifi-verkot ovat yleensä salaamattomia ja niissä on aina se riski, että ilman VPN:ää omat tiedot joutuva vääriin käsiin. Myös ulkomailla matkustaessa tulee käytettyä hotellien ja lentokenttien wifi-verkkoja, ja Freedomella varmistan, että netin käyttö on turvallista verkosta riippumatta."

Reissaaja vinkkaa:
"Matkaa suunnitellessa vertailen lentolippujen hintoja eri sivustoilla, ja silloin on kätevää kun VPN:n avulla voi vaihtaa virtuaalista sijaintia. Näin voin säästää selvää rahaa lippuja ostaessa. Ilman VPN:ää matkavertailusivustot tunnistavat käyntini ja hakunit nettisivustolla, ja usein tämän myötä hinnat nousevat, mitä enemmän hakuja teen."

VPN:n avulla voin katsoa myös ulkomailla lempiohjelmiani. Aiemmin kun minulla ei ollut VPN:ää tabletissa, sain usein reissatessa ilmoituksen "sisältö ei ole käytössä maassasi", mutta otettuani VPN:n käyttöön tätä ongelmaa ei ole enää ollut. Vaihdan VPN:n avulla virtuaalisen sijaintini ja voin iltaisin katsoa hotellihuoneessa "telkkaria".

Miksi tarvitset molemmat palvelut?

Elisa Tietoturva ja Freedome VPN suojaavat laitteitasi ja yhteyksiäsi eri asioilta. Parhaan ja kattavimman suojan saat hankkimalla molemmat:

Miksi maksaa tietoturvasta/VPN:stä, kun netistä saa niitä ilmaisin?

Jos olet joskus kuullut sanottavan "Ilmainen on maksullisen mainos", niin tietoturvassa se pitää paikkansa. Maksuttomia tietoturvapalveluita tarjotaan, jotta käyttäjä hankkisi myöhemmin valmistajan paremmin suojaavan, maksullisen palvelun.

Ilmaisista palveluista puuttuu ominaisuuksia, joita maksulliset palvelut sisältävät. Esimerkiksi maksuton tietoturvapalvelu tarjoaa usein virussuojauksen, mutta ei esimerkiksi pankkitoimintojen suojausta tai haittaohjelmien torjuntaa.

Myös maksuttomien VPN-palveluiden ominaisuudet ovat usein rajattuja ja ne voivat esimerkiksi hidastaa netin käyttöä. Eikä voida taata, että ilmaisella VPN:llä netin käyttö olisi varmasti yksityistä ja olisit suojassa esimerkiksi nettirikollisilta.

Muistathan että vain asennettu palvelu suojaa

Katso Turvapaketin asennusohjeet eri laitteille täältä.

Freedome VPN:n asennusohjeet löydät täältä.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!