Kotiboksi Pace C2300 - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Kotiboksi Pace C2300

Tältä sivulta löydät Kotiboksi C2300 -modeemin peruskäyttöön liittyvät ohjeet.

Uudistimme kaapeliverkkoamme elokuussa 2020

Verkon päivityksen jälkeen uudemmilla kaapelimodeemeilla päästään entistä parempiin huippunopeuksiin. Verkkopäivitykset on osa normaalia verkon kehitystä. Kaapeliverkkouudistuksen myötä nopeudet eivät hyvin vanhoilla kaapelimodeemeilla yllä yli 50 Mbit/s nopeuksille, sillä laitteiden vanhentuneen tekniikan vuoksi kaikki verkkouudistuksessa käyttöönotetut kanavat eivät ole yhteensopivia vanhimpien kaapelimodeemimallien, kuten Kotiboksi C2300, kanssa.

Suosittelemme uusimaan modeemin, niin saat yhteyden nopeudesta kaiken hyödyn! Kaapelimodeemiverkon modeemin tilaus onnistuu vain asiakaspalvelustamme numerosta 01019 0240 (mpm/pvm) ma-pe 8-18 tai varaamalla takaisinsoiton.

Lue lisää uuden modeemin hyödyistä >

Haetuimmat ohjeet


Yllä olevista laatikoista löydät ohjeet laitteen haetuimpiin ja käytetyimpiin toimintoihin. Tämän lisäksi löydät tältä sivulta seuraavat ohjeet: Ominaisuudet, Merkkivalot, NAT-tilasta siltaavaksi


Ominaisuudet

Malli Pace C2300
Tyyppi Wideband-kaapelimodeemi
EuroDOCSIS 3.0 yhteensopiva (200M)
LAN 10/100/1000M Ethernet
WLAN 802.11b/g/n (300M), WEP128, WPA ja WPA2 -salausten tuki.
Oletuksena päällä WPA-salauksella, SSID ja WPA-avain laitteen pohjassa erillisissä tarroissa.
NAT Päällä
DHCP DHCP/NAT tilassa DHCP jakaa IP-osoitteita 192.168.100.10 - 192.168.100.50 alueelta.
Liitännät 4 x RJ45 Ethernet
1 x USB
1 x Coax (antenniliitäntä)

Merkkivalot

Power Pimeä = Virta ei ole kytketty
Palaa = Virta on kytketty
Vilkkuu = Ohjelmistopäivitys käynnissä
DS

Vilkkuu = Hakee downstream taajuuksia
Kiinteä = Downstream taajuus löytynyt

US Vilkkuu = Hakee upstream taajuuksia
Palaa = Upstream taajuus löytynyt
Internet Vilkkuu = Hakee IP-osoitetta
Palaa = Internetyhteys muodostettu (laitteella on IP-osoite)
USB Ei käytössä.
WiFi Palaa = langaton yhteys päällä
Pimeä = Langaton yhteys ei ole päällä
WPS Vilkkuu = Laitteiden yhdistäminen käynnissä

Asetukset ja hallinta

Etähallinta (OmaElisa) WLAN-asetuksien hallinta
Paikallinen hallinta http://192.168.100.1
Käyttäjätunnus Ei ole, ei kirjautumista
Salasana Ei ole, ei kirjautumista

Ohjelmistopäivitykset

Laitteet päivitetään uusimpiin ohjelmistoversioihin automaattisesti.

Käytössä olevan ohjelmistoversion voit tarkistaa laitteesta seuraavasti:

  1. Kirjaudu laitteen paikalliseen hallintaan osoitteessa http://192.168.100.1
  2. Ohjelmistoversio lukee General information -otsikon alla Firmware version -rivillä

Jos uusin ohjelmistoversio ei ole vielä päivittynyt laitteeseesi, niin odotathan vielä. Päivityksiä ei tehdä kaikille laitteille samaan aikaan vaan laitteet päivitetään erissä, joten uusimman ohjelmistoversion päivittyminen koko laitekantaan kestää kokonaisuudessaan muutamia viikkoja päivityskierroksen alkamisesta. Yhden laitteen kohdalla päivitys kestää tyypillisesti muutamia minuutteja ja päivityksen jälkeen laite käynnistyy automaattisesti uudelleen.

Mikäli uusin ohjelmistoversio ei päivity odottelustasi huolimatta, niin laite voidaan tarvittaessa päivittää myös manuaalisesti. Otathan tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Ohjelmistoversio     Muutokset  

B50102-Elisa3-89361

B50102-Elisa4-103438

Elisa3 korjaa havaittuja LAN-verkon ongelmia (porttien toiminnan lakkaaminen tuntemattomasta syystä) sekä WPS (WLAN) -parituksen ajoittaista toimimattomuutta

Versiossa korjaus dnsmasq ohjelmiston toimintaan

Langattoman verkon asennus

Kotiboksiin on määritetty valmiiksi suojattu langaton WLAN-verkkoyhteys. WLAN-verkon nimi (SSID) ja salasana (WPA2-PSK key) löytyvät laitteen pohjassa olevasta tarrasta. Tarvitset verkon nimen ja salasanan yhdistäessäsi tietokoneesi langattomasti verkkoon.

Jos haluat itse määritellä omat langattoman verkon asetukset, voit muuttaa asetuksia modeemin etähallinnasta tämän ohjeen mukaisesti.

Langaton yhteys on haavoittuvaisempi salakuuntelulle, petokselle ja luvattomalle käyttöönotolle, kuin tavallinen langallinen yhteys. Luvaton käyttäjä voi kaapata suojaamattoman langattoman signaalin, missä tahansa sen kantomatkan sisäpuolella.

Langattomassa verkossa siirretty tieto kulkee avoimesti radioaaltojen kautta. Jotta kukaan ulkopuolinen ei pystyisi kaappaamaan langattoman verkon kautta lähettämääsi tietoa, tulee tieto suojata salasanalla. Salasanan asettaminen tehdään tukiaseman hallintaohjelman avulla.

Langattoman verkon salaukseen on olemassa eri protokollia (WPA, WPA2 sekä WEP). Kaikki tietokoneet eivät tue kaikkia salausprotokollia, joten kokeile tarvittaessa vaihtaa salaustyyppiä jos laitteesi eivät tue Kotiboksissa oletuksena olevaa WPA tai WPA2-PSK -salausta eikä langaton yhteys muodostu.

Ohjeet langattoman verkon asennukseen

Laitteen WLAN-asetuksia hallinnoidaan OmaElisan (Elisan asiakkaat) etähallinnan kautta.

OmaElisa

  1. Jos olet saanut modeemisi Elisan laajakaistaliittymän mukana, kirjaudu OmaElisaan.
  2. Jos käytössäsi on Elisa Viihde, klikkaa ylhäällä näkyvästä päävalikosta Viihde-välilehteä, muussa tapauksessa klikkaa Laajakaista-välilehteä
  3. Näkyviin tulee liittymäsi tiedot, klikkaa liittymätietojen alapuolella näkyvää Laajakaistamodeemin asetukset -linkkiä avataksesi WLAN-asetukset
  4. Muuta Verkon nimi, Verkon salaus sekä WLAN-radiokanava -kenttiin verkon nimi, salaustyyppi ja kanava haluamiksesi ja klikkaa Ota muutokset käyttöön -painiketta asetuksien alapuolelta

Päivityspalvelin lähettää tämän jälkeen modeemille päivityspyynnön ja modeemi hakee asetukset muutaman minuutin kuluessa. Jos päivityspalvelimen lähettämä päivityspyyntö ei jostakin syystä mene modeemille asti läpi, modeemi tarkistaa uudet asetukset tunnin välein palvelimelta. Asetukset päivittyvät laitteelle siis viimeistään tunnin kuluttua asetusten muuttamisesta.

Tietokoneen asetukset

Langattoman verkon toiminnan kannalta on tärkeää, että myös käyttöjärjestelmään luodaan langattoman verkon asetukset, jotka ovat identtiset laitteen suojausasetuksien kanssa.

Normaalisti tähän riittää, että yhdistät langattomaan verkkoosi tietokoneesi verkkoluettelosta ja syötät kirjautumiseen saman langattoman verkon salasanan, joka on määritetty modeemin asetuksiin.

Jos yhdistäminen ei onnistu, saat apua tietokoneesi asetusten määrittämiseen Omagurusta.

NAT-tilasta siltaavaksi

Laitteessa ei ole tukea siltaukselle.

Vianselvitys

Tälle sivulle on koottu yleisimpiä ongelmatilanteita, joita laitteen käyttämisessä saattaa esiintyä. Kaikki mahdolliset laitteen ohjelmistosta johtuvat virheet pyritään korjaamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä niin pian kuin mahdollista.

Laitteen resetoiminen

Mikäli laite toimii puutteellisesti (esim. yhteys pätkii tai ei muodostu ollenkaan), laite kannattaa resetoida eli palauttaa tehdasasetuksille.

Resetoiminen on suositeltavaa tehdä myös aina ohjelmistopäivitysten tai Elisan verkon huoltotöiden jälkeen, jos laitteen toimivuudessa esiintyy ongelmia. Tämä siitä syystä, että päivitysten yhteydessä laitteen muistiin voi jäädä mm. asetuksia edellisestä ohjelmistoversiosta, jotka pyyhkiytyvät laitteen muistista vasta resetoinnissa. Elisan verkon huoltotöissä verkon asetukset saattavat muuttua ja modeemi tunnistaa nämä vasta resetoinnin jälkeen.

Resetointi tehdään painamalla laitteen takana olevaa reset-painiketta n. 10 sekuntia terävällä esineellä, kuten nuppineulalla tai suoraksi taitetulla klemmarilla. Teräväkärkistä kynää voi myös käyttää, mutta huomaa, että monesti kynänkärki on liian lyhyt ja/tai paksu eikä se tällöin mahdu painamaan reset-painiketta reset-aukossa pohjaan asti, jolloin laite ei resetoidu.

Huom! Jos laite ei resetoidu, ota laitteen virtajohto irti, pidä reset-painike pohjassa samalla kun kytket laitteeseen virtajohdon takaisin. Odota tämän jälkeen n. 2 sekuntia ja vapauta reset-painike, jonka jälkeen laite resetoituu.

Yleisimpiä ongelmatilanteita

Kaapeliyhteyden taajuushaku kestää tyypillisesti 2-3 tuntia

Kaapeliyhteyden taajuushaku voi kestää ensimmäisellä käyttöönottokerralla sekä resetoinnin jälkeen useita tunteja. Tyypillisesti haku kestä 2-3 tuntia, mutta joissakin tilanteissa haku voi kestää myös pidempään. Tämä ei ole varsinaisesti modeemista johtuva ominaisuus vaan kaapeliverkolle tyypillisiä piirteitä, jossa maantieteellisen alueen käytössä olevan taajuuden etsimiseen menee kaapelimodeemilta oma aikansa.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Omaguru vinkkaa:
Henkilökohtaista apua asennuksiin ja asetuksiin meiltä
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!