3G poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana - siirrymme kohti uudempaa teknologiaa

Elisa panostaa yhä voimakkaammin uudempiin verkkoteknologioihin (4G, 5G), jotka tarjoavat paremman asiakaskokemuksen ja vastaavat paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Vuoden 2023 aikana 3G-verkko poistuu käytöstä vaiheittain. Muutos on osa kehitystä kohti uudempia teknologioita. 3G:n siirtyessä historiaan verkon kapasiteettia vapautuu uusille tekniikoille.

Elisa haluaa toiminnallaan tukea kestävää kehitystä ja pyrkii aktiivisesti siirtymään verkkoteknologioissa uudempiin, energiankulutuksen kannalta tehokkaampiin ja ympäristöystävällisimpiin ratkaisuihin. Nyt tehtävä muutos on osa tätä työtä, sekä osa jatkuvaa verkonparannustyötämme.

Asiakkaidemme 3G:n käyttö on jo nyt hyvin vähäistä ja se laskee entisestään. Löydät tältä sivulta tietoa muutoksen syistä sekä siitä, mitä uutta se puolestaan tuo mukanaan.

Lue muutoksen vaikutuksista yritysasiakkaisiimme

Tukevatko puhelimesi ja liittymäsi 4G/5G-yhteyksiä?

SIM-kortti

Kuten muukin teknologia, myös SIM-kortit vanhenevat. 

Saadaksesi täyden hyödyn liittymästäsi, tarkistathan, ettei sinulla ole vanhaa SIM-korttia käytössäsi. 

Jos SIM-korttisi on vanhentunut, olet saanut asiasta tekstiviestin. 

Tilaa uusi SIM-kortti

Puhelin

Tarkista puhelimesi asetuksista, mitä mobiiliverkkoja puhelimesi tukee. Jos löydät tuettujen verkkojen listalta 2G:n ja 3G:n, mutta et 4G:tä tai 5G:tä, suosittelemme puhelimen vaihtamista uuteen. Kun päivität puhelimesi vähintään 4G-laitteeseen, varmistat paremman toimivuuden myös jatkossa. 

Tutustu Elisan laajaan puhelinvalikoimaan, ja valitse itsellesi käyttöösi soveltuvin puhelin:

Vaihda 3G-SIM-kortti uuteen

Nykyaikainen SIM-kortti toimii varmemmin kotimaassa ja ulkomailla. Saat myös käyttöösi nopeammat yhteydet ja paremman puheluiden laadun.

Päivitä puhelin ajan tasalle

Uusi, ajantasainen puhelin tarjoaa runsaasti huvia ja hyötyjä. Samalla varmistat palveluiden tietoturvallisen käytön ja akkukin vaihtuu uuteen. Tutustu Elisan laajaan laitevalikoimaan:

Olisiko aika vaihtaa 5G:lle?

5G:llä varmistat sujuvan arjen itsellesi ja koko perheelle. Elisan nopealla 5G:llä kaikki vaan toimii - surffaat, katsot suoratoistopalveluita, pelaat verkossa sekä teet vaikka etätöitä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? 
Kysy OmaYhteisössä