3G poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana - siirrymme kohti uudempaa teknologiaa

På svenska | In English

Panostamme 4G- ja 5G-verkkoihin, jotka tarjoavat paremman asiakaskokemuksen ja vastaavat nykyaikaisia käyttötarpeita. Vuoden 2023 aikana 3G-verkko poistuu käytöstä vaiheittain. Alta löydät lisätietoa muutoksesta.

Lue muutoksen vaikutuksista yritysasiakkaisiimme

Tukevatko laitteesi ja liittymäsi 4G/5G-yhteyksiä?

SIM-kortti

Saadaksesi täyden hyödyn puhelin- tai nettiliittymästä, tarkista, ettei käytössäsi oleva SIM-kortti ole vanhentunut. Jos SIM-korttisi on tekniikaltaan vanhentunut, olet saanut aiheesta tekstiviestin. 

Puhelin

Tarkista puhelimesi asetuksista, mitä mobiiliverkkoja puhelimesi tukee. Jos löydät tuettujen verkkojen listalta 2G:n ja 3G:n, mutta et 4G:tä tai 5G:tä, suosittelemme puhelimen vaihtamista uuteen. Kun päivität puhelimesi vähintään 4G-laitteeseen, varmistat paremman toimivuuden myös jatkossa. 

Tutustu Elisan laajaan puhelinvalikoimaan, ja valitse itsellesi käyttöösi soveltuvin puhelin:

 • Liittymä

  Vanha liittymä kannattaa päivittää uuteen. 5G-liittymällä varmistat sujuvammat yhteydet ja netin käytön. Elisan nopealla 5G:llä kaikki vaan toimii – katsot suoratoistopalveluita, teet etätöitä tai vaikka pelaat verkossa.

  Tutustu Elisan 5G-liittymiin

 • Reititin

  Jos nettiliittymäsi ei toimi, voi se johtua vanhentuneesta reitittimestä, joka ei tue 4G- ja 5G-verkkoa. Uudella reitittimellä varmistat toimivan nettiyhteyden. Tilaa uusi reititin verkkokaupastamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin katsomme yhdessä sinulle sopivan laitteen.

  Verkkokauppaan

  Asiakaspalvelun yhteystiedot

 • Riista- tai valvontakamera

  3G-verkon alasajo ei vaikuta kuvien lähettämiseen kameroiden avulla, sillä 2G-verkon nopeus riittää kuvan siirtämiseen. Laitteen päivitystä 4G-kameraksi kannattaa kuitenkin harkita, jos haluat kuvien lisäksi myös videota. 

  Tutustu Elisan kameravalikoimaan:

  4G-valvontakamera

  4G-riistakamera

KarttaAlasajon tilanne 2023:

 • 3G-verkko on suljettu Hämeenlinnassa, Keski-Pohjanmaalla, Etelä- Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Kainuussa.
 • Syyskuussa 3G-verkko suljetaan seuraavilta alueilta: Varsinais-Suomi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi

Kysymyksiä ja vastauksia

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? 
Kysy OmaYhteisössä