3G poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana - siirrymme kohti uudempaa teknologiaa

Elisa panostaa yhä voimakkaammin uudempiin verkkoteknologioihin (4G, 5G), jotka tarjoavat paremman asiakaskokemuksen ja vastaavat paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Vuoden 2023 aikana 3G-verkko poistuu käytöstä vaiheittain. Muutos on osa kehitystä kohti uudempia teknologioita. 3G:n siirtyessä historiaan verkon kapasiteettia vapautuu uusille tekniikoille.

Elisa haluaa toiminnallaan tukea kestävää kehitystä ja pyrkii aktiivisesti siirtymään verkkoteknologioissa uudempiin, energiankulutuksen kannalta tehokkaampiin ja ympäristöystävällisimpiin ratkaisuihin. Nyt tehtävä muutos on osa tätä työtä, sekä osa jatkuvaa verkonparannustyötämme.

Asiakkaidemme 3G:n käyttö on jo nyt hyvin vähäistä ja se laskee entisestään. Löydät tältä sivulta tietoa muutoksen syistä sekä siitä, mitä uutta se puolestaan tuo mukanaan.

Puhelin kädessä

Tarvitseeko minun tehdä jotain?

Suurimmalla osalla asiakkaistamme on käytössä jo 4G- tai 5G-verkkoja tukeva päätelaite. Mikäli käytössäsi on vain 3G-verkossa toimiva päätelaite, suosittelemme vaihtamaan päätelaitteen uudempaan, jotta pääset nauttimaan 4G:n ja 5G:n tuomasta netinkäytöstä ja paremmasta puheluiden äänenlaadusta. 3G-verkon alasajon jälkeen 3G-puhelimet toimivat 2G-verkossa.

Myös liittymistämme suurin osa toimii jo 4G-/5G-verkoissa. Tulemme päivittämään loputkin liittymämme 4G-/5G-verkkoa tukeviksi ennen lopullista 3G-verkon alasajoa. Päivitä liittymäsi uudempaan helposti myymälässämme, asiakaspalvelussa tai OmaElisassa.

Pienellä osalla asiakkaistamme on käytössään vanhentunut 3G-verkon SIM-kortti, jolla ei pääse 4G- ja 5G-verkkoihin. Nämä kannattaa päivittää uudempiin mahdollisimman pian. Tiedotamme asiakkaita, joiden tulee vaihtaa SIM-kortti, erikseen tekstiviestitse tai sähköpostitse. Oman tilanteesi tarkistat helposti myös OmaElisassa.

Kysymyksiä ja vastauksia