WiFi- ja 4G/5G-puheluiden käyttöönotto ja käyttö

Elisan WiFi-puheluilla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita omalla puheliittymälläsi laajakaistan WLAN/WiFi-verkkoa käyttäen. Elisan 4G/5G-puheluilla soitat puheluita 4G- tai 5G-verkossa. Tältä sivulta löydät ohjeet WiFi- ja 4G/5G-puheluiden käyttöön.

WiFi-puhelut auttavat kuuluvuusongelmissa paikoissa, joissa mobiiliverkko ei ole saatavilla tai on heikko, mutta langaton WiFi/WLAN-verkko on käytössä. Tällainen paikka voi olla esimerkiksi energiatehokas talo, jossa talon rakenteet estävät mobiiliverkon signaalin pääsyn talon sisälle.

Ohjeet WiFi-puheluille

Ohjeet 4G-puheluille (VoLTE)

4G-puhelut (Voice over LTE, VoLTE-puhelut) ohjautuvat 4G-verkon kautta. Koska puhelin ei siirry 2G-verkkoon puhelun ajaksi, yhdistyvät puhelut myös nopeammin. Lisäksi 4G-puhelut tukevat laadukkaampaa ja selkeämpää HD Voice -äänenlaatua. Tämä vaatii HD Voice -kyvykkyyden puhelun molemmilta osapuolilta.

Ohjeet 5G-puheluille

5G-puhelut (Voice over New Radio, VoNR-puhelut) ohjautuvat 5G-verkon kautta. 5G-puhelut vaativat yhteensopivan laitteen sekä itsenäistä 5G-verkkoa (5G SA) käyttävän liittymän.

Ongelmatilanteet

Usein kysyttyjä kysymyksiä