Langattoman verkon (WLAN/ WiFi) käyttö ja ongelmatilanteet

Tästä ohjeesta löydät apua langattoman lähiverkon (yleisesti käytetään myös nimitystä WLAN tai WiFi) käyttämiseen ja ongelmatilanteisiin.

Ongelmia kodin langattomassa netissä? Analysoi verkkosi tila ja ratkaise ongelma sovelluksellamme. 

Lue lisää ja lataa sovellus ›

Yhdistäminen langattomaan verkkoon (WLAN/WiFi)

Yhdistääksesi laitteen (esim. tietokone, tabletti tai älypuhelin) langattomaan verkkoon tarvitset langattoman verkon nimen ja salasanan. Nämä tiedot löytyvät modeemin tai reitittimen pohjassa olevasta tarrasta tai laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta. Uudet modeemit ja muut langatonta verkkoa lähettävät laitteet luovat verkon taajuuksille 2,4 GHz ja 5 GHz.

Etsitkö kuvallisia ohjeita miten yhdistää puhelin tai tabletti langattomaan verkkoon? Katso yleisimpien mallien ohjeet ›

Langatonta verkkoa tukevat lisälaitteet kotona

Jakaako kotisi nettiyhteyttä useampi eri laite? Tai asutko talossa, jossa on paksut seinät ja asuinkerrokset huonontavat langattoman verkon kuuluvuutta? Oikeilla laitteilla langattoman yhteyden käyttö on vaivatonta ja ongelmatonta.
Katso vinkit laitteista tai tilaa kotiverkkoasiantuntija kotiisi.

Jos langattoman netin (WLAN/WiFi) toimivuus on huono, toimi näin

Langaton yhteys (WLAN/WiFi) on hyvin altis käyttöympäristön häiriöille ja syy huonoon toimivuuteen on yleensä modeemin ja tietokoneen välinen liian heikko signaali. Langattoman verkon signaaliin vaikuttaa eniten modeemin/reitittimen ja tietokoneen välinen etäisyys ja käytetty WLAN-kanava. 

Lataa Elisa Verkkoapuri -sovellus WLAN/WiFi-ongelmien ratkaisuun

Sovelluksellamme tarkistat kotisi WiFi-verkon tilan ja ratkaiset WiFi-verkon nettiongelmia. Elisa Verkkoapurin avulla analysoit WiFi-verkkosi tilan sekä laitteidesi toiminnan langattomassa netissä. Sovelluksen avulla mm.

  • ratkaiset ongelmat netin nopeudessa
  • parannat langattoman verkon signaalin vahvuutta
  • saat vinkkejä ja apua jos palvelut, kuten YouTube, suoratoistopalvelut tai leffat, tökkivät

 

Jos et pääse lataamaan sovellustamme, käy läpi 6 vinkkiämme

Tietoa langattomasta verkosta