3G tas ur bruk under 2023 – vi övergår till modernare teknik

3G blev historia – vi satsar på snabbare näten

Suomeksi

Elisas 3G-nätet har stängts i November 2023. Vi satsar på 4G- och 5G-näten som ger en bättre kundupplevelse och motsvarar nutida behov. Enheter och abonnemang som inte stöder 4G eller 5G har övergått till att använda 2G. Nedan hittar du mer information om förändringen.

Läs om vad förändringen innebär för våra företagskunder

Stöder dina enheter och abonnemang 4G/5G-förbindelser?

SIM-kort

För att få bästa möjliga nytta av telefon- eller internetabonnemanget ska du kontrollera att ditt SIM-kort inte är föråldrat. Om SIM-kortets teknik är föråldrad har du fått ett sms om detta.

Telefon

Kontrollera i inställningarna i din telefon vilka mobilnät telefonen stöder. Om telefonen stöder 2G och 3G, men inte 4G eller 5G, rekommenderar vi att du skaffar en ny telefon. 

Om du uppgraderar din telefon till en 4G- eller 5G-telefon, fungerar förbindelsen som den ska även i fortsättningen.

Ta en titt på Elisas breda sortiment och välj en telefon som passar dig:

 • Abonnemang

  Det lönar sig att uppgradera ett gammalt abonnemang till ett nytt. Med ett 5G-abonnemang försäkrar du dig om smidigare förbindelser och internetanvändning. Med Elisas snabba 5G fungerar allt – du kan titta på streamingtjänster, jobba på distans eller spela online.

  Läs mer om Elisas 5G-abonnemang (på finska)

 • Router

  Om ditt internetabonnemang inte fungerar kan det bero på en föråldrad router som inte stöder 4G eller 5G. Med en ny router försäkrar du dig om att internetförbindelsen fungerar. Beställ en ny router i vår webbutik eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta en router som passar dina behov.

  Till webbutiken (på finska)

  Kontaktuppgifter till kundtjänsten

 • Vilt- eller övervakningskamera

  Avvecklingen av 3G-nätet påverkar inte överföringen av bilder med hjälp av kamerorna, eftersom 2G-nätets hastighet räcker för att överföra bilder. Det lönar sig dock att överväga en uppgradering av enheten till en 4G-kamera, om du inte bara vill ha bilder utan även video. 

  Ta del av Elisas sortiment av kameror:

  4G-övervakningskamera (på finska)

  4G-viltkamera (på finska)

Frågor och svar

Hittade du inte svar på din fråga? 
Fråga OmaYhteisö