Elisa Viihde -sovelluksen käyttövinkit - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa Viihde -sovelluksen käyttövinkit

Tältä sivulta löydät vinkkejä Elisa Viihde -sovelluksen sujuvaan ja viihtyisään käyttämiseen. Vinkit Elisa Viihteen digiboksikäyttöön löydät täältä.
 

Pyydä Elisan Omaguru-asiantuntijalta opastettu tutustumiskierros Elisa Viihteen maailmaan. Klikkaa tästä!

Vinkkejä tallennukseen

Kassajonossa ja lempiohjelma menossa? Tallenna ohjelma kännykälläsi!

Elisa Viihde -sovellus pelastaa sinut pulasta, tee näin:

 1. Avaa sovellus
 2. Mene ohjelmaoppaaseen
 3. Tallenna lempiohjelmasi

 Voit katsoa tallenteen halutessasi kännykälläsi jopa kesken tallennuksen!

Haluatko käyttöösi Elisa Viihde -sovelluksen? Katso lisää elisa.fi/viihde.

Ohjelman jatkuva tallennus - näin helppoa se on!

Jatkuvan tallennuksen saat päälle kätevästi Elisa Viihde -sovelluksella.

 1. Avaa sovellus ja siirry kohtaan Ohjelmaopas.
 2. Valitse haluamasi sarja oikealta kanavalta ja paina Tallenna.
 3. Laita rasti kohtaan Tallenna jatkuvasti, jos se ei puhelimellasi ole automaattisesti aktiivinen.
 4. Valitse Tallenna kansioon  -alasvetovalikosta kansio, johon haluat ohjelman tallentaa. Tarvittaessa voit luoda tässä myös uuden tallennekansion.

Lempisarjat omiin kansioihinsa

Lempisarjat on helppo kerätä omaan kansioonsa, kun toimit seuraavasti:

 1. Valitse haluamasi ohjelman kohdalla Tallenna jatkuvasti.
 2. Luo sarjalle oma kansio.
 3. Anna kansiolle haluamasi nimi (esim. sarjan nimi) ja valitse Tallenna. Löydät tämän jälkeen sarjan kaikki jaksot omasta kansiostaan.

Jos lempisarjasi jää tauolle, Tallenna jatkuvasti -valinnan avulla sarjasi tallentuu automaattisesti tauon jälkeenkin.

Sarjan nimen lopusta kannattaa ottaa ikärajamerkinnät pois ja korvata se *-merkillä (tähti). Näin sarjan edetessä mahdollisesti muuttuvat ikärajamerkinnät eivät keskeytä sarjan tallennusta kun tallennuksen nimi muuttuu. Esim. haluat tallentaa Simpsonit (7) niin tallenna se nimellä Simpsonit*.

Voit tallentaa ohjelman myös kesken lähetyksen!

Elisa Viihteen huikean hyvällä ominaisuudella et missaa sekuntiakaan lempiohjelmastasi! Saat aina koko ohjelman alusta asti talteen, vaikka aloittaisitkin tallennuksen kesken ohjelman ja tarvittaessa voit jopa katsoa ohjelmaa kesken tallennuksen!

Näin helppoa se on:

 1. Valitse ohjelma Elisa Viihde -sovelluksen  ohjelmaoppaasta ja klikkaa Tallenna.
 2. Nauti ohjelmasta kaikessa rauhassa tallentamisen jälkeen.
   
Kokeile ja ihastu!

Vinkkejä katseluun

Elisa Viihteen tallenteet, elokuvat ja ohjelmakirjastot suoraan kännykästä, tietokoneelta tai tabletista television näytölle

Haluaisitko jakaa kännykästä, tietokoneelta tai tabletista tallentamasi ohjelman television näytölle isomman porukan katsottavaksi?

Apple TV ja AirPlay

Apple TV ja AirPlay tukevat Elisa Viihteen iOS-sovelluksen näytön peilausta sekä kuvan siirtoa. Molemmat toimivat Apple TV:n kanssa kaikille muille sisällöille, paitsi maksu-tv-kanaville.

Näin voit peilata koko iOS-näyttösi Apple TV:ssä:

 1. Varmista, että olet Apple TV:n lähellä
 2. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä iOS-laitteesi näytön alareunasta ylöspäin
 3. Napauta Ohjauskeskuksessa valintaa Näytön peilaus ja valitse sitten Apple TV:si luettelosta. Eikö Apple TV tai AirPlay-yhteensopiva laite ole näkyvissä? Kokeile yhdistää iOS-laite samaan langattomaan verkkoon, jossa AirPlay-toiston kohdelaite on
 4. Jos TV-ruudussa näkyy AirPlay-salasana, syötä salasana iOS-laitteeseesi.

Televisiosi käyttää iOS-laitteen näytön suuntaa ja kuvasuhdetta. Jotta peilattu iOS-laitteen näyttö täyttää TV-ruutusi, muuta TV:n kuvasuhdetta tai zoom-asetuksia.

Lisäapua löydät täältä:

 • Applen ohje videosisällön toistamiseen ja peilaamiseen 

Chromecast

Chromecastilla voit lähettää kuvaa kännykästä, tietokoneelta ja tableteilta televisioosi. Voit katsoa elokuvia, tallenteita ja urheilua tv:n isolta ruudulta. Chromecast on yhteensopiva iPhonen, iPadin, Android-puhelimien ja -tablettien sekä Mac-, Windows- ja Chromebook-tietokoneiden kanssa.

Kun käytät Chromecastia puhelimella tai tabletilla, toimii laite kaukosäätimenä. Sovelluksesta valitaan mitä sisältöä televisiossa halutaan näyttää. Samalla kun kuva siirtyy Chromecastin kautta tv:lle, voit käyttää puhelinta tai tablettia normaalisti ilman, että videon toisto keskeytyy tai laitteen akku kuluu.

Elisa Viihde -sovelluksella voit katsella tallentamiasi ohjelmia, vuokraamiasi elokuvia sekä katsoa Aition, SF-Kidsin ja HBO Nordic -ohjelmakirjastojen sisältöjä television näytöltä. Sovellus toimii sekä Android että iOS käyttöjärjestelmällä.

Tietokoneella voit peilata elisaviihde.fi -sivun Chrome-selaimen kautta tv:n näytölle. Peilaus tehdään selaimen oikean yläkulman painikkeesta (kolme pistettä päällekkäin), kohdasta Cast... Tämän jälkeen valitaan laite jolle lähetät kuvan.

Jotta voit tehdä kännykästäsi tai tabletistasi televisioosi viihdekeskuksen tarvitset nämä:

 • Chromecast-laitteen, jonka saat tekniikkaa myyvistä liikkeistä, esim. Elisan verkkokaupasta!
 • Television, jossa on HDMI-portti
 • Kännykkään tai tablettiin Elisa Viihde -sovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi laitteesi sovelluskaupasta
 • Tietokoneelle Chrome-selaimen
 • WLAN-yhteyden (kännykän, tabletin tai tietokoneen ja Chromecastin täytyy olla samassa WLANissa käytön aikana)

Lisäapua löydät täältä:

Päivitä Elisa Viihde -sovelluksesi tarvittaessa uusimpaan versioon laitteesi sovelluskaupassa! Myös Chrome-selaimen täytyy olla uusinta versiota.

Näin katsot ohjelmakirjastoja Elisa Viihteen sovelluksella

Voit katsoa Elisa Viihteen ohjelmakirjastoja tabletilla tai puhelimellasi. Jos TV on muun perheen käytössä, näet haluamasi ohjelmat mobiililaitteella vaikka sängyllä maaten. Ohjelmakirjaston voit tilata myös sovelluksen kautta.

 1. Avaa Valikko sovelluksen Etusivulta.

 1. Valitse Ohjelmakirjastot.

 1. Valitse sinua kiinnostava ohjelmakirjasto. Jos sinulla ei ole vielä tilausta, sovellus opastaa tilaamisessa. Ohjelmakirjastoa voi katsoa myös Elisa Viihteen digiboksilta sekä elisaviihde.fi -sivulta.

 1. Nauti sisällöistä.

 

Elisa Viihteen ohjelmakirjastoista viihdettä ja ajanvietettä koko perheelle!

Elisa Viihteestä on mahdollista tilata ohjelmakirjastoja, jolloin saat käyttöösi kokonaisia sarjoja ja kattavan otoksen elokuvia kiinteällä kuukausimaksulla, vaikka aina kuukaudeksi kerrallaan.


Ilmaisella rekisteröinnillä asiakkaaksi voit tilata käyttöösi Elisa Viihde Aition ja SF Kids -ohjelmakirjastot. Ohjelmien katselu onnistuu osoitteessa elisaviihde.fi, jossa pääset myös rekisteröitymään käyttäjäksi.

 • Huom. Aitio ei toimi Internet Explorer -selaimella

Elisa Viihde Aitiossa on eniten kotimaisia elokuvia, ulkomaisia suosikkileffoja sekä TV-sarjoja ja lastenohjelmia. SF Kids taas tarjoaa yli 1000 jakson verran lasten suosikkihahmoja.

Elisa Viihde sovelluksen asiakkaana voit tilata käyttösi Elisa Viihde Aitio, SF Kids, HBO Nordic -ohjelmakirjastot. Kirjastoista löytyvien sarjojen ja elokuvien katselu onnistuu elisaviihde.fi -sivuston lisäksi myös tablettiin tai puhelimeen asennettavan sovelluksen kautta.

Katso Elisa Viihde -sovelluksen kautta myös livelähetyksiä

Elisa Viihde -sovelluksesta löydät kanavien käynnissä olevat ohjelmat Kanavilla nyt -osion kautta (Android, iOS). Klikkaa kohtaa Omat kanavat, jotta näet vain ne kanavat, joita tilauksellasi voit katsoa. Osaa kanavista voi katsoa ns. livetoiston kautta suorana sekä suurimmalle osalle kanavista voi laittaa päälle tallennuksen ja katsoa tallennetta heti.
 
Kun käytössäsi on digiboksillinen Elisa Viihde ja kanavapakettina Elisa Viihde Sport, C More Total, Viasat Kulta, Viasat Sport tai Ruutu+, näet myös osan näiden pakettien kanavista Elisa Viihde -sovelluksen osiosta Kanavilla nyt.
 

Elisa Viihde -sovelluksen ominaisuudet ja sovelluksen kautta näkyvät kanavat löydät täältä.

Lisää muistutus kiinnostavasta ohjelmasta

Kun siirryt ohjelmaan Elisa Viihde -sovelluksen (Android, iOS, Windows Phone) Ohjelmaoppaasta, voit laittaa muistutuksen mielenkiintoisesta ohjelmasta ja sovellus hälyttää ohjelman alkaessa.

Räätälöi sovelluksen ohjelmaoppaasta toiveidesi mukainen

Halutessasi voit piilottaa sovelluksen ohjelmaoppaasta kanavia ja järjestää jäljelle jäävät kanavat toivomaasi järjestykseen. Ominaisuuden avulla voit esimerkiksi siirtää SubTV:n ja JIM:n näkymään ohjelmaoppaassa ensimmäisinä, kun ne oletuksena löytyvät vasta listan puolivälistä.

Kanavien piilottaminen sovelluksen ohjelmaoppaasta tapahtuu seuraavasti:

 • Avaa sovelluksesta Ohjelmaopas ja valitse vasemmalta neljän neliön kuvake.

 • Valitse Muokkaa.

 • Ota pois valinta niiden kanavien kohdalta, jotka haluat poistaa ohjelmaoppaasta tai järjestä kanavat uuteen järjestykseen koskettamalla näyttöä siirrettävän ohjelmakuvakkeen kohdalla niin pitkään, että kanavamerkki aktivoituu. Kun kanavamerkki on aktivoitu, siirrä kanava haluamaasi väliin
 • Lopuksi valitse Valmis

HUOM! Sovelluksessa tehdyt ohjelmaoppaan muutokset päivittyvät myös elisaviihde.fi:n, joten jos piilotat jotain kanavia sovelluksen ohjelmaoppaasta, menevät ne piiloon myös elisaviihde.fi:n ohjelmaoppaasta.

Vuokraa ja katsele elokuvia sovelluksella

Voit vuokrata ja katsella elokuvia kätevästi suoraan Elisa Viihteen sovelluksella. Elokuvan vuokraus on mahdollista Android-laitteilla. Applen iPhonella tai iPadilla elokuvien vuokraus ei onnistu. Jos vuokraat elokuvan iPhonen tai iPadin selaimella osoitteessa elisaviihde.fi/vuokraamo, voit tämän jälkeen katsella elokuvaa sovelluksen kautta iPhonella tai iPadilla.

Vuokraus Elisa Viihde -sovelluksella:

 1. Avaa Elisa Viihde -sovellus
 2. Valitse valikosta kohta Vuokraamo
 3. Etsi elokuva, jonka haluat katsoa
 4. Valitse Vuokraa ja vahvista vuokraus Elisa Viihteen PIN-koodilla. Elokuva on nyt katsottavissa 48 h.

Elisa Viihde -sovelluksella (Android, iOS) voit katsella myös digiboksilta tai elisaviihde.fi -sivuilta vuokrattua elokuvaa. Digiboksilla vuokraus edellyttää Elisa Viihteen asiakkuutta, johon digiboksi kuuluu.

Mikäli olet vain Elisa Viihde -sovelluksen tilaaja, eikä sinulla ole digiboksillista Elisa Viihdettä, voit myös vuokrata elokuvan elisaviihde.fi -sivuilta ja jatkaa katselua sovelluksella tai toisinpäin.

Katso Elisa Viihdettä kaikissa EU-maissa!

1.4. alkaen Elisa Viihteen asiakkailla on mahdollisuus käyttää kaikkia internetin välityksellä siirrettäviä Elisa Viihteen palveluita EU-maissa tilapäisesti oleskellessaan, ns. EU-siirrettävyyden mahdollistamana. EU-siirrettävyys edellyttää sitä, että Elisa Viihteen asiakkaalla on vakituinen asuinosoite Suomessa.

Mitä EU-siirrettävyys tarkoittaa?

EU-siirrettävyys tarkoittaa käytännössä sitä, että voit katsoa Suomesta ostamiasi maksullisia digitaalisisältöjä, kuten tallenteita tai vuokraelokuvia Elisa Viihteen mobiilisovelluksella sekä elisaviihde.fi -verkkopalvelussa. Siirrettävyyden piirissä olevat Elisa Viihteen palvelut ovat:

Mitä EU-siirrettävyys maksaa?

Elisa Viihteen sisältöpalveluita voi käyttää EU-alueella kotimaan hinnoilla. EU-siirrettävyydestä ei peritä mitään erillisiä maksuja. Huomioithan kuitenkin, että datan käyttö toisessa EU-maassa voi aiheuttaa lisämaksuja riippuen käyttämästäsi internet-yhteydestä.Tiedonsiirtonopeus voi myös olla ulkomailta käytettäessä hitaampi kuin kotimaassa.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Omaguru vinkkaa:
Chromecastin avulla katselet Elisa Viihde -tallenteita suoraan televisiostasi!
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!