Elisa eSIM

Elisa eSIM

Digitaalista vaivattomuutta

eSIM on puhelimeen tai muuhun älylaitteeseen sisäänrakennettu sähköinen SIM-kortti. Jos laitteesta löytyy eSIM, niin laitteeseen ei tarvitse asentaa perinteistä fyysistä SIM-korttia, vaan liittymä avataan laitteeseen sähköisesti eSIM:lle.

eSIM:n tilaaminen ja käyttöönotto

eSIM on saatavilla Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaiden liittymiin.

Voit valita uuden liittymän tilauksen yhteydessä joko perinteisen SIM-kortin tai eSIM:n. Varmista ennen eSIM:n valitsemista, että päätelaitteessasi on eSIM-tuki. Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla ohjeen eSIM:n lataukseen ja aktivointiin. Aktivointi tehdään OmaElisasta löytyvällä QR-koodilla. Yritysasiakkaille QR-koodi lähetetään sähköpostitse.

Älykellossa olevaan eSIMiin kannattaa hankkia MultiSIM -palvelu, jonka avulla voit käyttää samaa numeroa kellossa ja puhelimessa. Lue lisää älykellojen MultiSIM -palvelusta täältä.

Voit vaihtaa myös nykyisen, perinteisen SIM-kortin eSIM:iin OmaElisassa.

Katso lisää ohjeita eSIM:n tilaamiseen ja käyttöönottoon asiakaspalvelusivultamme. Yritysasiakkaiden eSIM-käyttöohjeet löydät yritysasiakkaiden asiakaspalvelusivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

eSIM on sisäänrakennettu puhelimeen, tablettiin tai muuhun älylaitteeseen. eSIM:llä korvataan erillinen fyysinen SIM-kortti ja sen avulla liittymää voi käyttää ilman perinteistä fyysistä SIM-korttia. eSIM:llä liittymä toimii aivan samalla tavalla kuin perinteisellä SIM-kortilla.

  • eSIMille ei saa mobiilivarmennetta
  • Kuluttaja-asiakkaiden eSIMin kanssa ei toimi MultiSIM-palvelu. Osaan yritysliittymistä MultiSIM-palvelu on saatavilla.
  • eSIM ei ole saatavilla Prepaid-/Latausliittymiin

eSIM ei maksa erikseen mitään. Toimenpiteistä, kuten kortinvaihto tai PUK-koodin kysely, veloitamme normaalin asiakaspalveluhinnaston mukaisesti.

eSIM:n käyttö ei eroa perinteisen SIM-kortin käytöstä puhelinnumeron suhteen. eSIM ei vaikuta puhelinnumeroon, ja sen voi halutessaan siirtää operaattorilta toiselle.

eSIM:iä tukevien laitteiden määrä kasvaa koko ajan. Elisan eSIM toimii valikoimassamme olevilla laitteilla, joista eSIM-yhteensopivuus löytyy.

Mm. seuraavilta valmistajilta löytyy eSIMiä tukevia laitteita:

  • Apple, Huawei, Motorola ja Samsung.

Tarkista laitteen eSIM-soveltuvuus, jolloin tiedät, millaisen SIM-kortin tilaat esim. liittymätilauksen tai kortinvaihdon yhteydessä. Löydät tiedon laitteen (esim. puhelimen tai tabletin) eSIM-soveltuvuudesta sen käyttöohjeista tai laitevalmistajan nettisivuilta.