Näin siirrät musiikin puhelimesta stereoihin

Tiedätkö, miten siirtää musiikki stereoihin puhelimesta? Esittelemme neljä helppoa tapaa.

Teksti: Osku Kannisto

Miten siirtää musiikki stereoihin puhelimesta?

1. Piuha kuulokeliitäntään

Yksinkertaisin tapa päästä nauttimaan puhelimen musiikista on yksinkertaisesti kytkeä piuha kuulokeliitännästä stereoiden sisääntuloon. Tähän tarkoitukseen soveltuu piuha, jonka toisessa päässä on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä ja toisessa päässä puna-valkoiset (tai puna-mustat) rca-liitännät. Tällaisen alle kymmen euron piuhan löytää kaikista kodinkonemyymälöistä, ja sitä tarvitsee myös kaikissa muissa puhelimen ja stereoiden yhdistämisvaihtoehdoissa.

2. Erillinen bluetooth-sovitin

Helppo tapa päivittää vanhat vahvistimet nykyaikaan on liittää niihin edullinen bluetooth-sovitin (40-50€). Sovitin liitetään stereoiden sisääntuloon tai aktiivikaiuttimiin fyysisesti kaapeleilla. Sen jälkeen puhelin yhdistetään sovittimen pariksi langattomasti.

3. AirPlay

IPhone- ja iPad-käyttäjät voivat hyödyntää Applen langatonta AirPlayta. AirPlayn käyttämiseksi on hankittava pieni AirPort Express -tukiasema, joka yhdistetään stereoihin piuhalla. Ääni kulkee siis puhelimesta langattomasti tukiasemaan ja siitä stereoihin.

4. Chromecast Audio

Android-käyttäjille suositeltava vaihtoehto on Googlen oma Chromecast Audio. Se toimii kodin langattomassa verkossa puhelimen kanssa ja kytkeytyy suoraan stereoihin kuuloke- tai rca-kaapelilla. Uudemmille vahvistimille voi käyttää myös digitaalista toslink-liitäntää. Chromecast toimii myös monen iPhone-sovelluksen, kuten Spotifyn, Google Play musiikin ja Deezerin kanssa.

Vinkki! Puhelimen sijaan musiikin soittoon kannattaa käyttää tablettia, jolloin soivat puhelut eivät katkaise kappaleita eikä musiikki katkea, vaikka puhelin lähtee pois kotoa.

Lue myös:

Näin katsot puhelimen sisältöä televisiosta

Näin siirrät sovellukset puhelimesta muistikortille

Digivinkki: nettiyhteyden jakaminen puhelimesta tietokoneelle