Elisa toimittaa talon tekniseen tilaan valokuidun, josta taloyhtiön ja asukkaiden valinnan mukaan on saatavana nopeita ja laadukkaita laajakaista-, viihde- ja kaapeli-tv-palveluita. Elisa Valokuitu parantaa palveluiden laatua, nostaa kiinteistön ja asunnon arvoa sekä parantaa asumismukavuutta. Keskittämällä palvelut Elisalle taloyhtiö ja asukkaat saavat etuja myös muista tuotteista.
Taloyhtiölaajakaista – Vaihda edullinen netti koko taloon

Saunalahti Taloyhtiölaajakaista on koko taloyhtiön yhteinen ratkaisu, jossa kiinteistön kaikkiin huoneistoihin tuodaan nopeat laajakaistayhteydet kerralla talon nykyisen puhelin- tai yleiskaapelointisisäverkon kautta. Tämä on edullisin ja helpoin tapa hankkia nettiyhteys kun kiinteistössä on vähintään 15 huoneistoa ja saatavuuden piirissä.

  • Asukkaat saavat nettiyhteyden vaivattomasti perusnopeudella 10 M. 
  • Asuntokohtaiset lisänopeudet jopa 1000 M asti ja suosittu Elisa Viihde edullisella lisämaksulla
  • Taloyhtiölaajakaista on yksittäin ostettavia nettiliittymiä edullisempi alentaen asumiskuluja.
  • Asukkaat maksavat palvelun esimerkiksi osana yhtiövastiketta tai vuokraa.
  • Keskitetty kokonaisratkaisu on taloyhtiölle ja isännöitsijälle helpompi.
  • Taloyhtiölaajakaista nostaa kiinteistön arvoa niin vuokra- kuin omistuskohteissa.

Elisa Kaapeli-TV – Valitse Suomen laajin HD-kanavatarjonta

Elisa Kaapeli-TV tarjoaa laajan valikoiman kanavia, myös huipputarkkoina HD-versioina ilman taloyhtiön omia harava-antenneita. Elisa Kaapeli-TV tarjoaa jopa 30 ilmaista TV-kanavaa ja runsaasti radiokanavia. Tilaamalla edullisen Elisa Kanavakortin, saat 10 kanavaa lisää. Elisa Kanavakortti mahdollistaa lisäksi kanavapakettien tilaamisen, jolloin katsottavana on halutessasi yli 200 kanavaa.  

Tutustu >

Taloyhtiöverkon saatavuus

Saatavuus

Elisan kiinteistöliittymät ovat saatavilla seuraavilla alueilla, kun se on teknisesti mahdollista:

Alavieska, Espoo, Haapavesi, Hamina, Hausjärvi, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Imatra, Inkoo, Janakkala, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Järvenpää, Kalajoki, Kangasala, Kannus, Karkkila, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kokkola, Kontiolahti, Kotka, Kouvola, Kurikka, Lahti, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Lieto, Merijärvi, Muurame, Nivala, Nokia, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Närpiö, Orivesi, Oulainen, Outokumpu, Paimio, Petäjävesi, Pietarsaari, Pirkkala, Porvoo, Pyhtää, Pyhäjoki, Raahe, Riihimäki, Rovanimi, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Sievi, Siikajoki, Sipoo, Siuntio, Tampere, Toholampi, Toivakka, Turku, Tuusula, Vaasa, Vantaa, Vesilahti, Vihanti, Vihti, Ylivieska, Ylöjärvi sekä Ähtäri.

Tarjouspyyntö

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja taloyhtiön yhteisestä laajakaistasta kerrostaloon tai rivitaloon.

Työmaat ja tilapäisrakennukset

Elisa tarjoaa kattavia kiinteistöliittymäpalveluita myös rakennustyömaille ja tilapäisiin kiinteistöihin.
Usein kysyttyä taloyhtiöiden laajakaistoista

Kuinka monta huoneistoa taloyhtiössä pitää olla, jotta taloyhtiöön saisi Saunalahti Taloyhtiölaajakaistan?

Saunalahti Taloyhtiölaajakaista on tarjolla saatavuuden mukaan Elisa Valokuitu- ja kaapeli-tv-verkon alueella taloyhtiöön, jossa on vähintään 15 huoneistoa. Varmista saatavuus ja kysy lisää yhteydenottolomakkeella > 

Tarvitaanko asuntoihin modeemit?

Modeemitarve riippuu taloyhtiön sisäverkosta. Mikäli taloyhtiössä on yleiskaapelointi (RJ45-rasiat), modeemia ei tarvita. Mikäli taloyhtiössä on perinteinen puhelinsisäverkko (puhelinrasiat), tarvitaan VDSL2-modeemi. Mikäli taloyhtiölaajakaistaa käytetään antennisisäverkon kautta, tarvitaan antennirasiaan liitettävä kaapelimodeemi. Modeemin saa kätevästi verkkokaupasta >

Miten asukas saa Saunalahti Taloyhtiölaajakaistan perusnopeuden käyttöönsä?

Asukas rekisteröityy palvelun käyttäjäksi joko elisa.fi/laajakaista -sivulla, käymällä Elisan myymälässä tai soittamalla asiakaspalveluun. Asukas voi samalla nostaa halutessaan liittymänsä nopeutta tai tilata Elisa Viihteen edullisella hinnalla. Katso tarkemmat ohjeet Asukkaille-sivulta › 

Vaikuttaako naapurin netin käyttö toisen asunnon yhteysnopeuteen?

Taloyhtiölaajakaista toteutetaan taloyhtiön tekniseen tilaan suuren välityskapasiteetin Elisa Valokuitu- tai kaapeli-tv-liittymillä ja siitä asuntoihin taloyhtiön sisäverkon kautta. Mikäli sisäverkko on kunnossa, laajakaistan yhteysnopeus on aina vähintään 70 % maksiminopeudesta. Esimerkiksi Saunalahti Taloyhtiölaajakaista 10M -palvelun asuntokohtainen nopeus on 7-10 Mbit/s.

Keneltä palvelut laskutetaan?

Saunalahti Taloyhtiölaajakaistan perusnopeus laskutetaan taloyhtiöltä ja asukkaan erikseen tilaama Elisa Viihde tai laajakaistan lisänopeus laskutetaan asukkaalta.

Saako taloyhtiömme myös Elisa Kaapeli-tv-palvelun?

Tarjoamme taloyhtiölle valokuituverkon tai kaapeli-tv-verkon kautta saatavuuden mukaan myös Elisa Kaapeli-tv-palvelua, jossa on markkinoiden laajin kanavatarjonta (yli 200 tv-kanavaa). Laaja peruskanavatarjonta (yli 30 tv-kanavaa) ja monipuolinen maksu-tv-tarjonta sekä helppo taloyhtiön siirtyminen HD-teräväpiirtokanavien vastaanottoon ovat olleet pääsyinä siihen, että taloyhtiöt valitsevat Elisa Kaapeli-tv-palvelun. Elisa Kaapeli-tv tuokin taloyhtiön asukkaille mahdollisuuden katsoa jo yli 80 HD-teräväpiirtokanavaa. Katso Elisan kaapeli-tv-tarjonta >

Voiko Saunalahti Taloyhtiölaajakaista -palvelussa katsoa Elisa Viihdettä?

Kyllä voi. Kun taloyhtiössä on Saunalahti Taloyhtiölaajakaista, asukas voi tilata Elisa Viihteen normaalia edullisemmin. Samalla asukkaan internetyhteyden nopeus nostetaan vähintään 50 Mbit/s. Tutustu Elisa Viihteeseen >

Taloyhtiössämme ollaan tekemässä sisäverkkoremonttia. Miksi linjasaneerausta tarvitaan?

Asuinkiinteistön tietoliikenneverkko on osa kiinteistön perusvarustusta. Palveluiden nopea kehitys lisää tarvetta ajanmukaisille sisäverkoille, jotka mahdollistavat nopeat laajakaistayhteydet ja häiriöttömät televisiopalvelut. Nykyaikainen ethernet-tietoliikenneverkko nostaa myös asunnon arvoa. Vanhoissa kiinteistöissä on vielä paljon perinteisiä puhelin­sisäjohtoverkkoja, jotka ovat nykyisten ja tulevien viestintäpalvelujen kannalta riittämät­tömiä. Siksi ne tulee uudistaa ennemmin tai myöhemmin.

Kannattaako sisäverkkoremontin yhteydessä pyytää Elisalta Taloyhtiölaajakaistatarjous?

Kyllä kannattaa. Elisa tekee taloyhtiöllenne tarjouksen valokuituverkkoon liittymisestä sekä Taloyhtiölaajakaistasta talon uuteen ethernet-yleiskaapelointisisäverkkoon. Näin palveluiden laatu ja laajakaistan nopeus asukkaille kasvavat huomattavasti vanhaan tekniikkaan verrattuna.

Taloyhtiössämme on tällä hetkellä harava-antennivastaanotto ja edessä antenni- ja päävahvistinremontti uusia DVB-T2 HD-teräväpiirtokanavia varten. Olisiko Elisalla helpompi ratkaisu teräväpiirtokanavien jakeluun taloyhtiössä?

Kyllä on. Ratkaisu on Elisa Kaapeli-TV joko valokuidun tai kaapeli-tv-verkon kautta. Elisa Kaapeli-TV tarjoaa jo nyt yli 80 teräväpiirtokanavaa taloyhtiön antennisisäverkkoon ilman tuhansien eurojen lisäinvestointeja taloyhtiön harava-antennivastaanottoon.