Käytettävän sovelluksen vaihto paikantimeen

Tältä sivulta löydät ohjeet miten voit vaihtaa paikanninlaitteessa käyttämääsi sovellusta Teltonika paikanninlaitteissa. Suosittelemme käytettäväksi joko Elisa Paikannus tai Karttaselain -sovellusta.

Elisa Paikannus -sovellus

Elisa Paikannus -sovellus sisältää perusominaisuudet ajoneuvojen paikantamiseen. Sovellus ilmoittaa paikantimen poistuessa ennalta määritellyltä turvalliselta alueelta ja sovelluksen avulla paikantimen sijainnin voi helposti jakaa läheisille. Sovellus helppokäyttöinen ja ilmainen, mutta toimii vain silloin kun paikantimessa käytettävä liittymä on Elisa Laitenetti

Karttaselain -sovellus

Karttaselaimesta löytyy huipputarkot maastokartat, kattavat retkeilyaineistot, merikartat ja syvyyskartat veneilyyn. GPS-paikantimien käyttö Karttaselaimessa vaatii Plus lisenssin hintaan 39,99€ / 12kk tai 9,99 € / 2kk. Karttaselaimen kanssa paikantimessa voi käyttää myös muita kuin Elisan liittymiä.

Teltonika paikantimet - sovelluksen vaihto


Voit vaihtaa Teltonika paikanninlaitteen kanssa käytettävän sovelluksen SMS-komennoin. Laitteeseen pitää asettaa oikean sovelluksen osoite ja sen jälkeen laite tulee parittaa sovellukseen ohjeiden mukaisesti. Tämä ohje pätee kaikille Teltonikan paikantimille. Vaihtaaksesi laitteelle osoitteen toimi seuraavasti:

  1. Varmista laitteessa olevan aktiivinen liittymä. Huom! Jos käytössäsi oleva liittymätyyppi on Elisa Laitenetti Paikannus, päivitä se Elisa Laitenetti S -liittymään OmaElisassa tai Elisan myymälässä.
  2. Varmista virran olevan päällä.
  3. Lähetä SMS viesti ilman heittomerkkejä sen mukaan kumpaa sovellusta haluat käyttää:

Elisa Paikannus

"  setparam 2001:internet;2004:sijainti.elisa.fi;2005:5027;2006:0"

Karttaselain

"  setparam 2001:internet;2004:3.127.63.249;2005:5027;2006:0"

Huomaathan setparam sanan edessä olevat kaksi välilyöntiä! Jos olet asettanut laitteelle käyttäjätunnuksen ja salasanan, tulee ne laittaa komennon alkuun välilyöntien sijaan.

Laitteen tulisi vastata komentoon viestillä:

"New value 2001:internet;2004:sijainti.elisa.fi;2005:5027;2006:0;"

Tämän jälkeen parita laite sovellukseen sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Usein kysytyt kysymykset