Seutuverkot rakentavat ja ylläpitävät avoimia tietoliikenneverkkoja eri puolella Suomea. Varsinaiset palvelut kuituliittymiin hankitaan palveluntarjoajilta kuten Elisalta. Sinulla on siis seutuverkkoasiakkaana mahdollisuus käyttää Elisan laadukkaita laajakaista- ja viihdepalveluita.

Tarjous

Yhteistyö Seutuverkkojen kanssa

Elisan palveluita Seutuverkkoihin on saatavilla mm. seuraavilla paikkakunnilla: Pälkäne, Kouvola, Helsinki, Ivalo, Lappeenranta, Kurikka, Teuva, Kauhajoki, Karijoki, Karvia, Isojoki, Honkajoki, Siikainen ja Maalahti.

Tarjoamme mm. seuraavia palveluita:

  • Saunalahti Seutulaajakaista 50/50 M  19,90 €/kk
  • Saunalahti Seutulaajakaista 100/100 M  29,90 €/kk
  • Saunalahti Seutulaajakaista ja Elisa Viihde 100/100 M  34,90 €/kk

Maksat siis kuituliittymästäsi verkkomaksun seutuverkollesi ja valitsemasi laajakaista- ja viihdepalvelut puolestaan Elisalle.

Tiedustele kuidun liittymishinta omalta seutuverkko-operaattorilta. Mikäli liittymäsi ei ole kytkentävalmis eli kiinteistöstä puuttuu kuitumuunnin, se on tapauskohtaisesti saatavissa joko omalta seutuverkoltasi tai Elisalta (norm. hinta 149 €).

Tilaa jo tänään!

Ota yhteyttä ja tilaa asiakaspalvelustamme puhelimitse 010 190 240 (mpm/pvm, ark. 8-19, la 10-16.30).

Tuote on poistunut valikoimasta

Verkkokaupan etusivulle

Ole hyvä ja odota hetki

Tarjous

Seutulaajakaista + Elisa Viihde

​Voit valita seutuverkon liittymääsi myös nopean laajakaistan ja kattavat tv-palvelut sisältävän Elisa Viihde -palvelun!

Lue lisää Elisa Viihteestä

Tuote on poistunut valikoimasta

Verkkokaupan etusivulle

Ole hyvä ja odota hetki

Teknisiä muutostöitä Anvian Seutulaajakaistoihin 2018-2019

lmoitamme asiakkaille mahdollisista katkoksista tekstiviestillä hyvissä ajoin ennen muutosta.

  • Suupohjan Seutuverkko (SUNET): Tekniset yliheitot tammi-maaliskuussa 2019
  • Bothnia Broadband: Tekniset yliheitot valmiit
  • Pedersöre Fiber: Aikataulu kesken

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on valokuidun liittymismaksu?
Jokainen seutuverkko määrittelee valokuidun liittymismaksun ja kuukausimaksun itse. Voit selvittää liittymismaksun ottamalla yhteyttä Seutuverkko-operaattoriisi.

Kuinka pitkä toimitusaika yhteydellä on?
Toimitusaika riippuu Seutuverkon asennusaikatauluista sekä pihan kaivuutöistä eli kuinka paljon työtä vaatii saada kuituyhteys taloon saakka. Voit selvittää aikataulun ottamalla yhteyttä Seutuverkko-operaattoriisi. Itse palveluiden kytkentä valmiiseen kuituverkkoon riippuu siitä asennetaanko kuitumuunnin Elisan toimesta (vaatii asentajan käynnin) vai onko se jo valmiina. 

Mitä kuuluu kuukausimaksuun, entä tuleeko muita kuluja?
Seutuverkko-operaattori perii asiakkaalta kuidun ylläpitomaksun, jonka jokainen Seutuverkko määrittelee itse. Elisa laskuttaa puolestaan palveluiden kuukausimaksut (laajakaistayhteys sekä muut mahdolliset lisäpalvelut).

Mitä laitteita joudun itse hankkimaan?
Kuituyhteyttä varten tarvitset taloosi kuitumuuntimen. Osassa seutuverkkoja muunnin toimitetaan Seutuverkko-operaattorin toimesta, joka määrittelee kuitumuuntimen hinnan itse. Mikäli kuitumuunnin toimitetaan Elisan toimesta, veloitetaan se Elisan hinnaston mukaisesti. Jos haluat kytkeä kotisi laitteet langattomasti verkkoon, voit lisäksi hankkia Elisalta langattoman reitittimen. Reitittimien hinnat löydät Elisan verkkokaupasta.

Tuleeko asentaja käymään? Jos tulee niin milloin?
Kyllä, asentaja tulee kytkemään kuidun. Asentajat rakentavat kuidun talolle asti ja yhteys tuodaan seinän läpi talon sisälle soveltuvaan kohtaan. Asennuspaikka- ja aikatauluasiat sovitaan kuidun tilauksen yhteydessä Seutuverkko-operaattorin kanssa.

Mistä voin seurata tai kysellä toimituksen etenemisestä?
Jos on kyse kuidun toimittamisvaiheesta, etenemistä voi kysyä suoraan Seutuverkko-operaattorilta. Jos kuitu on jo kytketty ja asiakas tilannut Elisan palvelut, Elisan asiakaspalvelu neuvoo erilaisissa kysymyksissä.

Pitääkö minun itse tehdä kotona jotakin?
Seutuverkon asentajan kanssa katsoo kanssasi sopivan paikan kuidun läpituonnille talon sisälle. Sen jälkeen voit halutessasi liittää kuitumuuntimeen reitittimen, joka mahdollistaa langattoman verkon koko taloon.  Laitteiden (tietokone, tv:t, pelikonsolit) liittäminen kaapelein tai langattomasti jää omalle vastuullesi.

Keneen olen yhteydessä vikatilanteessa?
Kuituyhteyteen liittyvissä vikatilanteissa voit olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun. Henkilökohtaista apua laitteiden asennuksiin ja asetuksiin saat Elisan Omagurusta.