Elisalla on latausnopeudella mitattuna Suomen nopein 4G-verkko

European Communications Engineering Oy:n (ECE) tuoreimpien tutkimustuloksien mukaan Elisalla on latausnopeudella mitattuna Suomen nopein 4G-verkko. Tutkimuksessa Telia sijoittui toiseksi ja DNA kolmanneksi.

ECE tutki maaliskuun aikana kenttätutkimuksena 4G-verkkojen nopeutta yhteensä 35 kaupungissa ja kunnassa, joissa asuu 60 prosenttia Suomen väestöstä. Kaupunkien lisäksi mitattiin myös niiden välisillä tieosuuksilla olevien verkkojen nopeudet. Mittauksessa latausnopeuden näytteitä kerättiin yhteensä n. miljoona kappaletta eli n. 330.000 kappaletta per operaattori. Tutkimuksessa Elisan 4G-verkko osoittautui latausnopeudeltaan keskimäärin nopeimmaksi kun huomioidaan mitatut kaupungit ja niiden väliset tieosuudet.

Elisan 4G-verkon keskimääräinen latausnopeus oli 41,26 Mbit/s, Telian 36,59 Mbit/s ja DNA:n verkon nopeus 35,88 Mbit/s. Mittaustulosten paikalliset vaihtelut voivat olla merkittäviä.

Tutkimus tehtiin käyttämällä rajoittamattomia liittymiä ja samanlaisia päätelaitteita, jolloin liittymätyyppien nopeusrajoitukset tai laitteet eivät vaikuttaneet tutkimustuloksiin.

Yhä paremmat yhteysnopeudet lisäävät mobiililaitteiden käyttömukavuutta. Meille Elisalla on tärkeää, että asiakkaamme voivat käyttää nettiä nopeasti ja huolettomasti. Siksi panostamme jatkuvasti verkkomme kehitykseen. 

Lataa ECE Oy Operaattorivertailu - 4G-verkkojen nopeus 3/2017 (pdf)

Study of Network Speeds Spring 2017 (pdf)

 

Elisan edulliset Saunalahti-liittymät toimivat nopeassa ja kattavassa verkossamme

Tietoa verkkotekniikoista

5G

Teknologian edelläkävijänä Elisa on ensimmäisten joukossa ottamassa 5G:ta käyttöön. Testaamme ja tutkimme eri vaihtoehtoja aktiivisesti sekä teemme yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa Suomessa ja maailmalla. 

4G

4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä on käytettävissä LTE-tekniikka perinteisten 2G- ja 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset tiedonsiirtonopeudet ovat selkeästi paremmat kuin aiemmin. Kaksi taajuutta yhdistävällä LTE Carrier Aggregation -tekniikalla päästään jopa huikeaan 300 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. Elisan 4G-verkon alueella asuu jo 99 % suomalaisista.

3G

3G:llä tarkoitetaan kolmannen sukupolven matkaviestintää, ja se mahdollistaa puheluiden ja tekstiviestien lisäksi nopean nettisurffailun. HSDPA+ Dual Carrier -tekniikalla päästään teoriassa jopa 42 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. 

Elisan 3G-verkon alueella asuu yli 99 % suomalaisista, ja sitä hyödyntää lähes 2 miljoonaa aktiivista datakäyttäjää. 

GSM (2G)

GSM-verkko mahdollistaa matkapuhelut, tekstiviestit ja kuvaviestit (MMS). GSM-liittymällä voi hyödyntää myös tiedonsiirtoa GPRS- ja EDGE-nopeuksilla, jotka sopivat kepeään netin käyttöön, esimerkiksi sähköpostien lukuun.

Elisan GSM-verkko kattaa koko Suomen.