Elisalla on nopea ja kattava 4G-verkko

Elisa on Suomessa matkaviestinnän edelläkävijä ja suurin Suomeen investoiva operaattori. Hyödynnämme uusiutuvaa energiaa verkkomme kehittämisessä. 

Elisan nopean 4G-verkon alueella asuu jo 99 prosenttia suomalaisista. 

Elisan edulliset Saunalahti-liittymät toimivat nopeassa ja kattavassa verkossamme

Tietoa verkkotekniikoista

5G

Teknologian edelläkävijänä Elisa on ensimmäisten joukossa ottamassa 5G:ta käyttöön. Testaamme ja tutkimme eri vaihtoehtoja aktiivisesti sekä teemme yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa Suomessa ja maailmalla. 

4G

4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä on käytettävissä LTE-tekniikka perinteisten 2G- ja 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset tiedonsiirtonopeudet ovat selkeästi paremmat kuin aiemmin. Kaksi taajuutta yhdistävällä LTE Carrier Aggregation -tekniikalla päästään jopa huikeaan 300 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. Elisan 4G-verkon alueella asuu jo 99 % suomalaisista.

3G

3G:llä tarkoitetaan kolmannen sukupolven matkaviestintää, ja se mahdollistaa puheluiden ja tekstiviestien lisäksi nopean nettisurffailun. HSDPA+ Dual Carrier -tekniikalla päästään teoriassa jopa 42 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. 

Elisan 3G-verkon alueella asuu yli 99 % suomalaisista, ja sitä hyödyntää lähes 2 miljoonaa aktiivista datakäyttäjää. 

GSM (2G)

GSM-verkko mahdollistaa matkapuhelut, tekstiviestit ja kuvaviestit (MMS). GSM-liittymällä voi hyödyntää myös tiedonsiirtoa GPRS- ja EDGE-nopeuksilla, jotka sopivat kepeään netin käyttöön, esimerkiksi sähköpostien lukuun.

Elisan GSM-verkko kattaa koko Suomen.