Elisan 4G-verkko on Suomen nopein

European Communications Engineering Oy (ECE) tutki lokakuussa 2016 4G-verkkojen nopeutta yhteensä 35 kaupungissa ja kunnassa. Tutkimuksessa Elisan 4G-verkko osoittautui nopeimmaksi. 

Elisan 4G-verkon keskimääräinen latausnopeus oli 37,05 Mbit/s, TeliaSonera Finlandin 36,00 Mbit/s ja DNA:n verkon nopeus 35,44 Mbit/s. Tutkimus tehtiin käyttämällä rajoittamattomia liittymiä ja samanlaisia päätelaitteita, jolloin liittymätyyppien nopeusrajoitukset tai laitteet eivät vaikuttaneet tuloksiin.

Yhä paremmat yhteysnopeudet lisäävät mobiililaitteiden käyttömukavuutta. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat käyttää nettiä nopeasti ja huolettomasti. Siksi panostamme jatkuvasti verkkomme kehitykseen. 

Lataa ECE Oy Operaattorivertailu - 4G-verkkojen nopeus 10/2016 (pdf) >

Elisan edulliset Saunalahti-liittymät toimivat nopeassa ja kattavassa verkossamme

Tietoa verkkotekniikoista

5G

Teknologian edelläkävijänä Elisa on ensimmäisten joukossa ottamassa 5G:ta käyttöön. Testaamme ja tutkimme eri vaihtoehtoja aktiivisesti sekä teemme yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa Suomessa ja maailmalla. 

4G

4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä on käytettävissä LTE-tekniikka perinteisten 2G- ja 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset tiedonsiirtonopeudet ovat selkeästi paremmat kuin aiemmin. Kaksi taajuutta yhdistävällä LTE Carrier Aggregation -tekniikalla päästään jopa huikeaan 300 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. Elisan 4G-verkon alueella asuu jo 99 % suomalaisista.

3G

3G:llä tarkoitetaan kolmannen sukupolven matkaviestintää, ja se mahdollistaa puheluiden ja tekstiviestien lisäksi nopean nettisurffailun. HSDPA+ Dual Carrier -tekniikalla päästään teoriassa jopa 42 Mbit/s tiedonsiirtonopeuteen. 

Elisan 3G-verkon alueella asuu yli 99 % suomalaisista, ja sitä hyödyntää lähes 2 miljoonaa aktiivista datakäyttäjää. 

GSM (2G)

GSM-verkko mahdollistaa matkapuhelut, tekstiviestit ja kuvaviestit (MMS). GSM-liittymällä voi hyödyntää myös tiedonsiirtoa GPRS- ja EDGE-nopeuksilla, jotka sopivat kepeään netin käyttöön, esimerkiksi sähköpostien lukuun.

Elisan GSM-verkko kattaa koko Suomen.