Liittymän käytön rajoittaminen - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Liittymän käytön rajoittaminen

Voit halutessasi rajoittaa Elisan ja Saunalahden matkapuhelinliittymän käyttöä erilaisin estopalveluin. Tarpeen mukaan voit estää puhelimestasi soitot ja tekstiviestit palvelunumeroihin, mobiilimaksut tai esimerkiksi käytön ulkomailla. Estoista löydät lisätietoa tältä sivulta.

 

Olen vaihtanut Saunalahti Premium -liittymään, mutta liittymä ei toimi ulkomailla. Mitä teen?

Saunalahti Premium -liittymän kuukausimaksuun sisältyy käyttöä Pohjolassa, Baltiassa sekä EU- ja ETA-maissa. Jotta voit käyttää Premium-liittymääsi ulkomailla, ei liittymällä voi olla ulkomaan estoja päällä. Estot voit poistaa maksutta OmaElisassa.

Jos liittymälläsi on esto puheluille, tekstiviesteille ja mobiilidatalle ulkomailla
OmaElisassa voit hallinnoida liittymän toimintaa ulkomailla valitsemalla vasemmalta liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot. Poista valinta kohdasta Estä kaikki käyttö ulkomailla. 

Jos liittymälläsi on esto pelkälle mobiilidatalle ulkomailla
Eston voi poistaa OmaElisassa valitsemalla vasemmalta liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot. Poista valinta kohdasta Estä datasiirto ulkomailla.

Tarkista, ettei Datasiirto-kohdassa ole estettynä datasiito.Tarkista myös laitteesi asetuksista, että Mobiilidatan käyttö ulkomailla on varmasti sallittu.

Kuinka estän mobiilimaksamisen tai palvelunumeropuhelut?

Matkapuhelinliittymällä voi nykyisin ostaa palveluita ja sovelluksia monilla eri maksutavoilla. Palvelut voi olla esimerkiksi äänestykseen osallistuminen tekstiviestitse, yritys- tai palvelunumeroon soittaminen  tai sovelluksen osto sovelluskaupasta. Palveluiden ostaminen ja käyttäminen on käytännössä aina kalliimpaa kuin puhelimen normaalikäyttö.

Huomioithan, että liittymien puhepaketit sisältävät valitsemasi määrän puhetta kotimaisiin GSM- ja lankaliittymiin, mutta eivät puheluita lisämaksullisiin palvelunumeroihin (esim. 0700- ja 0600-alkuiset palvelunumerot, 010- tai 020-alkuiset yrityspalvelunumerot, numeropalvelu 118). Palvelunumeroestoilla voit estää soittamisen normaaleja puhelumaksuja kalliimpiin palvelunumeroihin.

Halutessasi voit rajoittaa liittymäsi käyttöä lisämaksullisten palvelunumeroiden ja mobiilimaksun osalta tilaamalla OmaElisassa liittymällesi palvelunumeroestot puheluille tai tekstiviesteille ja mobiilimaksulle.Voit valita neljästä estoluokasta itsellesi parhaiten sopivan. 

Palvelunumeroestot Elisan Saunalahti -liittymät

Palvelunumeroestot Elisan liittymät 

Palvelunumeroiden lisäksi voit estää puhelut ulkomailla, käytön ulkomailla sekä tiedonsiirron käytön ulkomailla. Halutessasi voit myös estää puhelut kotimaasta ulkomaisiin numeroihin.

Estoja pääset muokkaamaan OmaElisassa valitsemalla vasemmalta haluamasi liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot.
 

Saunalahti-liittymien estopalvelut löydät myös Mobiili OmaElisasta
Sovelluksesta löydät uudet ja maksetut laskusi, sekä voit seurata Saunalahti-liittymiesi käyttöä. Kirjautumiseen tarvitset Elisa-tunnuksen.
Lataa Mobiili OmaElisa puhelimeesi: Android | Windows Phone | iOS

 

Voinko estää internetin käytön matkapuhelimellani?

Helpoimmin estät internetin käytön matkapuhelimella OmaElisassa. Kun esto on lisätty OmaElisasta, ei estoja pysty muokkaamaan matkapuhelimesta.

Muokataksesi liittymien estoja OmaElisassa valitse vasemmalta liittymä jonka estoja haluat muokata ja sen jälkeen Asetukset > Datasiirto > Aseta esto kaikelle tiedonsiirrolle koti- ja ulkomailla.

.

Haluan rajoittaa puhelimeni käyttöä ulkomailla, mikä neuvoksi?

Ulkomailla tapahtuvaa ja ulkomaille suuntautuvaa liikennettä voit rajoittaa kolmella tavalla -  estämällä kaiken käytön ulkomailla, estämällä internetin käytön ulkomailla tai estämällä puhelut ulkomaisiin numeroihin. Estojen muokkaus onnistuu OmaElisassa.

Esto puheluille, tekstiviesteille ja mobiilidatalle ulkomailla

OmaElisassa voit hallinnoida liittymän toimintaa ulkomailla valitsemalla vasemmalta haluamasi liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot. Lisää valinta kohtaan Estä kaikki käyttö ulkomailla. Tämä asetus estää kaiken käytön (puhelut, tekstiviestit, data), eikä puhelin pääse verkkoon ulkomailla.

Esto pelkälle mobiilidatalle ulkomailla

Pelkän internet-käytön ulkomailla voit estää OmaElisassa valitsemalla vasemmalta haluamasi liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot. Lisää valinta kohtaan Estä datasiirto ulkomailla.

Mobiilidatan käytön ulkomailla voi estää myös useimpien puhelinten omien asetusten kautta. Lisäksi ulkomailla voit käyttää internetiä WLAN-yhteyden kautta.

Monissa vanhemmissa puhelinmalleissa ei välttämättä ole mahdollista estää puhelimen asetusten kautta mobiilidatan käyttöä ulkomailla. Näissä tapauksissa on suositeltavaa laittaa OmaElisan kautta esto kaikelle tiedonsiirrolle ulkomailla.

Esto ulkomaan puheluille

Voit estää soittamisen ulkomaille sekä ulkomaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin OmaElisassa valitsemalla vasemmalta haluamasi liittymänumeron ja sen jälkeen Asetukset > Käytön estot. Lisää Puhelut-otsikon alta valinta kohtaan Estä ulkomaan puhelut.

Haluan estää liittymän käytön kokonaan. Mitä teen?

Voit OmaElisassa estää pelkän lähtevän liikenteen tai estää liittymän käytön kokonaan. Lähtevän liikenteen estäminen tarkoittaa, että liittymällä ei voi soittaa, lähettää tekstiviestejä eikä käyttää internetyhteyttä. Kaiken liikenteen estäminen estää myös liittymään saapuvan liikenteen.

Eston lisääminen onnistuu OmaElisassa valitsemalla vasemmasta palkista liittymä, jonka estoja halutaan muuttaa, ja sen jälkeen yläpalkista Asetukset > Käytön estot.

Mikäli liittymäsi on kadonnut kokonaan tai puhelimesi on varastettu, katso lisäohjeita täältä.

Voit ottaa liittymäsi uudelleen käyttöön poistamalla eston OmaElisassa. Katso lisäohjeita täältä.

   

Älypuhelinten sovelluskaupoissa on saatavilla sekä maksullisia että ilmaisia sovelluksia ja pelejä. Lasten pelatessa suosikkipelejään onkin hyvä muistaa, että peleistä voi muodostua yllättäviä kuluja. Ilmaisissa sovelluksissa ja peleissä on usein runsaasti maksullisia lisäosia, joilla voi helpottaa omaa etenemistään pelissä tai jotka avaavat peliin kokonaan uusia ominaisuuksia. Maksutapoina sovelluskaupoissa ja peleissä on yleisimmin luottokortit, PayPal sekä puhelinlaskulla maksaminen.

Suosittelemme tutustumaan eri maksutapoihin, jotta yllätyskustannuksia ei pääse syntymään. Puhelinlaskulla maksamiseen, eli Mobiilimaksuun voit tutustua täällä, Windows-laitteiden maksutapaan täällä

Useimmissa laitteissa ostot voi estää esimerkiksi määrittämällä, että ostot täytyy aina hyväksiä salasanalla tai sormenjälkitunnisteella. Ohjeita eri käyttöjärjestelmiin:

Apple

Android

Windows Phone

Miten voin kytkeä pysyvän tai puhelukohtaisen numeronäytön eston?

Jos haluat estää puhelinnumerosi näyttämisen puhelun vastaanottajalle, voit tilata pysyvän numeronäytön estopalvelun OmaElisasta. Muutoksesta veloitetaan hinnaston mukainen palvelunmuutosmaksu. Muutos tehdään seuraavasti:

1. Klikkaa vasemman reunan valikosta sitä liittymänumeroa, jolle tahdot numeronäytön eston voimaan.

2. Klikkaa tämän jälkeen sivun yläreunan palkeista Sopimus-valintaa. Numeronäytön estovalinta löytyy sivun alareunasta, Liittymän julkisuus -otsikon alta.

 

Vaihtoehtoisesti voit päättää puhelukohtaisesti, milloin oma numerosi näkyy vastaanottajan puhelimen näytöllä ja milloin taas ei. HUOM: puhelukohtainen valitseminen ei toimi, mikäli olet tilannut pysyvän numeronäytön eston.

Palvelu toimii valitsemalla puhelinnumeron eteen merkkisarjat:

  • Numeron näkymisen estäminen puhelukohtaisesti (liittymällä oletuksena numero näkyy). Näppäile soitettavan numeron eteen #31#
  • Numeron näyttäminen puhelukohtaisesti (liittymällä oletuksena numero ei näy). Näppäile soitettavan numeron eteen *31#

Puhelimen valikkotoiminnot:

Yleensä puhelimen asetuksissa on erikseen kohta numeron näyttöä varten. Useimmissa puhelimissa asetuksen voi tehdä pysyvästi valikkotoiminnolla. Tällöin numero näkyy tai ei näy puhelimesta asetetun valinnan mukaan.

 

 

Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
Estopalveluita voit muokata näppärästi OmaElisassa!
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!