Elisa 5G Kotinetin asennus ja käyttö - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa 5G Kotinetin asennus ja käyttö

Kotinetti on omakotitaloille ja paritaloille tarkoitettu nettiyhteys, joka sisältää 5G-liittymän, ulko- ja sisäreitittimen sekä avaimet käteen -asennuksen. Voit lukea lisää ja tilata palvelun osoitteessa elisa.fi/kotinetti.

Avaimet käteen -asennus

Elisa 5G Kotinetin asennusaika on noin 2 viikkoa. Elisan yhteyshenkilö on sinuun yhteydessä tilauksen jälkeen ja sopii kanssasi sopivan asennusajan. Asentaja asentaa palveluun kuuluvat laitteet ja varmistaa nettiyhteyden toimivuuden.

Palveluun kuuluvat laitteet (ulko- ja sisäreititin)

Laitteet sekä 5G-yhteyttä varten tarvittava SIM-kortti toimitetaan sinulle ennen asennusta. 

5G-ulkovastaanotin on valkoinen talon ulkoseinään asennettava lähes huomaamaton laite. Se on kooltaan noin 25 cm x 12 cm. Laite asennetaan Elisan asiantuntijan toimesta, joka optimoi laitteen sijainnin ja suuntauksen lähimpään Elisan tukiasemaan. Elisan käyttämiä laitteita ovat joko Huawei CPE Outdoor N5368X tai ZTE CPE Outdoor MC7010.

Sisäverkkolaite (mesh) asennetaan kodin sisätiloihin ja sillä varmistetaan netin toimivuus sisällä kodissa. Kattavamman sisäverkon varmistat hankkimalla lisäksi myös toisen/useamman mesh-laitteen (tarvittavien mesh-laitteiden määrä riippuu kotisi koosta).

Asennuksen vaiheet

  1. Talon ulkoseinään asennetaan 5G-ulkovastaanotin, joka saa yhteyden Elisan tukiasemasta. Elisan asentaja mittaa ja optimoi laitteen sijoittelun, jotta 5G-yhteys lähimpään tukiasempaan on vakaa.
  2. 5G-ulkovastaanottimen asennuksen jälkeen yhteys tuodaan taloon sisälle kaapelilla, esim. ikkunan välistä tai seinään tehdyn reiän kautta.
  3. Talon sisälle asennetaan sisäreititin, jonka avulla langaton verkkoyhteys toimii. Verkon toimivuuden kaikkialla talossa ja erilaisissa laitteissa varmistat hankkimalla lisäksi toisen sisäverkkolaitteen.
  4. Laiteasennuksen jälkeen Elisan asentaja varmistaa kanssasi, että tarvittavat kodin laitteet on kytketty verkkoon ja yhteys toimii.

Katso video palvelusta ja asennustapahtumasta! 

Asennuksesta kotitalousvähennystä

Asennuksen osuus on kokonaisuudessaan kotitalousvähennyskelponen kulu. Voit halutessasi pilkkoa asennusmaksun pienempiin kuukausieriin, jopa 60 kuukauden korottomalla luottokauppasopimuksella.

Asun paritalossa, tuleeko minun pyytää lupa taloyhtiöltä ennen 5G Kotinetin asennusta?

5G Kotinetin ulkoreitittimen asennuksen yhteydessä kiinteistön rakenteeseen tehdään läpivienti kaapeloinnin viemiseksi talon sisälle. Paritalossa, erillistaloissa, rivitaloissa ja muissa asunto-osakeyhtiö-muotoisissa asunnoissa omistajan tulee hakea ja saada taloyhtiöltä muutostyölupa asennusta varten ennen asennustyön suorittamista. Taloyhtiö voi asettaa muutostyöluvalle ehtoja, jotka asunnon omistajan on huomioitava asennusvaiheessa.

Käyttö

Kuinka varmistan, että 5G-yhteys toimii langattomasti koko talossa?

Elisa 5G Kotinetti sisältää langattoman sisäverkon valmiiksi asennettuna. Sisäverkko toteutetaan mesh-laitteilla, jotka varmistavat, että netti toimii langattomasti kaikissa kotisi huoneissa.

5G Kotinetti toimii 5G-verkossa - mitä hyötyä 5G-verkosta on?

5G-verkon keskeiset hyödyt ovat aiempaa parempi kokemus nopeudesta ja lyhyt viive. Internetin avulla toteutettavien palveluiden määrä lisääntyy jatkuvasti, ja samalla kuluttamamme datan määrä on kasvanut huimaa vauhtia. Suomalaiset ovat tässä kehityksessä kansainvälisessä kärjessä ja käyttävät eniten mobiilidataa koko maailmassa.

5G-verkko ja Elisan 5G-palvelut on rakennettu hyödyntäen uuden sukupolven verkkoteknologiaa, jotta jatkossakin voimme vastata asiakkaidemme tarpeeseen käyttää toimivaa nettiä ja voimme tarjota saman mahdollisuudet yhä useammalle.

Voit lukea lisää Elisan 5G-verkosta elisa.fi/5g, mm. miten se eroaa 4G-verkosta ja sen turvallisuudesta.

 

Taloyhtiöt ja 5G Kotinetti

5G Kotinetti tuo vakaan ja nopean nettiyhteyden myös rivitalo- ja paritalohuoneistoihin. 

Asennus ja lupa-asiat

Palvelu sisältää 5G-liittymän, ulko- ja sisäreititinlaitteiston sekä avaimet käteen -asennuksen. Asennuksen tekee aina Elisan asentaja, jotta varmistetaan asennuksen laatu. Asiakas ei saa tehdä asennusta itse.

5G Kotinetti asennetaan aina yhteen asuntoon kerrallaan. Asukas tekee sopimuksen Elisan kanssa palvelusta ja sen käyttöönotosta omaan huoneistoonsa. Asentamiseen tulee olla lupa taloyhtiöltä ja asunnon omistajalta.

Asennus tiivisti:

  1. Asentaja mittaa sijainnit, joissa 5G-signaali on vahvimmillaan, ja päättää yhdessä asukkaan kanssa paikan ulkoseinästä, johon ulkoreititin kiinnitetään.
  2. Ulkoseinään tehdään siisti ja vesitiivis läpivienti LAN-kaapelille, jonka toinen pää kiinnittyy ulkoreitittimeen ja toinen pää asunnon sisälle tehtyyn datapistorasiaan

Katso video palvelusta ja asennustapahtumasta!

Asukas muuttaa pois asunnosta

Jos asukas muuttaa pois, ei ulkoreititintä tule irrottaa ulkoseinästä. Ulkoreititin katsotaan osaksi huoneistoa/asuntoa. Uusi asukas voi ottaa halutessaan sen käyttöönsä.

Ulkoreititin

Ulkoreitittimen merkki ja malli on ZTE MC7010 (Mitat: 188.0 x 106.6 x 29mm).

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
Löydat kaikki laskusi OmaElisasta
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!