Elisa Viihde -laitteiden uudelleenkäynnistys - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa Viihde -laitteiden uudelleenkäynnistys

Elisa Viihteeseen kuuluvien laitteiden uudelleenkäynnistys ja tehdasasetusten palautus on suositeltavaa tehdä silloin, jos koet ongelmia Elisa Viihteen palveluissa tai nettiyhteydessä.

Pulmatilanteissa säästät vaivaa soittamalla Elisan Omaguru-asiantuntijalle. Klikkaa tästä!

Miten toimin Elisa Viihteen ongelmatilanteissa?

 1. Käynnistä modeemi sekä digiboksi uudelleen ottamalla laitteista virtajohto irti n. 10 sekunnin ajaksi. Kytke johdot sen jälkeen takaisin ja laita laitteet takaisin päälle. Odota muutama minuutti.
 2. Tarkista, että digiboksi on suoraan verkkojohdolla (Ethernet) kiinni modeemissa. Tarkista myös, että antennikaapeli on kytketty kunnolla. Digiboksin ja modeemin langatonta yhteyttä voi myös käyttää, jos verkkojohdon vetäminen ei ole mahdollista. Katso silloin langattoman verkon toimivuuteen vaikuttavat asiat.
 3. Palauta digiboksin tehdasasetukset resetoimalla digiboksi. Se onnistuu painamalla digiboksin virtapainiketta viisi kertaa peräkkäin. Mallista N7800 virtapainike löytyy vasemmasta reunassa nimellä "Reset" ja mallissa N7700 digiboksin edestä. Tehdasasetusten palautus ei vaikuta tallenteisiin.
 4. Tehdasasetusten palautuksen jälkeen pääset laitteen käyttöönottoon, jossa määrität laitteen uudelleen käyttöösi. Yhdistä digiboksi verkkojohdolla (Ethernet) modeemiin, jos mahdollista.
 5. Jos näistä toimenpiteistä ei ollut apua, voit vielä kokeilla modeemin resetointia ja sisäisen muistin alustusta alempien ohjeiden mukaisesti.
   

Modeemin tehdasasetusten palautus (resetointi)

Palauta modeemi tehdasasetuksille pitämällä laitteen takapaneelista löytyvää reset-painiketta pohjassa terävällä esineellä (esim. klemmari tai ohut kynänkärki) 10 sekuntia kun laitteessa on virrat päällä ja päästä reset-painike sen jälkeen irti. Laite käynnistyy tämän jälkeen automaattisesti uudelleen. Tämä kestää n. 5 minuuttia.

Tehdasasetusten palautus palauttaa modeemin paikallisesta hallinnasta tehdyt asetukset takaisin oletus/tehdasasetuksille. Tarkemmat ohjeet eri modeemimalleille löydät täältä.

Digiboksin sisäisen muistin alustus

Jos pelkkä tehdasasetusten palautus ei auta ongelmatilanteissa, alusta digiboksin sisäinen muisti digiboksin Menun Asetukset-valikosta: Asetukset > Lisäasetukset > Alusta sisäinen muisti. Tämä toimenpide vaatii lapsilukon PIN-koodin (4 numeroa), jos olet sen asettanut digiboksillesi.

Toimenpide auttaa mm. näissä ongelmissa:

 • Netflixin toimivuuteen liittyvät ongelmat 
 • Ohjelmaoppaaseen (EPG) liittyvät ongelmat

Manuaalinen digiboksin päivitysten tarkistaminen

Ota digiboksista virtajohto irti ja samalla kun kytket sen takaisin kiinni, pidä virtanappia pohjassa kunnes virtavalo alkaa vilkkua. Tämä pakottaa digiboksin hakemaan uusimmat päivitykset.

Voit tarkistaa myös digiboksilta valikosta onko päivityksiä saatavilla. Valitse Menun Asetukset-valikosta: Asetukset > Lisäasetukset > Ohjelmistopäivitys. Tämä toimenpide vaatii lapsilukon PIN-koodin (4 numeroa), jos olet sen asettanut digiboksillesi.

 

Jos näistä ohjeista ja toimenpiteistä ei ole apua, tee häiriöilmoitus asiakaspalvelumme kautta.

Tehdasasetusten palautus

Tehdasasetusten palauttaminen on suositeltavaa tehdä silloin, jos koet ongelmia Elisa Viihteen palveluissa tai nettiyhteydessä, eikä laitteiden uudelleenkäynnistyksestä ole apua. Tehdasasetusten palautuksella voidaan palauttaa laitteen kaikki asetukset oletusarvoihin. Tämän jälkeen pääset laitteen käyttöönottoon, jossa määrität laitteen uudelleen käyttöösi.

Voit palauttaa digiboksin tehdasasetuksille aina huoletta! Tehdasasetusten palautus ei vaikuta tallenteisiin. Katso tarkemmat alta:

Netgem N7700/N7800 -digiboksi

Tehdasasetusten palautus onnistuu digiboksin valikosta (Asetukset > Lisäasetukset > Palauta tehdasasetukset). Tehdasasetusten palauttaminen vaatii lapsilukon PIN-koodin (4 numeroa).

Vaihtoehtoisesti tehdasasetusten palautus onnistuu painamalla digiboksin virtapainiketta viisi kertaa peräkkäin. N7700-mallista virtapainike löytyy digiboksin edestä. N7800-mallissa virtapainike on vasemmassa reunassa nimellä Reset.

Jos tehdasasetusten palautus ei onnistu, rajaa tällöin ongelmaa Ohjeita Elisa Viihteen virhetilanteisiin -sivulta löytyvien ohjeiden avulla.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Omaguru vinkkaa:
Voit palauttaa tehdasasetukset huoletta, sillä se ei poista tallennuksiasi.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!