Laitteen tilaus ja toimitus - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Laitteen tilaus ja toimitus

Täältä löydät tietoa liittyen laitteiden tilaamiseen, toimittamiseen ja etämyyntinä tilatun laitetilauksen vahvistamiseen.

Tekemäsi tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisan Tilaukset -sivulla. Etämyynnistä tilatun laitteen toimitus etenee, kun olet vahvistanut tilauksen.

Tilaaminen ja toimitus

Laitteen tilaaminen

Verkkokaupastamme löydät Elisa Viihteen, Elisan Saunalahti puhe- ja nettiliittymät sekä kattavan valikoiman laitteita. Voit tilata laitteen liittymätilauksen yhteydessä tai ostaa pelkän laitteen.

Jos olet jo Elisan asiakas, kirjaudu verkkokauppaamme Elisa Tunnuksellasi, jolloin liitettyä uuden tilauksen samalle laskulle jo olemassa olevien sopimustesi kanssa.

Kun tilaat laitteen puhelinmyynnistä tai verkkokaupastamme, toimitamme laitteen sinulle valitsemallasi toimitustavalla. Osalle tuotteistamme voit valita verkkokaupassa toimitustavaksi myös ilmaisen myymälänoudon. Halutessasi voit tutustua laitteisiin myymälässämme, jolloin saat ostettua laitteen heti mukaasi. Huom! Myymälöidemme varastot ovat rajalliset ja osa laitteista on saatavilla vain verkkokaupastamme.

Etämyynnistä tilattaessa osa laitteiden toimitustavoista vaatii sähköisen tunnistautumisen (=henkilöllisyyden varmistaminen) ennen kuin laite voidaan toimittaa. Mikäli teet tilauksen itse verkkokaupasta, teet sähköisen tunnistautumisen tilauksen vahvistamisen yhteydessä.

Etämyyntinä tilatun laitetilauksen vahvistaminen

Tilauksen vahvistamisen ohjeet löydät täältä.

Laitteen toimittaminen

Tekemäsi tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa. Lisäksi kerromme tilauksesi etenemisestä valintasi mukaan aina myös tekstiviesteillä sekä sähköpostitse.

Tilauksen tekemisen jälkeen pidämme sinut ajan tasalla toimituksen saapumisesta. Toimitustavasta riippuen kerromme, kun tilauksesi on otettu meillä vastaan ja vahvistettu. Lisäksi saat tiedon, miten voit helposti seurata tilauksesi etenemistä sekä milloin lähetyksesi on noudettavissa.

Valitse juuri sinulle sopivin toimitustapa

Osana hyvää asiakaspalvelua haluamme tarjota juuri sinulle sopivimman tavan laitteen ja SIM-kortin toimitukselle. Meillä Elisalla on erittäin laaja valikoima toimitustapoja eri tarpeisiin. Meiltä saat tilauksesi nopeasti (0-2 arkipäivää), jopa saman päivän aikana vaikka kotiin asti.

Laitteille valittavissa olevat toimitustavat vaihtelevat mm. tuotteen koon mukaan. Näet kaikki tilauksellesi valittavissa olevat toimitustapavaihtoehdot ostoskorivaiheessa.

Nouto Elisan myymälästä

Tilaa verkkokaupasta, nouda Elisan myymälästä!

Osalle tuotteistamme voit valita toimitustavaksi myymälänoudon. Tuote on noudettavissa Elisan myymälästä jo muutaman minuutin kuluttua tilauksesta. Lähetämme sinulle tekstiviestillä tiedon heti, kun voit noutaa pakettisi. Säilytämme laitetilaustasi myymälässä viisi täyttä päivää. Esimerkiksi maanantaina tilattu laite on noudettavissa lauantaihin asti.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

 

Nouto omasta lähipostista

Tilauksesi toimitetaan lähipostiisi ma-la klo 19 mennessä. Toimitusaika n. 1-2 arkipäivää.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa tekstiviestillä tai paperisella saapumisilmoituksella, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran.
 • Voit noutaa lähetyksen esittämällä saamasi tekstiviestin (lähetystunnuksen) tai Postin lähettämän saapumisilmoituksen. Lisäksi tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen.

Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Pikatoimitus Postin pakettiautomaattiin

Tee tilauksesi ma-la klo 9 mennessä ja voit noutaa sen valitsemastasi pakettiautomaatista klo 19 mennessä. 

 • Huom! Illalla tehdyt tilaukset noudettavissa seuraavana päivänä klo 19 mennessä. Lauantaina klo 9 jälkeen tai sunnuntaina tehdyt tilaukset noudettavissa seuraavana maanantaina klo 19 mennessä. 
 • Pikatoimitus Postin pakettiautomaattiin on käytössä ainoastaan pääkaupunkiseudulla.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa sinulle tekstiviestillä lokeron avauskoodin, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran. 

Lähetystä säilytetään Postin pakettiautomaatissa seitsemän vuorokautta sen saapumisesta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaattiin

Tilauksesi toimitetaan valitsemaasi Postin pakettiautomaattiin ma-la klo 19 mennessä. Toimitusaika 1-2 arkipäivää.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä. 

 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa sinulle tekstiviestillä lokeron avauskoodin, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran.

Lähetystä säilytetään Postin pakettiautomaatissa seitsemän vuorokautta sen saapumisesta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Toimitus päiväpostin mukana

Posti jakaa lähetyksen ilmastoystävällisenä Posti Green -lähetyksenä postiluukkuun tai -laatikkoon päiväpostin mukana. Toimitusaika n. 2-3 arkipäivää.

Jos paketti on liian kookas, se toimitetaan noudettavaksi lähimpään postiin ja jakaja jättää sinulle noutoilmoituksen. Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle. Voit noutaa lähetyksen omasta lähipostistasi esittämällä jakajan jättämän noutoilmoituksen.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Kotiinkuljetus (Posti)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiisi. Posti jakaa lähetykset vastaanottajalle pääsääntöisesti lähetystä seuraavien 1-2 arkipäivän kuluessa. Toimitusaika sovitaan kanssasi.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty.
 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Posti sopii kanssasi toimitusajankohdan etukäteen. Mikäli Posti ei tavoita sinua kahden yhteydenottoyrityksen jälkeen, saat soittopyyntökortin toimitusajankohdasta sopimiseksi.
 • Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, Posti jättää lähetyksestä saapumisilmoituksen vastaanottajan osoitteeseen. Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Nouto valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä

Tilauksesi toimitetaan noudettavaksi valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Toimitusaika n. 1-2 arkipäivää. Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.

Noutopiste:

 • Matkahuolto lähettää sinulle ilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa. 
 • Voit noutaa lähetyksesi esittämällä lähetystunnuksen ja todistamalla henkilöllisyytesi. Henkilöllisyyden voit todistaa ajokortilla, henkilökortilla tai passilla. Jos valitsit noutopisteeksi pakettiautomaatin, voit noutaa tilauksesi saamallasi lokerokoodilla.

Pakettiautomaatti:

 • Matkahuolto lähettää sinulle tekstiviestillä lokerokoodin, kun lähetys on noudettavissa.
 • Voit noutaa lähetyksesi valitsemastasi automaatista saamallasi lokeron avauskoodilla.

Lähetystä säilytetään Matkahuollon noutopisteissä 14 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Kotiinkuljetus (Matkahuolto)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiisi. Matkahuolto jakaa lähetykset vastaanottajalle pääsääntöisesti lähetystä seuraavien 1-2 arkivuorokauden kuluessa.

 • Matkahuolto sopii kanssasi lähetyksen jakeluajankohdan soittamalla tai tekstiviestillä.
 • Lähetys luovutetaan osoitekorttiin merkitylle henkilölle. Lähetyksen voi vastaanottaa myös osoitekorttiin merkityn henkilön valtakirjalla valtuuttama henkilö.
 • Lähetys luovutetaan, kun vastaanottajan henkilöllisyys on todistettu. Henkilöllisyyden voit todistaa ajokortilla, henkilökortilla tai passilla.

Tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Smartmile Heti

Osalle tuotteistamme voit valita Smartmile Heti -toimitustavan. Tuote on noudettavissa valitsemastasi Smartmile-pakettiautomaatista jo muutaman minuutin kuluttua tilauksesta! Saat noutokoodin tekstiviestillä heti, kun voit noutaa pakettisi. Noutokoodi on voimassa kaksi päivää, minkä jälkeen noutamaton tilaus peruuntuu automaattisesti.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Budbee kotiinkuljetus

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiin jo samana tai seuraavana arkipäivänä tilauksesta. Budbee jakaa tuotteet pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa perille jopa samana arkipäivänä tilauksesta. Vaasassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa tuotteet perillä jopa seuraavana arkipäivänä tilauksesta.

 • Saat tekstiviestillä linkin seurantaan, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme
 • Seurantalinkin tai sovelluksen kautta voit täyttää toimitukseen liittyviä lisätietoja (kuten ovikoodi, soita ovikelloa tai koputa oveen) ja seurata kuljetuksen eri vaiheita
 • Voit seurata pakettisi kulkua reaaliajassa karttanäkymästä lähempänä toimitusajankohtaa
 • Saat muistutusviestin n. 7 minuuttia ennen toimituksen saapumista
 • Kuljetus on ilmastokompensoitu

Tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa.

Saman päivän kotiinkuljetus (Budbee)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiin. Budbee jakaa tuotteet Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Oulussa perille jopa samana arkipäivänä tilauksesta.

 • Saat tekstiviestillä linkin seurantaan, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme
 • Seurantalinkin tai sovelluksen kautta voit täyttää toimitukseen liittyviä lisätietoja (kuten ovikoodi, soita ovikelloa tai koputa oveen) ja seurata kuljetuksen eri vaiheita
 • Voit seurata pakettisi kulkua reaaliajassa karttanäkymästä lähempänä toimitusajankohtaa
 • Saat muistutusviestin n. 7 minuuttia ennen toimituksen saapumista
 • Kuljetus on ilmastokompensoitu

Tilauksen etenemistäseuraat kätevimmin OmaElisassa

Toimitus tunnissa kotiin (Wolt)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiin. Wolt kuljettaa tuotteet Helsingissä, Espoossa ja Tampereella tunnin sisällä verkkokauppatilauksesta.

 • Saat tekstiviestillä linkin pakettiseurantaan, kun tilauksesi on pakattavana. Seurannan kautta voit seurata kuljetuksen eri vaiheita ja näet tarkemman toimitusaika-arvion.
 • Saat tekstiviestillä vielä uuden ilmoituksen, kun kuljettaja lähtee toimittamaan pakettia luoksesi.

Tilauksen etenemistä seuraat kätevästi OmaElisassa.

* Wolt toimii rekisterinpitäjänä niiden henkilötietojen osalta, jotka Elisa luovuttaa Woltille paketin toimitusta varten (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite). Wolt toimituksessa henkilötietoja käytetään vain toimituksen suorittamiseen. Tietoja ei käytetä Woltilla markkinointitarkoituksiin.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
Meiltä voit tilata laitteen liittymätilauksen yhteydessä tai ostaa pelkän laitteen
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!