Laitteen tilaus ja toimitus - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Laitteen tilaus ja toimitus

Täältä löydät tietoa liittyen laitteiden tilaamiseen, toimittamiseen ja etämyyntinä tilatun laitetilauksen vahvistamiseen.

Laitteen tilaaminen

Verkkokaupastamme löydät Elisa Viihteen, Elisan Saunalahti puhe- ja nettiliittymät sekä kattavan valikoiman laitteita. Voit tilata laitteen liittymätilauksen yhteydessä tai ostaa pelkän laitteen.

Jos olet jo Elisan asiakas, kirjaudu verkkokaupan tilauksella OmaElisaan, jolloin liitettyä uuden tilauksen samalle laskulle jo olemassa olevien sopimustesi kanssa. Kirjautumiseen tarvitset Elisa Tunnuksen.

Tekemäsi tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä.

 

Kun tilaat laitteen puhelinmyynnistä tai verkkokaupastamme, toimitamme laitteen sinulle valitsemallasi toimitustavalla. Osalle tuotteistamme voit valita verkkokaupassa toimitustavaksi myös ilmaisen myymälänoudon. Halutessasi voit tutustua laitteisiin myymälässämme, jolloin saat ostettua laitteen heti mukaasi. Huom! Myymälöidemme varastot ovat rajalliset ja osa laitteista, kuten Saunalahti Huoneistokaista-liittymän laitteet, ovat saatavilla vain verkkokaupastamme.

Etämyynnistä tilattaessa osa laitteiden toimitustavoista vaatii sähköisen tunnistautumisen (=henkilöllisyyden varmistaminen) ennen kuin laite voidaan toimittaa. Mikäli teet tilauksen itse verkkokaupasta, teet sähköisen tunnistautumisen tilauksen vahvistamisen yhteydessä.

Laitteiden toimitustavat

Valittavissa olevat toimitustavat vaihtelevevat mm. tuotteen koon mukaan. Näet kaikki tilauksellesi valittavissa olevat toimitustapavaihtoehdot ostoskorivaiheessa.

Nouto Elisan myymälästä

Tilaa verkkokaupasta, nouda Elisan myymälästä!

Osalle tuotteistamme voit valita toimitustavaksi ilmaisen myymälänoudon. Tuote on noudettavissa Elisan myymälästä jo 1-2 tunnin päästä tilauksesta. Lähetämme sinulle tekstiviestillä tiedon heti, kun voit noutaa pakettisi. Säilytämme tilaustasi myymälässä kolme päivää.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Nouto omasta lähipostista

Tilauksesi toimitetaan lähipostiisi ma-la klo 19 mennessä. Toimitusaika n. 1-2 vrk.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa tekstiviestillä tai paperisella saapumisilmoituksella, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran.
 • Voit noutaa lähetyksen esittämällä saamasi tekstiviestin (lähetystunnuksen) tai Postin lähettämän saapumisilmoituksen. Lisäksi tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen.

Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Pikatoimitus Postin Smartpostiin

Tee tilauksesi ma-la klo 9 mennessä ja voit noutaa sen valitsemastasi Smartpost-automaatista klo 19 mennessä. 

 • Huom! Illalla tehdyt tilaukset noudettavissa seuraavana päivänä klo 19 mennessä. Lauantaina klo 9 jälkeen tai sunnuntaina tehdyt tilaukset noudettavissa seuraavana maanantaina klo 19 mennessä. 
 • Pikatoimitus Postin Smartpostiin on käytössä ainoastaan pääkaupunkiseudulla.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa sinulle tekstiviestillä lokeron avauskoodin, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran. 

Lähetystä säilytetään Postin pakettiautomaatissa seitsemän vuorokautta sen saapumisesta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä.

Nouto valitsemastasi Postin Smartpostista

Tilauksesi toimitetaan valitsemaasi Postin Smartpostiin ma-la klo 19 mennessä. Toimitusaika 1-2 vrk.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä. 

 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.
 • Posti ilmoittaa sinulle tekstiviestillä lokeron avauskoodin, kun lähetys on noudettavissa. Posti ilmoittaa lähetyksen saapumisesta vain kerran.

Lähetystä säilytetään Postin pakettiautomaatissa seitsemän vuorokautta sen saapumisesta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Toimitus päiväpostin mukana

Posti jakaa lähetyksen ilmastoystävällisenä Posti Green -lähetyksenä postiluukkuun tai -laatikkoon päiväpostin mukana. Toimitusaika n. 1-2 vrk.

Jos paketti on liian kookas, se toimitetaan noudettavaksi lähimpään postiin ja jakaja jättää sinulle noutoilmoituksen. Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle. Voit noutaa lähetyksen omasta lähipostistasi esittämällä jakajan jättämän noutoilmoituksen.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Kotiinkuljetus (Posti)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiisi. Posti jakaa lähetykset vastaanottajalle pääsääntöisesti lähetystä seuraavien 1-2 arkipäivän kuluessa. Toimitusaika sovitaan kanssasi.

Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green -lähetyksenä.

 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty.
 • Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, vahvista tilaus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.
 • Posti sopii kanssasi toimitusajankohdan etukäteen. Mikäli Posti ei tavoita sinua kahden yhteydenottoyrityksen jälkeen, saat soittopyyntökortin toimitusajankohdasta sopimiseksi.
 • Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, Posti jättää lähetyksestä saapumisilmoituksen vastaanottajan osoitteeseen. Lähetystä säilytetään postissa seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Nouto valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä

Tilauksesi toimitetaan noudettavaksi valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Toimitusaika n. 1-2 vrk. 

 • Saat tekstiviestillä lähetystunnuksen, kun pakettisi on lähetetty varastoltamme.

Noutopiste:

 • Matkahuolto lähettää sinulle ilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa. 
 • Voit noutaa lähetyksesi esittämällä lähetystunnuksen ja todistamalla henkilöllisyytesi. Henkilöllisyyden voit todistaa ajokortilla, henkilökortilla tai passilla. Jos valitsit noutopisteeksi pakettiautomaatin, voit noutaa tilauksesi saamallasi lokerokoodilla.

Pakettiautomaatti:

 • Matkahuolto lähettää sinulle tekstiviestillä lokerokoodin, kun lähetys on noudettavissa.
 • Voit noutaa lähetyksesi valitsemastasi automaatista saamallasi lokeron avauskoodilla.

Lähetystä säilytetään Matkahuollon noutopisteissä 14 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton lähetys palautetaan lähettäjälle.

Tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Kotiinkuljetus (Matkahuolto)

Tilauksesi toimitetaan suoraan kotiisi. Matkahuolto jakaa lähetykset vastaanottajalle pääsääntöisesti lähetystä seuraavien 1-2 arkivuorokauden kuluessa.

 • Matkahuolto sopii kanssasi lähetyksen jakeluajankohdan soittamalla tai tekstiviestillä.
 • Lähetys luovutetaan osoitekorttiin merkitylle henkilölle. Lähetyksen voi vastaanottaa myös osoitekorttiin merkityn henkilön valtakirjalla valtuuttama henkilö.
 • Lähetys luovutetaan, kun vastaanottajan henkilöllisyys on todistettu. Henkilöllisyyden voit todistaa ajokortilla, henkilökortilla tai passilla.

Tilauksen etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä. 

Smartmile Heti

Osalle tuotteistamme voit valita Smartmile Heti -toimitustavan. Tuote on noudettavissa valitsemastasi Smartmile-pakettiautomaatista jo muutaman minuutin kuluttua tilauksesta! Saat noutokoodin tekstiviestillä heti, kun voit noutaa pakettisi. Noutokoodi on voimassa kaksi päivää, minkä jälkeen noutamaton tilaus peruuntuu automaattisesti.

Tilauksesi etenemistä seuraat kätevimmin OmaElisassa Tilaukset-välilehdellä.

 

Tunnistautuminen

Etämyynnistä tilattaessa osa laitteiden toimitustavoista (nouto Postin Smartpostista, Postin kotiinkuljetus ja Smartmile Heti) vaatii sähköisen tunnistautumisen henkilöllisyyden varmistamiseksi. Laite voidaan toimittaa vasta tunnistautumisen jälkeen. 

Tunnistautumisen teet helposti vahvistamalla puhelimitse tehdyn tilauksen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sinulle aiemmin lähetetyn tekstiviestin linkin kautta tai OmaElisassa.

Tilauksen vahvistaminen OmaElisassa:

 1. Kirjaudu OmaElisaan. Kirjautumiseen tarvitset Elisa Tunnuksen.
 2. Sisäänkirjautumisen jälkeen aukeaa pop-up, joka ohjaa sinut vahvistamaan tilauksen.
 3. Vahvista tilaus OmaElisan antamien ohjeiden mukaan.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
Meiltä voit tilata laitteen liittymätilauksen yhteydessä tai ostaa pelkän laitteen
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!