3 hyvää syytä hankkia mobiilivarmenne

Mobiilivarmenne on puhelinoperaattorien yhteistyössä tuottama palvelu, joka toimii ikään kuin sähköisenä henkilöllisyystodistuksena verkossa asioidessa. Mobiilivarmenne onkin jo vahvana tunnistautumistapana käytössä monen suomalaisen arjessa perinteisten pankkitunnusten rinnalla. Mutta miksi myös sinun kannattaisi hankkia Elisa Mobiilivarmenne? Koostimme yhteen kolme painavaa syytä, joiden takia mobiilivarmenteen hankkiminen kannattaa.

1. Turvallisuus ennen kaikkea

Asioiden hoitaminen verkossa edellyttää sähköistä tunnistautumista, jonka moni hoitaa yhä pankkitunnusten avulla. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä pankkitunnuksilla tunnistautumisessa voi piillä vaara. Netissä on nimittäin nykypäivänä paljon hyvin aidoilta vaikuttavia huijaussivustoja. Huijaussivuilla ei yleensä voi valita tunnistautumistavaksi mobiilivarmennetta, vaan vaihtoehdoiksi on annettu ainoastaan pankkitunnukset, joita rikolliset havittelevat tietoonsa.

Tietoturva-asiantuntijat kehottavatkin käyttämään pankkitunnuksia ainoastaan pankkiasioinnin yhteydessä. Tällä tavalla voidaan ehkäistä tilanteita, joissa tunnistautumisen yhteydessä päätyykin vahingossa syöttämään pankkitunnukset epäluotettavalle sivustolle, jolloin vaarana on menettää kaikki pankkitilillä olevat varat. Vaara on valitettavasti täysin todellinen, sillä suomalaiset menettävät digihuijareille miljoonia euroja vuosittain. Moni näistä huijauksista olisi todennäköisesti mahdollista välttää mobiilivarmenteen avulla.

 

Hyvä nyrkkisääntö on käyttää verkkopankkitunnuksia ainoastaan pankkiasioinnin yhteydessä ja kaikissa muissa palveluissa käyttää tunnistautumiseen mobiilivarmennetta.

Milka Hänninen, digitaalisen turvallisuuden liiketoimintajohtaja, Elisa

 

Tunnistautumalla Elisa Mobiilivarmenteella, et vaaranna pankkitiliäsi. Turvallisuus on verkkoselailussa avainasemassa, ja mobiilivarmenne tarjoaa vahvan ja turvallisen tunnistautumismenetelmän ilman pankkitilin varojen vaarantumisen riskiä.

2. Helppokäyttöisyys nopeuttaa asioiden hoitamista

Mobiilivarmenne ei ainoastaan tarjoa turvallista tapaa tunnistautua, vaan sen helppokäyttöisyys tekee myös arjesta vaivattomampaa – Elisa Mobiilivarmenteella tunnistautuminen onnistuu nimittäin kätevästi puhelinnumerolla sekä omavalintaisella tunnusluvulla, missä ja milloin tahansa. Puhelin kulkee aina mukana, ja tunnusluku on helppo oppia muistamaan ulkoa, sillä yksi ja sama tunnusluku käy kaikissa mobiilivarmentamisen piiriin kuuluvissa palveluissa. Kätevää on lisäksi se, että mobiilivarmennetta voi käyttää myös ulkomailla.

Entä miten se tunnistautuminen käytännössä sitten tapahtuu? Kirjautuessasi palveluun sinun tulee ensin syöttää puhelinnumerosi kirjautumissivulla. Tämän jälkeen saat puhelimeesi tunnistautumispyynnön. Kun olet hyväksynyt tunnistautumispyynnön ja näppäillyt omavalintaisen tunnuslukusi, sinut on tunnistettu vahvasti ja voit jatkaa suoraan palveluun.

3. Laajat käyttömahdollisuudet

Yhä useammat palveluntarjoajat hyväksyvät mobiilivarmenteen tunnistautumismenetelmänä – tällä hetkellä mobiilivarmenne on käytössä jo yli 20 000 eri nettipalvelussa, ja sen avulla voi kirjautua esimerkiksi Kelaan, OmaKantaan ja kuntien sekä viranomaisten (esim. OmaVero ja Poliisi) verkkopalveluihin. Tämä tekee mobiilivarmenteesta monipuolisen ja kätevän tunnistautumisvaihtoehdon eri tilanteissa.

Olipa tarpeenasi tunnistautua viranomaisten palveluihin, hoitaa vakuutusasioita tai tehdä vaikkapa verkkokauppaostoksia, on Elisa Mobiilivarmenne luotettava kumppani verkossa asioidessasi. Elisan nettisivuilta löydät lisätietoja Elisa Mobiilivarmenteesta, ja voit tilata palvelun käyttöösi, mikäli sitä ei sinulta vielä löydy.

 

Lue myös:

Tarkista, onko tietovuoto osunut kohdallesi

Nämä tietoturvauhat koskettavat sinua

Lapsen puhelimen tietoturva – Näin varmistat turvallisen puhelimenkäytön