5G-sisäreititin varmistaa kotiverkon sujuvat yhteydet

5G-sisäreititin takaa nopean verkkoyhteyden, jolla onnistuu niin häiriötön verkkopelaaminen kuin 4K-ohjelmien striimaus. Myös Antin peli-illan se pelasti.

Teksti: Hanna Kangasniemi Kuvat: Meeri Utti

Vielä runsas kuukausi sitten Antti Putilan, 23, helsinkiläisyksiössä olisi peli-ilta jäänyt välistä. Viime viikolla Tom Clancy’s The Division 2:ta päästiin kuitenkin pelaamaan kaveriporukalla verkossa.

“Pelin päivitys alkoi juuri, kun piti aloittaa pelaaminen. Vanhalla 4G-yhteydelläni se ilta olisi sitten mennyt pelaamisen sijasta päivityksen seuraamiseen tunnin ajan. Nyt päivitys tapahtui muutamassa minuutissa ja pääsin pelaamaan ajallaan”, Antti kertoo.

Antin asuntoon asennettiin vähän aikaa sitten 5G-sisäreititin vahvistimineen.

“Asennus oli helppoa. Piuha vain seinään ja sim-kortti sisään. Nopeudet ovat nykyään kymmenkertaiset vanhaan verrattuna”, Antti kertoo.

Hän näyttää tekemäänsä nopeustestiä. Näytöllä latausnopeus on 875 mbit/s ja lähetys melkein 50 mbit/s. Aikaisemmin nopeudet olivat kymmenesosa tästä.

“Tuntuu, että nopeudet vain parantuvat, kun tässä on lähialueella tehty verkon kehitystöitä ja olen päivittänyt ohjelmaa säännöllisesti”, Antti kertoo.

Antin asunnossa ei ole mahdollisuutta liittyä taloyhtiölaajakaistaan. Siksi mobiililaajakaista on ollut hänelle ainoa mahdollisuus verkkoyhteydeksi.

5G sisäreititin Elisa
5G sisäreititin oli paras tapa saada nopeat yhteydet, kun taloyhtiön laajakaistaa ei ollut tarjolla.

Yliopisto-opintoja sujuvasti etäyhteydessä

Antti Putila opiskelee valtio-oppia ja viestintää Helsingin yliopistossa.

“Teen kandidaatintutkielmaa, mutta kaikki kokoontumiset on sen tiimoilta peruttu. Meillä on kuitenkin etäopetusta. Olemme käyttäneet muun muassa Zoomia ja Teamsia luentokursseilla. Kun on hyvät yhteydet, tämä on erinomainen ja sujuva tapa opiskella. Itse toivon, että digitaalisuutta hyödynnettäisiin enemmän opetuksessa muutenkin”, Antti sanoo.

4K-televisiosta terävä kuva sujuvasti 5G:llä

Hyvät yhteydet ovat ilo myös urheilua ja e-urheilua seuraavalle.

“Minulla on 4K-televisio ja esimerkiksi Viaplayn kautta näkee urheilua 4K-tason kuvalla. Katson eniten futista. Twitchin kautta katson myös e-urheilua”, Antti kertoo.

Antilla on käytössä useita suoratoistopalveluita, jotka ovat verkkopelien lisäksi tärkeimmät hänen verkossa käyttämistään palveluista. Pelatessa keskustelut hoituvat myös verkossa, videopeliyhteisöille kehitetyssä Discord-viestintäpalvelussa.

“Kun minulla oli vielä 4G-yhteys, 4K-kuvanlaatu saattoi vaihdella jopa 5 minuutin välein. Nyt sitä ongelmaa ei enää ole. 5G:llä 4K-kuvakin tulee moitteettomasti. Viimeksi on tullut katsottua Netflixistä Better Call Saulia. Netflixistä löytyy muutenkin paljon tv-sarjoja 4K-kuvalaadulla”, Antti sanoo.

5G sisäreititin Elisa
5G-reititin on maitopurkin kokoinen laite.

Tutustu Elisan 5G-nettiyhteyksiin.

Lue lisää

Etätyöt sujuvat hyvin 5G-verkossa

Paulin Pelivideot testasi 5G-liittymää.

5G netti kotiin: “Näin 5G Kotinetti paransi meidän perheen arkea”