5G-yhteydellä pelaaminen nostaa pelaamisen uudelle tasolle

Havu Gaming -tiimissä pelaava eSport-ammattilainen Olli Pitkänen testasi, miten 5G-yhteydellä pelaaminen sujuu.

Teksti: Pekka Kyllönen 

Xbox-pelejä on totuttu pelaamaan kotona fyysisen konsolin ja TV:n kautta. Eikä siihen oikein muuta mahdollisuutta ole aiemmin ollutkaan. Nyt Microsoftin pilvipelipalvelun, xCloudin avulla Xbox-pelejä on mahdollista pelata Android-älypuhelimilla ja -tableteilla ja niihin liitettävän Xbox-ohjaimen avulla. 

Hyvän pelikokemuksen saamiseksi tarvitaan myös erinomainen mobiilidatayhteys. Aiemmin muun muassa 4G-mobiiliyhteyksien liian isot viiveet tekivät mobiilista pilvipelaamisesta hankalaa, mutta 5G-yhteydellä pelaaminen on tuonut tähän ratkaisevan parannuksen. 

Olli Pitkänen testasi 5G-puhelimella pelaamista
Olli Pitkänen pelaa Havu-gaming -tiimissä, joka on voittanut mm. CS:GO suomen mestaruuden.

5G-puhelimella pelaaminen on kuin konsolilla pelaisi

Pyysimme eSport-ammattilaista, Olli Pitkästä, testaamaan, miten pilvipelaaminen onnistuu 5G-puhelimella. Olli pelaa Havu-gaming -tiimissä, joka on voittanut muun muassa CS:GO:n Suomen mestaruuden, joten hänellä on asiantuntemusta ja kokemusta asian selvittämiseksi.

Olli vertaili Microsoft xCloud -pelaamista 5G- ja 4G-yhteydellä. Jo hetken testailtuaan Olli huomasi ison eron ja totesi yllättyneenä, että 5G:llä tuntuma oli ”kuin konsolilla pelaisi”.

Kun Olli pelasi 4G-yhteydellä, peliin tuli viivettä ja pikselöitymistä. Myös FpS tippui paikoin onetimer HALOA pelatessa.

5G ja mobiilipelaaminen pilvessä
Pelikokemuksen takaa tuttu konsoliohjain kiinnitettynä 5G-puhelimeen.

4G-yhteyden heikentyessä Halo oli kyllä pelattavissa, mutta kokemus oli Ollin mukaan ihan eri luokkaa kuin 5G:llä, jossa mitään samoista ongelmista ei ilmennyt. Johtopäätöksenä voidaankin todeta, että mobiiliin pilvipelaamiseen 5G tuo ison parannuksen. Toki siihen tarvitaan pelatessa hyvä 5G-verkkoyhteys.

Elisan tutkitusti kattava ja jatkuvasti laajeneva 5G-verkko auttaa tässä pelaajia ja Elisa 5G onkin mobiilipelaamiseen oikea valinta.

Lue lisää Elisan 5G-verkosta ja liittymistä.

Lue lisää:

Siirtyminen 5G-verkkoon parantaa myös 4G:n toimintaa

5G tuo e-urheilun kaikkien ulottuville

5G-mobiilireititin mahdollisti etätyön Lapissa