Yrittääkö joku salakatsella televisiotani?

Yhteyspyyntö tuntemattomalta televisiossa? Yrittääkö joku salakatsella televisiotani? Televisio ilmoittaa aina, kun toinen laite yrittää muodostaa siihen yhteyden. Televisiosi saattaa poimia vaikkapa naapurin yrityksen siirtää puhelimesta kuvaa omaan samanmerkkiseen televisioon. Sinulle tulee omaan televisioosi tästä ilmoitus. 

Yhteyspyyntö tuntemattomalta televisiossa ei siis välttämättä ole mikään tietoturvauhka tai yritys salakatsella ruutuasi. Jos hyväksyt pyynnön, kyseisen puhelimen ruutu ilmestyy todennäköisesti televisiosi ruudulle. Puhelin ei kuitenkaan hallinnoi televisiotasi ja ainoa seuraus on, että näet naapurin puhelimen näkymän.

Yhteys ei jää jatkossa päälle. Kun televisio suljetaan tai naapuri menee kantaman ulkopuolelle puhelimineen, yhteys katkeaa ja laitepari on muodostettava uudelleen. Jos Bluetoothiin yhdistää toiseen laitteen vahingossa, sen saa asetuksista poistettua.

Älytelevisioissa on normaalisti  päällä kaksi ominaisuutta: Wifi-Direct ja Bluetooth. Asetuksista löytyy yleensä ”on/off” -toiminnot näille ominaisuuksille.  On/off -kytkimellä saa Bluetoothin ja wifi-directin pois, jolloin laite ei näy muille laitteilla ollenkaan. Tällöin ei tosin saa omaakaan puhelinta yhdistettyä langattomasti televisioon.

Kaikissa malleissa on/off-ominaisuutta ei kuitenkaan ole. Silloin kannattaa tarkistaa, onko televisioon olemassa ohjelmistopäivitystä. Jos ongelmia ilmenee, kannattaa ottaa yhteyttä television valmistajan tukeen tai asiantuntijaan.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Mikko Eriksson.

Lue lisää:

Epäiletkö, että koneellasi on vakoiluohjelma? Näin tarkistat tilanteen

Miten saan suoratoistopalvelut vanhaan televisioon?