Miten saan suoratoistopalvelut vanhaan televisioon?

Älytelevisioilla pääsee käyttämään monia suoratoistopalveluita, kuten Netflixiä. Mutta miten saan suoratoistopalvelut vanhaan televisoon?Älytelevision ominaisuuksia saa tuotua myös perinteiseen televisioon erilaisten mediatoistimien avulla. Keräsimme tähän muutaman.

Suoratoistopalvelut vanhaan televisioon? Näillä onnistut

Kokeile Chromecastia

Googlen valmistamalla Chromecastilla voi tuoda kätevästi liikkuvaa kuvaa mobiililaitteilta television ruudulle. Laite on parin  tulitikkuaskin kokoinen ja kytketään television HDMI-liitäntään. Virran laite saa erillisestä laturista tai television USB-liitännästä. Chromecastin avulla kännykästä saa televisioruudulle muun muassa Youtuben, Netflixin sekä Yle Areenan sovellukset ja monenlaista muuta viihdettä. Laitteesta on saatavilla myös tarkempaa 4K-näyttötarkkuutta tukeva ultraversio.

Tallenna mediatoistimella

Osassa mediatoistimista on matkapuhelimista tuttuja käyttöjärjestelmiä. Nämä mediatoistimet muistuttavat ulkoisesti digiboksia ja niillä saa toistettua liikkuvaa kuvaa joko laitteen muistista tai suoraan netistä striimaamalla. Laitteisiin saa asennettua yleisimpien suoratoistopalvelujen omien sovellusten lisäksi esimerkiksi pelejä.

Myös Elisalla on tarjolla palveluita, joilla saa televisioon maksukanavien lisäksi samoja älyominaisuuksia kuin varsinaisissa mediatoistimissa. Laitteet sisältyvät palvelun kuukausimaksuun, eikä niitä tarvitse ostaa omaksi. Elisa Viihteen avulla sekä maksukanavat että älyominaisuudet on mahdollista saada myös vanhaan televisioon. Lue lisää Elisa Viihteestä.

Älyä älylaitteeseen

Lisälaitteista on hyötyä myös älytelevision omistajalle. Kaikki suoratoistopalvelut eivät ole kaikkien televisiovalmistajien laitteissa. Silloin haluttua sisältöä ei saa näkyviin ilman lisälaitteita. Esimerkiksi chromecastin avulla älytelevisioonkin voi peilata haluamansa palvelut mobiililaitteelta.

Varsinkin urheilua seuraavan 4K-television omistajan on suositeltavaa hankkia joko Chromecast Ultra tai jonkinlainen mediatoistin mikäli televisiosta haluaa saada täyden hyödyn irti.  Televisioille suoraan saatavat sovellukset toistavat harvoin ohjelmia parhaalla mahdollisella tarkkuudella.

Vastaajana Elisa Omaguru -asiantuntija Aleksi Korhonen

Lue lisää:

Televisiosta pimeni kuva: mitä voin tehdä?