Toimivat yhteydet siellä missä sinäkin

Toimivat yhteydet siellä missä sinäkin

Vinkeillämme varmistat yhteytesi toimivuuden kotona, mökillä, asuntovaunussa tai patikointiretkellä – missä ikinä liikutkin.

Nainen puhelin kädessä luontoretkellä.

Panostamme toimiviin yhteyksiin

Parannamme jatkuvasti verkkoa ja kuuluvuutta useilla eri paikkakunnilla. Verkon parannustöiden lisäksi etsimme jatkuvasti myös uusia ratkaisuja asiakkaidemme yhteyshaasteisiin. Tiesitkö, että on myös olemassa erilaisia keinoja, joiden kautta voit itse parantaa yhteyksiäsi? Kurkkaa näihin keinoihin liittyvät vinkkimme alta!

Tukiasema metsän keskellä.

Mobiiliverkon parannuksia useilla paikkakunnilla

Toteutamme jatkuvasti mobiiliverkon parannuksia useilla paikkakunnilla eri puolilla maata, jotta asiakkaamme voisivat nauttia toimivista yhteyksistä ympäri Suomen. Kuuluvuuskartastamme voit katsoa esimerkiksi oman paikkakuntasi verkon peittoalueet sekä ajantasaista tietoa tulevista verkonparannuksista.

Miten parantaa nettiyhteyttä itse?

Puhelin ja tabletti

Päivitä laitteesi uudempiin malleihin

Uusimmat laitemallit tukevat parhaiten Elisan 4G- ja 5G-verkkoja. Jos siis netti pätkii ja käytössäsi on vanha laite, voi uuden puhelimen tai reitittimen hankinta olla paikallaan. Katso lista parhaiten Elisan verkossa toimivista laitteista täältä ja tutustu myös Elisan laajaan puhelin- tai reititinvalikoimaan

Reititin

Valitse tarpeisiisi sopivin yhteysvaihtoehto

Varmista, että liittymäsi on ajan tasalla. Jos olet usein liikkeessä, on puhelimen nettiä helppo jakaa muihin laitteisiin. Tämä kuitenkin kuormittaa puhelinta paljon, ja siksi esimerkiksi paljon reissaavan aktiiviseen netinkäyttöön mobiililaajakaista voi olla parempi vaihtoehto, erityisesti jos useat käyttäjät hyödyntävät samaa yhteyttä. Jos sinulla on jo ajantasainen reititin, kannattaa se napata mukaan matkaan. Parhaan hyödyn saat uusimmilla 5G-reitittimillä.

Lisäantenni

Hyödynnä ulkoantennia

Ulos asennettava ja oikein suunnattu antenni voi auttaa parantamaan verkon kuuluvuutta esimerkiksi mökillä. Antenni voidaan suunnata lähimpää tukiasemaa kohti, ja näin on mahdollista saavuttaa parempi signaali sekä pätkimättömät puhelut. Tutustu ulkoantenniin.

Voit lukea lisää vinkkejä mobiiliyhteyden toimivuuden parantamisesta asiakaspalvelusivuiltamme.

Autamme yhteyksien parantamisessa


Jos sinulla on kysyttävää yhteyksistä tai tarvitset apua yhteysongelmien ratkaisemisessa, aloita vianselvitys Verkkoapurissa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, vieraile lähimmässä myymälässä tai varaa soittoaika.