Puhelin kysyy PUK-koodia

Jos PIN-koodi syötetään kolme kertaa väärin, puhelin kysyy PUK-koodia.  Liittymän omistajana löydät PUK-koodisi kätevästi OmaElisasta.

HUOM! Katso PUK-koodi-ohjeet oikean liittymävaihtoehdon alta.
> Elisan Saunalahti-liittymät
> Prepaid-liittymät
> Elisan liittymät

Elisan Saunalahti-liittymän PUK-koodi

  1. Kirjaudu OmaElisaan. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, tai olet unohtanut ne, saat ne OmaElisan kirjautumissivulta.
  2. Valitse vasemmalta liittymä, jonka PUK-koodi on kateissa. Huomioithan, että PUK-koodi näkyy vain liittymän omistajalle. Jos olet liittymän käyttäjä, pyydä liittymän omistajaa tarkastamaan PUK-koodisi.

 

Saat PUK-koodin myös asiakaspalvelustamme ja myymälöistämme, joissa PUK-koodikyselyistä veloitamme hinnaston mukaisen palvelumaksun. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme klikkaamalla tästä.

Elisan Saunalahti-liittymien poikkeustilanteet

Liittymää tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta

Jos liittymääsi tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta on todennäköistä, että liittymä on toisen henkilön nimissä. PUK-koodi voidaan luovuttaa ainoastaan liittymän omistajalle ja tällöin liittymän omistajan tulee kirjautua OmaElisaan ja tarkistaa PUK-koodi sinun puolestasi.

Mikäli tästä ei ole kyse, saat PUK-koodin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Puhelin ilmoittaa "SIM-kortti hylätty"

SIM-kortti lukkiutuu kokonaan, mikäli PUK-koodi syötetään väärin 10 kertaa. Puhelin ilmoittaa tällöin "SIM-kortti hylätty". Tämän jälkeen liittymän saa käyttöön vain uudella SIM-kortilla. Uuden SIM-kortin voit tilata OmaElisasta tai hakea lähimmästä Elisan myymälästä. SIM-kortin vaihdosta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

Liittymällä on Multisim-palvelu

Multisim-kortin PUK-koodi löytyy OmaElisasta vanhan OmaSaunalahden puolelta kohdasta GSM-Liittymät ja Mobiililaajakaista > Numero > Ilmaiset Palvelut > Liittymän PUK-koodi. PUK-koodi-kohdassa on liittymän pääkortin PUK-koodi. Multisim 1 – PUK -kohdassa näet rinnakkaiskortin PUK-koodin. Mikäli rinnakkaiskortteja on useampia, näkyy kaikkien PUK-koodit omilla riveillään. 

 

 

Prepaid -liittymän PUK-koodi

Prepaid-liittymän PUK-koodi löytyy vain Prepaid-aloituspaketin SIM-kortin kehyksestä.

Prepaid-liittymän PUK-koodia ei ole mahdollista saada OmaElisasta eikä Elisan asiakaspalvelusta. Jos puhelimesi kysyy PUK-koodia ja sinulla ei ole sitä tallessa, käytössäsi olevaa Prepaid-liittymää ei voi enää käyttää.

Muista säilyttää paketissa oleva korttikehys! Lisää tietoa Prepaid-liittymistä löydät täältä.

Elisan liittymän PUK-koodi

  1. Kirjaudu OmaElisaan.
  2. Siirry kirjautumisen jälkeen vasemmasta laidasta vanhaan OmaElisaan.
  3. Löydät PUK-koodisi kirjautuisen jälkeen vanhan OmaElisan "Matkaviestintä"-välilehden etusivulta.

Asiakaspalvelussamme ja myymälöissämme veloitamme PUK-koodikyselyistä hinnaston mukaisen palvelumaksun, OmaElisasta saat PUK-koodisi maksutta.

Elisan yritysliittymien PUK-koodit löytyvät Yritysten OmaElisasta. Mikäli käytössäsi on yritysliittymä, ole yhteydessä yrityksesi puhelinyhteyshenkilöön tai pääkäyttäjään.

Liittymää tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta

Jos liittymääsi tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta on todennäköistä, että liittymä on toisen henkilön nimissä. PUK-koodi voidaan luovuttaa ainoastaan liittymän omistajalle ja tällöin liittymän omistajan tulee kirjautua OmaElisaan ja tarkistaa PUK-koodi sinun puolestasi.

Mikäli tästä ei ole kyse, saat PUK-koodin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Puhelin ilmoittaa "SIM-kortti hylätty"

SIM-kortti lukkiutuu kokonaan, mikäli PUK-koodi syötetään väärin 10 kertaa. Puhelin ilmoittaa tällöin "SIM-kortti hylätty". Tämän jälkeen liittymän saa käyttöön vain uudella SIM-kortilla. Uuden SIM-kortin voit hakea lähimmästä Elisan myymälästä, SIM-kortin vaihdosta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

Etsitkö ohjetta PIN-koodista tai puhelimen suojakoodista? Katso ohjeet oheisista linkeistä!

Etkö löytänyt apua ohjeestamme?
Voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme.
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
PUK-koodin saat veloituksetta OmaElisasta!
OmaElisassa hoidat palveluitasi näppärästi yhdestä paikasta.
Kirjaudu
Oliko tästä ohjeesta sinulle apua?

Todella paljon

Ei yhtään

Miten voimme parantaa tätä ohjetta?

Huomioithan, että emme käsittele tätä kautta tulevia liittymämuutos- tai yhteydenottopyyntöjä.
Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme >

Kiitos vastauksestasi!

Oletko jo tutustunut Palstaan? Tervetuloa keskustelufoorumillemme kysymään neuvoja, antamaan palautetta ja tapaamaan elisalaisia asiantuntijoita.

Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!