Elisa Kaapeli-TV:n korttilinkitys - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Elisa Kaapeli-TV:n korttilinkitys

Tästä ohjeesta löydät tietoa korttilinkityksestä. Ohjeet korttilinkityksen tekemiseen eri laitteiden välillä löydät sivun alusta.

Maksullisten HD-lähetysten katseleminen kaapeliverkossa

Jos sinulla on Cable Ready HD -hyväksytty digiboksi ja HD Ready- tai Full HD -televisio

  1. Kirjoita boksin linkitysnumero ylös (yleensä 11 numeroa ja alkaa numeroilla 005 tai 006).
  2. Kirjoita Kanavakorttisi (=ohjelmakorttisi) numero ylös.
  3. Ota yhteyttä Elisan Asiakaspalveluun.

Linkitysnumerot tarvitaan, jotta tiedetään mihin laitteeseen kanavakortti liitetään. Mikäli linkitystä ei tehdä, et pysty katsomaan ns. perinteisiä vanhoja maksu-tv-kanaviakaan. Eli vaikka et olisi vielä tilannut HD-linkitystä vaativia HD-kanavia, pitää linkitys suorittaa. Linkitysnumero löytyy boksin alla tai takana olevasta sarjanumerotarrasta. Asiakaspalvelu tarkistaa myös Elisa Kanavakortin soveltuvuuden linkitykseen ja kortti vaihdetaan tarvittaessa.

Linkitysnumero (Sirun tunniste / Pairing ID / Chip ID) on sarjanumeron kaltainen, laitteen yksilöllinen 11 numeroinen tunniste. Tämä numero tarvitaan laitteen ja kanavakortin linkitykseen. Jos sinulla on CI-moduulipaikalla varustettu Cable Ready HD -hyväksytty televisio ja haluat katsella sillä maksullisia HD-palveluita. 

Jos sinulla on CI+ -moduulipaikalla varustettu Cable Ready HD -hyväksytty televisio ja haluat katsella sillä maksullisia HD-palveluita

Hanki Cable Ready HD –hyväksytty CI+ -kortinlukija Elisan myymälästä tai kodinkoneliikkeestä, joka on Elisan (Pirkanmaalla TTV) jälleenmyyjä. Tällöin linkitys voidaan suorittaa samalla kertaa.

Jos sinulla on jo Cable Ready HD –hyväksytty CI+ -kortinlukija, jota ei ole linkitetty, tai olet hankkinut kortinlukijan muualta kuin Elisa myymälästä tai kodinkoneliikkeestä, joka on Elisan (Pirkanmaalla TTV) jälleenmyyjä

  1. Kirjoita lukijan linkitysnumero ylös (yleensä 11 numeroa ja alkaa numeroilla 005, 006 tai 007).
  2. Ota yhteyttä Elisan Asiakaspalveluun.

Elisa Kanavakorttia ja CI+ -kortinlukijaa linkitettäessä asiakaspalvelija tarkistaa samalla myös Elisa Kanavakortin soveltuvuuden linkitykseen ja kortti vaihdetaan tarvittaessa.

Mitä korttilinkitys tarkoittaa käytännössä?

Suomalaiset kaapelitelevisio-operaattorit haluavat varmistaa asiakkailleen mahdollisuuden tulevaisuudessakin katsoa korkeatasoisia teräväpiirtolähetyksiä sekä ensi-iltaan tulevia elokuvia. Tämän vuoksi kaikki Suomen kaapelioperaattorit, mukaan lukien Elisa ja Tampereen Tietoverkko (TTV), ovat ottaneet käyttöön monissa muissakin maissa käytössä olevan maksu-tv-korttien ja päätelaitteiden korttilinkityksen.

Laittoman jakelun estämiseksi ohjelmien tekijänoikeuksien haltijat ovat asettaneet ehdottaman vaatimuksensa riittävien teknisten suojakeinojen kehittämiselle. Suojaus (= käytännössä korttilinkitys) on ehtona sille, että muun muassa maksullisia elokuva- ja urheilulähetyksiä ylipäätään välitetään Suomeen.

Korttilinkitys tarkoittaa sitä, että maksullisia kaapeliverkon HD-lähetyksiä voi katsella ainoastaan ohjelmakorttiin (Elisa Kanavakorttiin) liitetyllä, Cable Ready HD -testatulla laitteella.

Uusissa markkinoille tulevissa Cable Ready HD -laitteissa on jo valmiiksi kuvassa näkyvä tunnus.

Cable Ready HD -logolla varustetut laitteet ovat läpäisseet tiukan testauksen, ja ne toimivat kaikissa Suomen kaapeliverkoissa. Hyväksytyt kaapeliverkon teräväpiirtolaitteet voi tarkistaa osoitteessa testatutlaitteet.fi.

Kaapeli-TV Kysymyksiä ja vastauksia HD-linkityksestä (pdf, FiCom ry)

Kaapelitelevisioverkoissa Cable Ready HD -hyväksyntä on avain maksullisten teräväpiirtokanavien katseluun. HD-kanavapaketti voidaan avata asiakkaan ohjelmakortille (Elisa Kanavakortti), kun asiakkaalla on Cable Ready HD -hyväksytty digiboksi. Television tulee kyetä toistamaan teräväpiirtoista kuvaa.

Toinen vaihtoehto on Cable Ready HD -hyväksytty, HD-virittimellä varustettu televisio. Jos televisio on varustettu CI –moduulipaikalla (CI v1), voi omalta kaapelitelevisio-operaattorilta vuokrata maksullisten teräväpiirtokanavien katselussa tarvittavan kortinlukijan (CI v1). Jos laite on varustettu CI+ -moduulipaikalla, saa omalta operaattorilta tai kodinkoneliikkeistä ostettua maksullisten teräväpiirtokanavien katselussa tarvittavan Cable Ready HD –hyväksytyn CI+ -kortinlukijan. Hyväksyttyjen laitteiden lista löytyy osoitteesta testatutlaitteet.fi.

Muihin kuin Cable Ready HD -hyväksyttyihin laitteisiin maksullisia teräväpiirtokanavia ei voida avata. Tämä johtuu sisällönomistajien erittäin tiukoista sisällönsuojausvaatimuksista. Operaattori, kuten Elisa, ei saa avata HD-kanavia sellaisiin laitteisiin, joista sisältö olisi mahdollisesti laittomasti jaettavissa eteenpäin. Asiakkaan tulee tapauskohtaisesti kertoa asiakaspalvelulle ostamansa HD-laitteen sarja- tai linkitysnumero, jotta ohjelmakortti voidaan liittää kyseiseen laitteeseen.

Cable Ready HD -testauksen tarkoitus on, paitsi varmistaa sisällönsuojaus, myös saada Suomen markkinoille mahdollisimman paljon moitteettomasti toimivia HD-laitteita useilta eri valmistajilta.

Laitteiden testauksella ja korttilinkityksellä varmistetaan myös se, että kaapeliverkkoon tarkoitettujen laitteiden markkinat säilyvät avoimena. On kuluttajan etu, että hänellä on vapaus hankkia haluamansa laite valitsemaltaan jälleenmyyjältä. Cable Ready HD -testattu laite myös toimii kaikissa Suomen kaapelitelevisioverkoissa.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Omaguru vinkkaa:
Linkitystä varten tarvitaan sekä kortin että kortinlukijan linkitysnumero.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!