Zyxel VMG3927 - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Zyxel VMG3927

Zyxel VMG3927 ADSL2/VDSL2+ -modeemi on käytössä Elisa Viihteessä ja Elisan Saunalahti-laajakaistaliittymissä. Tältä sivulta löydät laitteen peruskäyttöön liittyvät ohjeet.

Käyttöönotto ja käyttäminen

Katso käyttöönotto laajakaistan teknisen toteutuksen mukaan Laajakaistamodeemin kytkentä -ohjeestamme valitsemalla Puhelinpistokkeen kautta tuleva yhteys (ADSL & VDSL2) tai Verkkopistokkeen kautta tuleva yhteys (Ethernet-liittymät, kerros- ja rivitalot ja pientalot).

Zyxel VMG3927 pikaopas (PDF)

Asetukset ja hallinta

Voit halutessasi muokata modeemin asetuksia laitteen paikallisesta hallinnasta tai etähallinnasta OmaElisan kautta.

Paikallinen hallinta http://192.168.10.1

Käyttäjätunnus hallintaan

admin
Salasana hallintaan Salasanan löydät laitteen takaosan tarrasta kohdasta Login Password.
Ohje salasanan vaihtamiseen >
MAC-koodi MAC-koodi sijaitsee laitteen takana infokortissa (Login Password). Osassa laitteita MAC-koodi sijaitsee liu'uttamalla irroitettavan infokortin takana.

Langattoman verkon (WLAN/Wifi) asennus

Langattoman verkon nimen (SSID) ja salasanan löydät ZYXEL VMG3927 -modeemin takana olevasta infokortista. Tarvitset näitä tietokoneen tai muun langattoman laitteen ja Zyxel VMG3927 -modeemin välisen yhteyden muodostamiseen.

Katso tarkempi ohje miten yhdistät langattomaan verkkoon >

Toimiiko langaton verkko huonosti?
Katso 6 vinkkiä langattoman verkon toimivuuden parantamiseen >

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistoversio Muutokset
VMG3927-B50A_Elisa3_V5.13 Laitteen sisäistä toimintavarmuutta paranneltu ja asennettu tietoturvapäivityksiä
VMG3927-B50A-Elisa2 Korjattu mm. Dnsmasq ja HTTP Remote Code Execution -haavoittuvuudet sekä parannettu laitteen sisäistä toimintaa

VMG3927-B50A
Elisa1_V5.13

Yleisiä tietoturvapäivityksiä ja laitteen sisäistä vakautta parannettu.
VMG3927-B50A Elisa1 Ensimmäinen tuotantoversio ohjelmistosta, päivittyy laitteelle automaattisesti, kun laite kytkeytyy verkkoon.

Ohjelmistoversion päivitys ei vaadi sinulta toimenpiteitä. VMG3927-laitteet päivitetään automaattisesti uusimpaan ohjelmistoversioon, kun päivitys on saatavilla.

Modeemin asennus siltaavaan tilaan

Modeemin siltaamista ei suositella, ellei siihen ole erityistä tarvetta. Siltaamista voidaan tarvita, jos tietokoneen tai muun laitteen internetyhteys toimii reitittävässä NAT-tilassa huonosti.

Reitittävä NAT-tila on lähtökohtaisesti myös tietoturvallisempi, sillä kaikki ulkoverkosta saapuva ylimääräinen liikenne jää tällöin modeemille. Sillatussa tilassa kaikki liikenne tulee tietokoneille asti ja jos tietokoneen tietoturva ei ole kunnossa tai ajantasalla, tietokone on altis ylimääräiselle haittaliikenteelle ja viruksille.

Huomaa lisäksi, että Elisan verkossa jokaiseen liittymään sisältyy 5 julkista IP-osoitetta, joista modeemi varaa sillattunakin ollessaan päivitysyhteyttä varten yhden osoitteen. Tällöin tietokoneille ja muille modeemiin kytketyille laitteille jää käytettäväksi ainoastaan 4 julkista IP-osoitetta. Sillatussa tilassa voit siis käyttää enintään neljää internetyhteyttä käyttävää laitetta samaan aikaan.

Jos käytössäsi on useita internetyhteyden tarvitsevia laitteita (enemmän kuin 4), käytä aina reitittävää NAT-tilaa. Muuten yhteys ei kaikilla laitteilla toimi.

Zyxel VMG3927Ethernet-portinsiltaus (PDF)

Ohjeet siltaamiseen

 1. Kirjaudu laitteen hallintaan sisään osoitteessa http://192.168.10.1. Käyttäjätunnus (Username) on admin ja oletussalasana (Password) on langattoman verkon WPA Key / WPA-salasana.
 2. Kirjautumisen jälkeen tarjotaan oletussalasanan vaihtamista. Salasana voidaan vaihtaa kirjoittamalla uusi salasana New Password ja Verify New Password -kenttiin ja painamalla Apply. Voit jatkaa halutessasi eteenpäin vaihtamatta salasanaa ja pitää alkuperäisen salasanan voimassa valitsemalla Skip.
 3. Valitse tämän jälkeen alhaalta Network Setting ja valikosta Broadband.
 4. Katso käytettävän yhteystyypin mukaan Name-kohdasta yhteystyyppi (EtherWAN1, AdslWAN1 tai VdslWAN1). Valitse viimeisestä oikeanpuoleisesta sarakkeesta Modify (kynän kuva).
 5. Kytke päällä Bridge and Routing mode in the same WAN -otsikon alla oleva Enable Concurrent WAN -kohta. Tämän jälkeen voit valita LAN1-LAN4 porteista ne jotka halutaan sillata.
 6. Paina lopuksi Apply-painiketta ja siltaus on valmis.

Mikäli tietokone tai muut laitteet eivät saa julkista IP-osoitetta siltaamisen jälkeen tai yhteys ei toimi ollenkaan, käynnistä modeemi uudelleen pitämällä siitä virrat pois n. 10 sekuntia ja odota, että modeemi on muodostanut yhteyden uudelleen.

Mikäli yhteys ei vieläkään toimi, käynnistä kaikki internetyhteyttä käyttävät laitteet uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit uudistaa IP-osoitteen kaikilta laitteilta manuaalisesti. Windowsissa tämä tehdään ipconfig / release ja ipconfig / renew -komennoilla Windowsin komentokehotteessa.

Vaihtaminen sillatusta tilasta takaisin reitittävään tilaan tapahtuu resetoimalla modeemi. Kun modeemi on sillattuna, ei laitteen hallintakäyttöliittymään pääse enää kirjautumaan.

Vianselvitys ja huolto

Kaikki mahdolliset laitteen ohjelmistosta johtuvat virheet pyritään korjaamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä. Voit rajata ja ratkaista nettiongelmia myös Verkkoapurilla.

Modeemin resetoiminen

Mikäli laite toimii puutteellisesti (esim. yhteys pätkii tai ei muodostu ollenkaan), laite kannattaa resetoida eli palauttaa tehdasasetuksille.

Resetoiminen on suositeltavaa tehdä myös aina ohjelmistopäivitysten jälkeen, jos laitteen toimivuudessa esiintyy ongelmia. Tämä siitä syystä, että päivitysten yhteydessä laitteen muistiin voi jäädä mm. asetuksia edellisestä ohjelmistoversiosta, jotka pyyhkiytyvät laitteen muistista vasta resetoinnissa.

Resetointi tehdään painamalla laitteen takana olevaa reset-painiketta n. 10 sekuntia terävällä esineellä, kuten suoraksi taitetulla klemmarilla. Teräväkärkistä kynää voi myös käyttää, mutta huomaa, että monesti kynänkärki on liian lyhyt ja/tai paksu eikä se tällöin mahdu painamaan reset-painiketta reset-aukossa pohjaan asti, jolloin laite ei resetoidu.

Yleisimpiä ongelmatilanteita

Tarkista, ettei mitään kaapelia ole kytketty WAN-liittimeen kun liittymä on ADSL tai VDSL. Automaattisen tunnistuksen vuoksi laite tunnistaa yhteyden ETH-yhteydeksi eikä toimi ADSL/VDSL-liittymässä.

Jos kytkentä on ollut väärin, korjaa kytkentä oikeaksi ja resetoi laite yllä kerrotun ohjeen mukaisesti. Johdon vaihtaminen oikeaan porttiin ei riitä, vaan laite pitää resetoida, jotta yhteystyypin automaattinen tunnistus tehdään uudelleen.

WLAN-yhteys pätkii

Jos WLAN-yhteys pätkii, niin yksi syy tähän saattaa olla modeemin automaattinen WLAN-kanavan haku, jota kaikki WLAN-verkkosovittimet eivät välttämättä osaa käsitellä oikein. Tästä johtuva ongelma korjaantuu vaihtamalla WLAN-kanava manuaalisesti johonkin kanavaan väliltä 1-11.

WLAN-yhteys hidas

Jos WLAN-yhteys on hidas, yksi syy tähän voi olla tukossa oleva 2,4GHz:n langattoman verkon taajuusalue. Mikäli päätelaite tai langattoman verkon sovitin tukee 5 GHz:n taajuutta, kannattaa laite yhdistää siihen verkkoon.

Katso kaikki vinkit langattoman verkon huonon toimivuuden parantamiseen > 

Huolto ja takuu

Laitteella on 24 kuukauden valmistajan takuu.
Katso huolto-ohjeet >

Merkkivalot

1. Power

Pimeä: Virtaa ei ole kytketty
Vilkkuu sinisenä: Laite käynnistyy
Vilkkuu punaisena: Ohjelmistopäivitys käynnissä
Palaa sinisenä: Virta on päällä
Palaa punaisena: Virhetilanne

2. Internet

Palaa sinisenä: Internet-asetukset ovat valmiit
Palaa punaisena: Virhe internet-yhteydessä
Vilkkuu sinisenä: Modeemi lähettää tai vastaanottaa internet-liikennettä
Pois päältä: Internet-asetukset eivät ole valmiit

3. WAN

Pimeä: Ei ADSL/VDSL/Kuitu-yhteyttä
Vilkkuu sinisenä: ADSL/VDSL/Kuitu-yhteyttä muodostetaan
Palaa sinisenä: ADSL/VDSL/Kuitu-yhteys on muodostettu

4. WPS – 2.4 GHz

Vilkkuu oranssina: Modeemi suorittaa WPS-toimintoa 2.4 GHz langattomalle WIFI-verkolle
Palaa sinisenä: 2.4 GHz langaton WIFI-verkko on valmis
Vilkkuu sinisenä: Modeemi siirtää tietoa langattomassa 2.4 GHz WIFI-verkossa

5. WPS – 5 GHz

Vilkkuu oranssina: Modeemi suorittaa WPS-toimintoa 5 GHz langattomalle WIFI-verkolle
Palaa sinisenä: 5 GHz langaton WIFI-verkko on valmis
Vilkkuu sinisenä: Modeemi siirtää tietoa langattomassa 5 GHz WIFI-verkossa

Ominaisuudet

Malli Zyxel VMG3927
Tyyppi ADSL2+ ja VDSL2-modeemi ja Ethernet-reititin (WAN-liitin)
LAN 4 x 10/100/1000M Ethernet
WLAN
 • WLAN IEEE 802.11b/g/n/ac yhteensopiva kaksitaajuus tukiasema
 • WLAN 2,4GHz taajuus: 3x3 antennia, 802.11b/g/n, max. 600Mbps*
 • WLAN 5GHz taajuus: 4x4 antennia, 802.11b/g/n/ac max. 1733Mbps*
 • Band Steering toiminto parempaan 2,4Ghz ja 5Ghz verkkojen hyödyntämiseen
 • WPS-tuki
 • WLAN on oletuksena päällä WPA-salattuna
 • WLAN on sillattu ethernet-porttien kanssa

Jos käytössäsi on useita WLAN-laitteita samaan aikaan, on suositeltavaa yhdistää osa laitteista VMG3927:n luomaan 2,4 GHz:n WLAN-verkkoon ja osa 5GHz:n WLAN-verkkoon.

NAT Oletuksena päällä
DHCP Oletuksena päällä
Liitännät
 • 4 x LAN
 • 1 x WAN
 • 1 x USB
 • 1 x RJ11 (DSL)

Kuvia laitteesta

 

 

Laitepulmia? Ei hätää – apu on yhden soiton päässä! Säästä vaivaa ja kilauta Elisan Omaguru-asiantuntijalle. Klikkaa apu tästä!

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!