Apua Elisa Viihteen ongelmatilanteissa - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Apua Elisa Viihteen ongelmatilanteissa

Tältä sivulta löydät ohjeita tilanteisiin, joissa Elisa Viihteen käyttö ei suju kuten pitäisi. Valitse alta löytyvästä listasta kohtaamasi ongelmatilanne ja käy läpi ohjeessa neuvotut korjauskeinot. 

Digiboksi ja kaukosäädin

Elisa Viihde ei toimi ollenkaan

1) Käynnistä modeemi sekä digiboksi uudelleen 

Käynnistä modeemi sekä digiboksi uudelleen ottamalla laitteesta virtajohto irti n. 10 sekunnin ajaksi. Kytke johdot sen jälkeen takaisin ja laita laitteet takaisin päälle.

2) Odota muutama minuutti

3) Toimiiko? 

Jos toimii, hyvä - ongelma ratkaistu! Ellei vielä toimi, jatka vianrajausta.

Haluatko asiantuntijan apua vianrajaukseen? Klikkaa apu tästä!

4) Tarkista johdot ja langattoman verkon (WLAN/WiFi) toimivuus

Usein vikaa selvitellessä käy ilmi, että imuroidessa olikin johto vahingossa irronnut ja jäänyt laittamatta takaisin. Jos kohtaat liittymän toimivuudessa ongelmia, varmista kaikkien johtojen olevan paikoillaan. Jos käytät nettiä langattoman verkon (WLAN/WiFi) kautta, tarkista myös langattoman verkon toimivuus.

5) Palauta digiboksiin tehdasasetukset

Jos netti toimii, mutta Elisa Viihde ei, digiboksi kannattaa palauttaa tehdasasetuksille. Tehdasasetusten palauttaminen ei poista Elisa Viihteesi tallenteita. Ohjeet tehdasasetusten palauttamiseen löydät täältä.

6) Jos ohjeiden perusteella tehty vianrajaus ei auttanut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Jos asia ei ratkennut näillä ohjeilla, eikä alueellasi ole tiedossa olevaa laajempaa häiriötä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme vikailmoituksen tekemiseksi!

Kanavat eivät näy

 1. Varmista Elisa Viihteen kanavapaikkojen tarkistaminen -ohjeen avulla, että yrität katsoa kanavaa oikealta kanavapaikalta.
 2. Tarkista, että kaikki johdot ovat hyvin kiinni digiboksissa. Peruskanavien näkyvyyteen vaikuttaa etenkin digiboksin ja antennipistokkeen välinen antennijohto. Kokeile mahdollisuuksien mukaan myös toista antennijohtoa.
 3. Varmista myös, että televisiossa on käytössä oikea kuvalähde digiboksia varten. Kuvalähdettä muutetaan yleensä TV:n kaukosäätimen Source-, Input- tai "nuoli ruudussa" -napilla. Tarkemmat ohjeet kuvalähteen valinnasta löydät oman televisiosi käyttöohjeesta.
 4. Jos kohdista 1-3 ei ollut apua, Elisa Viihteen kanavien ongelmatilanteet -ohjeesta löydät lisää apua kanavien näkymisen, mm. maksukanavien, ongelmatilanteisiin.

Jos näistä ohjeista ja toimenpiteistä ei ole apua, tee häiriöilmoitus asiakaspalvelumme kautta.

Elisa Viihteessä kaikki TV:n peruskanavat näkyvät HD-laatuisena nettiyhteyden avulla. Parhaan mahdollisen laadun saavuttamiseksi suosittelemme vähintään 10 Mbit/s nopeutta. Miten katsoa TV-kanavia HD-laadulla ilman antennia >

TV:n kuva jähmettyy tai digiboksi jumittaa

Elisa Viihteeseen kuuluvien laitteiden uudelleenkäynnistys ja tehdasasetusten palautus on suositeltavaa tehdä silloin, jos koet ongelmia Elisa Viihteen kanavien kanssa.

Toimi ongelmatilanteessa näin >

Onko käytössäsi Elisa Viihde Premium -digiboksi? Varmista, että käytössäsi on uuden digiboksin mukana tullut HDMI-johto. Jos käytät vanhaa aikaisemman digiboksin mukana tullutta HDMI-johtoa, et saa välttämättä parasta kuvanlaatua. Lue lisää >

Varmista, ettei tietokoneellasi tai muilla samaa nettiyhteyttä käyttävillä laitteillasi ole suuria latauksia tai päivityksiä käynnissä, muuten digiboksille ei välttämättä jää käyttöön tarpeeksi kaistaa IPTV-kuvan välittämiseen. Normaali internet-surffailu samanaikaisesti tietokoneella ei vaikuta Elisa Viihteen palveluiden toimintaan. Kuvan satunnainen pätkiminen voi johtua myös verkon hetkittäisestä ruuhkautumisesta.

Digiboksi aloitti päivityksen, mutta päivitys ei etene. Mitä teen?

Jos digiboksin ohjelmistoversion päivityksessä ilmenee ongelmia, toimi tämän ohjeen mukaan.

Kaukosäädin hajosi, mistä saan uuden?

Jos kaukosäädin ei toimi, varmista ensin, että kaukosäätimen paristot ovat kunnossa. Testaa tarvittaessa uusilla paristoilla.

Mikäli kaukosäädin ei edelleenkään toimi, tai se on hajonnut käytössäsi (tippunut lattialle, koira syönyt tms.), voit tilata uuden kaukosäätimen digiboksillesi kertamaksulla verkkokaupastamme.

Tilaa uusi Elisa Viihde -digiboksin kaukosäädin > 

Tilaa uusi Elisa Viihde Premium -digiboksin kaukosäädin >

Digiboksin langaton nettiyhteys (WLAN/WiFi) ei toimi kunnolla

Ongelmatilanteissa toimi näin:

 1. Siirrä mahdollisuuksien mukaan digiboksi lähemmäs modeemia tai kokeile tallenteiden ja/tai kanavien katselemista modeemin kanssa samassa huoneessa.
 2. Nosta modeemia tai digiboksia ylemmäs esim. lattiatasolta. Kaapit ja muut edessä olevat esteet voivat huonontaa kuuluvuutta.
 3. Jos näistä toimenpiteistä ei ollut apua, kokeile yhdistää digiboksi suoraan verkkojohdolla (ethernet) modeemiin tai katso tarkemmat ohjeet langattoman verkon ongelmiin WLAN-yhteyden ongelmatilanteet -ohjeesta.

Laadukas langaton kotiverkko varmistaa katselunautinnon. Muutamilla toimenpiteillä varmistat yhteyden korkean laadun ja jatkossa voit keskittyä olennaiseen – katseluun. Lue lisää >

Digiboksin Netflix tai ohjelmaopas (EPG) ei toimi kunnolla

Ongelmatilanteissa toimi näin:

 1. Palauta digiboksin tehdasasetukset digiboksillesi*. Se onnistuu painamalla digiboksin virtapainiketta viisi kertaa peräkkäin. Tehdasasetusten palautus ei vaikuta tallenteisiin. Tarkempi ohje löytyy täältä.

 2. Jos tehdasasetusten palautus ei auttanut, kokeile digiboksin sisäisen muistin alustusta tämän ohjeen avulla.

*) Mallista N7800 virtapainike löytyy vasemmasta reunassa nimellä Reset ja mallissa N7700 digiboksin edestä. Mallissa N7950 virtapainike on iso painike digiboksin vasemmassa reunassa.

Jos näistä ohjeista ja toimenpiteistä ei ole apua, tee häiriöilmoitus asiakaspalvelumme kautta.

Teksti-TV ei näy kanavilla

Teksti-TV on käytettävissä kanavilla, jotka lähettävät teksti-TV:tä antenni- tai kaapeliverkon kautta. Elisa Viihteen digiboksilla teksti-TV:n käyttäminen onnistuu, kun antennijohto on kytkettynä ja kanavahaku on tehty antennijohdon kautta.

Teksti-TV ei näy jos Elisa Viihteen digiboksia käytetään ilman antennijohtoa ja kanavia (IPTV-kanavat) katsotaan netin yli.

Tunnukset ja nettivuokraamo

Elisa Viihteen tunnus tai PIN-koodi unohtunut

Tunnuksiin ja kirjautumiseen liittyviin pulmiin löydät apua Elisa Viihteen tunnukset ja PIN-koodit -ohjeesta.

Elisa Viihteen PIN-koodin voit vaihtaa haluamaksesi OmaElisassa.

Elisa Viihteen nettivuokraamon (elisaviihde.fi/vuokraamo) käytössä ongelmia

Tietokoneen tai tabletin/puhelimen käyttöjärjestelmä ja käytetty selain tulee olla ajantasainen ja nettiyhteyden latausnopeus vähintään 2 Mbit/s. Kuvanlaatu mukautuu yhteyden katseluhetken nopeuden mukaan ja paras laatu saavutetaan yli 8 Mbit/s yhteydellä. Suositeltu selain elokuvien katseluun Windows-koneella on Microsoft Edge ja macOS:lla Safari.

Tuetut selaimet ja tekniset vaatimukset > 

Ohjeet Elisa Viihde -nettivuokraamon ongelmatilanteisiin >

Tallenteiden katsominen ja tallentaminen

Tallenteiden katsominen ei onnistu elisaviihde.fi:ssä

Tietokoneen tai tabletin/puhelimen käyttöjärjestelmä ja käytetty selain tulee olla ajantasainen ja nettiyhteyden latausnopeus vähintään 2 Mbit/s. Kuvanlaatu mukautuu yhteyden katseluhetken nopeuden mukaan ja paras laatu saavutetaan yli 8 Mbit/s yhteydellä. Kaikki tallenteet tallentuvat HD-laadulla riippumatta mistä tallennuspyyntö on tehty (poislukien TLC-kanava), joten kuva on nopeilla yhteyksillä parhaimmillaan HD-laatuista.

Suositeltu selain tallenteiden katseluun Windows-koneella on Microsoft Edge ja macOS:lla Safari. Internet Explorer ei ole tuettu selain eli tallenteita ei voi katsella Internet Explorer -selaimella.

Ohjelman katsominen kesken tallennuksen ei ole mahdollista elisaviihde.fi/tallenteet-sivustolla. Tallenteen katsomisen voi siis aloittaa vasta ohjelman päättymisen jälkeen.

Tietoa tuetuista selaimista ja teknisistä vaatimuksista > 

Ohjelman tallennus ei onnistu, miltä kanavilta voin tallentaa ohjelmia?

Voit tallentaa ohjelmia Elisa Viihteen peruskanavilta eli antennin tai kaapelin kautta näkyviltä kanavilta. Listauksen peruskanavista löydät täältä.

Maksukanavia ei voi tallentaa tekijänoikeussyistä. Kaikkia maksuttomia lisäkanaviakaan ei voi tallentaa tekijänoikeussyistä. Listauksen maksuttomista kanavista löydät täältä.

SVT:n ohjelmat eivät näy valtakunnallisesti YLE:n tekijänoikeussopimuksesta johtuen. Tämän rajoituksen vuoksi Elisa Viihteessä ei näytetä ohjelmaoppaassa SVT:n ohjelmatietoja, eikä SVT:n lähetyksiä voi tallentaa (esim. Melodifestivalen).

Tallennustila uhkaa täyttyä, miten saan lisää tilaa?

Tallennustilan tilanteen näet digiboksisi ja Elisa Viihde -sovelluksen Tallenteet-valikosta. Voit tarkistaa tilanteen myös sivulta elisaviihde.fi/tallenteet. Tallenteiden säilytysaika on 2 vuotta, jonka jälkeen tallenteet poistuvat automaattisesti.

Jos tallennustila digiboksillasi uhkaa täyttyä, voit:

Ohjelmaopas (EPG) ei näytä ohjelmalle oikeaa tietoa tai ei tallenna oikeaa ohjelmaa

Ongelmatilanteissa, jossa ohjelmaopas näyttää väärää tietoa, tarkista ensimmäisenä onko ongelma vain digiboksissa vai myös netissä elisaviihde.fi/ohjelmaopas ja Elisa Viihde -sovelluksessa.

Ohjelmaoppaan ongelmat vain digiboksissa

Ohjelmaoppaan ongelmat elisaviihde.fi:ssä, Elisa Viihde -sovelluksessa ja digiboksissa

Kysy ja keskustele Elisa Viihteen palveluista OmaYhteisössä!
OmaYhteisöstä saat apua ja vinkkejä tallenteisiin ja ohjelmaoppaaseen. Klikkaa OmaYhteisöön >

Internet-yhteys

Internet-yhteys ei toimi

Nettiongelmiin löydät apua Verkkoapurista. Katso myös video, joka auttaa häiriötilanteen ratkomisessa.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Omaguru vinkkaa:
Saat tarvittaessa Omagurun asiantuntija-apua vaikka paikan päälle.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!