Finnhunting logo
"Meillä Finnhuntingissa on käytössä suuri määrä riistakameroita eri riistanhoitoalueillamme, joista jotkut ovat hankalienkin kulkuyhteyksien päässä. Sekä Burrelin että Reolinkin kamerat ovat osoittautuneet erittäin helppokäyttöisiksi ja kestäviksi, eikä akkuja tai pattereita tarvitse kovillakaan pakkasilla juosta jatkuvasti vaihtamassa. Meille tärkeää on vuodenajoista tai keleistä riippumatta päästä havainnoimaan alueillamme liikkuvia eläimiä ja tarkkaan kartoittaa riistakantoja, joten kameroiden tuottama kuvanlaatu on myöskin ensiarvoisen tärkeää"

Erkki Vähäkallio, Finnhunting
riistakamera puussa


Burrelin riistakamerat ovat toimintavarmoja ja eivätkä hyydy kovillakaan pakkasilla. Burrelin kameroilla voidaan tallentaa laadukkaita 12MP kuvia ja FullHD-videota äänellä. Kamera toimittaa kuvat ja videot suoraan käyttäjän sähköpostiin ja ne ovat täysikokoisena tallessa myös laitteeseen asennettavalla erillisellä muistikortilla. Liiketunnistin reagoi herkästi jopa 25 metrin etäisyydeltä ja mustasalama takaa laadukkaat kuvat myös hämärässä. Virtansa Burrel riistakamerat saavat AA-paristoista (12 kpl), joten "akkujen lataaminen" onnistuu myös keskellä metsää. 


Burrel riistakamera vaatii toimiakseen mobiililaajakaista-liittymän. Tästä syystä kaikkien Burrel Riistakameroiden mukana toimitetaan itseaktivoitava Burrel SIM-kortti, jonka käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta. Voit aktivoida Burrel-liittymän käyttöön täältä. Burrel SIM-kortti on suunniteltu käytettäväksi vaativissakin olosuhteissa ja siitä on otettu PIN-koodi kysely valmiiksi pois päältä. Se on siis täydellinen kumppani Burrel riistakamerallesi. Suosittelemme Burrel Video-liittymää riittävän yhteysnopeuden saavuttamiseksi.

Peura riistakamerakuvassa

Burrel -riistakameroita voi hallita etänä puhelimeen ladattavalla Burrel Control -sovelluksella, josta voi mm. vaihtaa kameran asetuksia tai tehdä kuvapyynnön. Kamerassa on monipuoliset kuvausvaihtoehdot ja se tukee sarjakuvausta (1-10 kuvaa) sekä time lapse -toimintoa. Viikkokalenteriin voi myös ajastaa haluamansa kuvausrytmin. Liiketunnistimen herkkyyttä voidaan säätää, jolloin virhekuvien määrä pienenee. Suomenkielinen käyttövalikko, sekä 2.0" värillinen LCD-näyttö takaa miellyttävän käyttäjäkokemuksen.


Burrel -riistakameroita voidaan suositella käytettäväksi riistan tarkkailuun pitkienkin etäisyyksien päässä niiden loistavan toimintavarmuuden ja pitkän akunkeston vuoksi. Se on myös erinomainen valinta ensimmäiseksi riistakameraksi.


Reolink kamera puussa


Reolink 4G-kamerat sopivat laadukkaaseen HD-tason videotallennukseen. Alunperin valvontakameroiksi tarkoitetut Reolinkin kamerat sopivat hyvin myös riistakameroiksi niiden pitkän akunkeston vuoksi. Täyteen ladattu akku kestää riistakamerakäytössä jopa 1-2 kk ja erikseen ostettavalla aurinkopaneelilla voi merkittävästi lisätä akunkestoa valoisana vuodenaikana. 


Laadukkaan käyttökokemuksen kruunaa Reolinkin helppokäyttöinen sovellus, johon voi lisätä useamman kameran yhteystavasta riippumatta (4G tai WiFi). Reolinkiltä on saatavissa myös kodin valvontakäyttöön WiFi-yhteydellä varustettuja kameraversioita. Saat tiedon sovelluksen push-ilmoituksena tai sähköpostina, kun kamera on havainnut liikettä. Sen jälkeen voit 4G-verkon ylitse katsoa kameran muistikortille nauhoitettuja tallenteita.

kettu riistakamerakuvassa

Kuvanlaatu Reolinkin 4G-kameroissa on priimaa myös hämärällä. Kameran yönäkö havaitsee liikkeen jopa 10 metrin päästä. Kamera tallentaa myös äänen ja ääniyhteyden voi avata halutessaan myös toiseen suuntaan, sillä kamerassa on sisäänrakennettu kaiutin. Käyttöönotto kameroissa on tehty erittäin käyttäjäystävälliseksi. Kameraan asetetaan SIM-kortti, muistikortti ja täyteen ladattu akku. Tämän jälkeen laite paritetaan sovelluksen kanssa qr-koodi lukemalla. 


Reolink 4G-kamerat ovat IP65-luokiteltuja, eli niitä voi huoletta käyttää myös huonoissa olosuhteissa. Kamera kestää valmistajan antamien tietojen mukaan pakkasta -10 astetta, mutta tuo lukema on käytännössä ylitetty monta kertaa. Livevideokuvaa on katseltu monesti yli -20 pakkasasteilla. 


Reolink 4G-kamerat tarvitsevat toimiakseen mobiililaajakaistaliittymän. Siksi jokaisen Reolink 4G-kameran mukana toimitetaan itseaktivoitava Elisa Laitenetti SIM-kortti, jonka voit ottaa käyttöön täällä. Suosittelemme Laitenetti L-liittymää Reolink 4G-kameroiden kaveriksi. Uovision riistakamerat ovat tarkoitettu sekä kuvan, että videon tallennukseen. Kuvan laadun takaa 20 Megapikselin resoluutio ja 1080p FullHD video äänellä. Laadukas optiikka takaa hyvä kuvanlaadun myös hämärällä ja nämä laitteet toimivat perinteisillä sormiparistoilla. Uovisionin riistakamerat eivät hyydy kovillakaan pakkasilla.


Uovisionin kameroita ohjataan ja hallinnoidaan ilmaisen Linckeazi-pilvipalvelun kautta. Kaikkia kameran asetuksia voi muuttaa etänä, eikä asetusten muuttaminen siis vaadi käyntiä paikan päällä. Linckeazi-pilvipalvelu on käyttäjälle ilmainen ja sen toiminnallisuutta voi halutessaan maksusta laajentaa. Tällöin asiakas saa käyttöönsä rajoittamattoman pilvipalveun, jossa kuvat säilyvät tallessa ilman aika- tai tilarajoitusta. Ilmaisessa versiossa on kameramallista riippuen joko rajatumpi käyttöoikeus (1 Gb tallennustilaa tai 7 päivää rajattu kuvien säilytys kuvaushetkestä). Pilvipalvelusta voi kuvat siirtää suoraan omaan puhelimeen tai tietokoneeseen, joten ilmaisenakin Linckeazi palvelee käyttäjäänsä erittäin hyvin.


Kuvausvalinnoista löytyy paljon eri vaihtoehtoja. Liiketunnistimen herkkyyttä voi säätää ja halutessaan voi kameran ohjelmoida ottamaan kuvasarjoja haluamallansa kuvamäärällä (1-10). Laukaisijan nopeutta voi vaihtaa, jolloin liikkeen vangitsemisesta saadaan tarkempaa. Timelapse-asetuksista löytyy neljä ohjelmoitavaa kalenteria.  Myöskin mustasalaman ja perinteiset LED-salaman tehoja voidaan säätää paremman valotuksen takaamiseksi. Kuva-asetuksia voidaan siis säätää jopa hieman monipuolisemmin, kuin muissa vastaavissa riistakameroissa. 

Uovisionin valikoimasta löytyy myös itsestään laukeavien pyydysten valvontaan tarkoitettu loukkuvahti. Tämä jopa 6kk akunkestolla varustettu apuväline ilmoittaa käyttäjälleen, kun on aika käydä kokemassa pyydys ja näin ollen helpottaa metsästäjän arkea. Samalla se tekee metsästyksestä hieman inhimillisempää, sillä saaliseläimen ei tarvitse viettää pyydyksessä tarpeetonta aikaa. Loukkuvahti lähettää itsestään tiedon omasta tilastaan automaattisesti kaksi kertaa päivässä, joten voit olla varma sen toimivuudesta. 


Uovisionin kamerat ja loukkuvahdit toimitetaan itseaktivoitavan Elisa Laitenetti SIM-kortin kanssa. Voit aktivoida liittymän käyttöön täältä. Suosittelemme Uovision riistakameroihin Laitenetti S- ja M-liittymää, sekä loukkuvahtiin S-liittymää.Tarvitsetko vain pelkän liittymän? Jos sinulla on jo Laitenetti SIM-kortti, niin aktivoi se täältä
Laitteellesi sopiva liittymä maastoon tai kaupunkiin, helposti ja vaivattomasti.
 • 4,99 €/kk

  + Avausmaksu 7,99 €.

  Latausnopeus 0,256 Mbit/s ja lähetysnopeus 0,256 Mbit/s. 5 Gt/kk EU-dataa.


  ✓ Koiran tutkapantaan
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
 • 7,99 €/kk

  + Avausmaksu 7,99 €.

  Latausnopeus 0,256 Mbit/s ja lähetysnopeus 5 Mbit/s. 8 Gt/kk EU-dataa.


  ✓ Koiran tutkapantaan
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
  ✓ Riistakameraan (kuva)
  ✓ Riistakameraan (video)
 • 9,99 €/kk

  + Avausmaksu 7,99 €.

  Latausnopeus 0,5 Mbit/s ja lähetysnopeus 10 Mbit/s. 9 Gt/kk EU-dataa.


  ✓ Koiran tutkapantaan
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
  ✓ Riistakameraan (kuva)
  ✓ Riistakameraan (video)
  ✓ Riistakameraan (live-video)

Laitenetin tarkemmat tiedot

Jotta riistakameran tai muun laitteen asennus olisi mahdollisimman helppoa, toimitetaan liittymä omalla sim-kortilla, josta on otettu PIN-koodin kysely pois. Liittymässä käytettävä sim-kortti on myös suunniteltu ja testattu toimivaksi äärimmäisiin olosuhteisiin.

Monet riistakamerat (esimerkiksi Burrel) käyttävät tekstiviestejä kommunikointiin puhelimeen ladattavan sovelluksen välillä. Kaikki Laitenetti- ja Burrel-liittymät sisältävätkin 100 tekstiviesti- tai multimediaviestiä (SMS/MMS) kuukaudessa. Ohjeita ja vinkkejä Laitenetin ja Burrel-liittymän käyttöön löydät täältä.