4 syytä valita mobiililaajakaista

Yleensä nettiyhteys napataan kiinteästä laajakaistasta tai kännykästä wifillä. Joskus erillinen mobiililaajakaista on kuitenkin paras ratkaisu. Hanki esimerkiksi mobiililaajakaista mökille tai pakkaa mobiilireititin mukaan reissuun, niin pääset nauttimaan digiajasta myös kiinteän verkon ulkopuolella. 

Teksti: Osku Kannisto

Miksi valita mobiililaajakaista?

1. Saat vapaa-ajan asunnon älylaitteet käyttöön

Viihde- ja turvalaitteet vapaa-ajan asunnoilla kasvattavat suosiotaan. Turvakamerat, etäohjattavat laitteet ja viihdekeskukset ovat mökeilläkin jo arkipäivää. Osa niistä tarvitsee jatkuvaa nettiyhteyttä, jotta käyttö on sujuvaa ja tarkoituksenmukaista. Tähän tarkoitukseen mökille kannattaa luoda nettiyhteys mobiililaajakaistalla ja -reitittimellä. Tällöin verkko toimii luotettavasti ja koko ajan ilman erillisiä virityksiä. Hanki mobiililaajakaista mökille ja siirrä myös mökkisi digiaikaan.

2. Vältät riidat verkkoyhteyden jakamisesta

Mökillä nettiyhteyttä jaetaan usein esimerkiksi puhelimesta ja se saattaa rajoittaa liikkuvuutta. Jos puhelin viedään liian kauaksi yhdistetyistä laitteista, netti katkeaa helposti ja tämä saattaa aiheuttaa riitoja, jos vaikkapa suoratoistopalvelun katsominen tai musiikin kuuntelu lopahtaa äkkiä yhteyden katkeamiseen.

Mobiililaajakaistasta netin voi jakaa vaivatta nettitelevisioon, pelaamiseen tai musiikkipalvelun käyttöön, eikä puhelinta tarvitse jättää laitteiden lähettyville verkkoa jakamaan. Mobiililaajakaista mökillä tekee netin käytöstä vakaampaa, eikä yhteyden kanssa tarvitse jatkuvasti säätää.

3. Saat parempilaatuisen yhteyden

Mobiilireititintä käyttäessä yhteyden nopeus ja laatu ovat paremmat kuin puhelimesta yhteyttä jakaessa. Mobiilireitittimen saa asennettua mökilläkin paikkaan, missä verkko on laadukkaampi kuin puhelimella jaettuna sisällä. Järeämmillä mobiilireitittimillä verkon tarpeita saa räätälöityä kaikenlaisiin tilanteisiin.

Tarvittaessa mobiilireitittimiin saa myös lisäantennin katvealueita varten. Ulos asennettava ja oikein suunnattu antenni voi auttaa parantamaan verkon kuuluvuutta esimerkiksi mökillä. Antenni voidaan suunnata lähimpää tukiasemaa kohti, ja näin on mahdollista saavuttaa parempi signaali.

Mobiilireititin on helppo napata mukaan myös esimerkiksi lomareissulle, jos toiveissa on vakaa ja hyvälaatuinen nettiyhteys. Etenkin yleisinä loma-aikoina mökkipaikkakunnan verkossa voi olla hetkellisesti ruuhkaa ja esimerkiksi 5G-mobiilireititin matkassa mukana voi auttaa parantamaan yhteyttä.

Lue lisää vinkkejä yhteyden parantamiseen.

4. Ei huolta akun kestosta

Nettiyhteyden jakaminen kuluttaa puhelimen akkua. Erillisellä mobiilireitittimellä ei tätä ongelmaa ole. Se syö omaa akkuaan tai on liitettynä verkkovirtaan, jolloin nettiyhteys pysyy päällä.

Tutustu mobiililaajakaistaan

 

Lue myös:

Lisää turvallisuutta ja mukavuutta – päivitä mökki ja koti digiaikaan

5G-mobiilireititin mahdollisti kuukausien etätyön Lapissa

5G-reitittimet: Mitä hyötyä on uusista reitittimistä?