4 syytä valita mobiililaajakaista

Yleensä nettiyhteys napataan kiinteästä laajakaistasta tai kännykästä wifillä. Joskus erillinen mobiililaajakaista on kuitenkin paras ratkaisu. Katso, milloin näin on.

Teksti: Osku Kannisto

1. Saat vapaa-ajan asunnon älylaitteet käyttöön

Viihde- ja turvalaitteet vapaa-ajan asunnoilla kasvattavat suosiotaan. Turvakamerat, etäohjattavat laitteet ja viihdekeskukset ovat mökeilläkin jo arkipäivää. Osa niistä tarvitsee jatkuvaa nettiyhteyttä, jotta käyttö on sujuvaa ja tarkoituksenmukaista. Tähän tarkoitukseen mökille kannattaa luoda nettiyhteys mobiililaajakaistalla ja -reitittimellä. Tällöin verkko toimii luotettavasti ja koko ajan ilman erillisiä virityksiä.

2. Vältät riidat verkkoyhteyden jakamisesta

Mökillä nettiyhteyttä jaetaan usein yhdestä puhelimesta ja se rajoittaa liikkuvuutta.  Mobiililaajakaistasta netin voi jakaa vaivatta nettitelevisioon, pelaamiseen tai musiikkipalvelun käyttöön, eikä puhelinta tarvitse jättää laitteiden lähettyville verkkoa jakamaan.

3. Saat parempilaatuisen yhteyden

Mobiilireititintä käyttäessä yhteyden nopeus ja laatu ovat paremmat kuin puhelimesta yhteyttä jakaessa. Mobiilireitittimen saa asennettua mökilläkin paikkaan, missä verkko on laadukkaampi kuin puhelimella jaettuna sisällä. Tarvittaessa mobiilireitittimiin saa myös lisäantennin katvealueita varten. Järeämmillä mobiilireitittimillä verkon tarpeita saa räätälöityä kaikenlaisiin tilanteisiin.

4. Ei huolta akun kestosta

Nettiyhteyden jakaminen kuluttaa puhelimen akkua. Erillisellä mobiilireitittimellä ei tätä ongelmaa ole. Se syö omaa akkuaan tai on liitettynä verkkovirtaan, jolloin nettiyhteys pysyy päällä.

Lisätietoa:

Tutustu mobiililaajakaistaan

Mobiilireititin akulla mökille.