Kuinka paikannan kadonneen puhelimeni?

Kysymys: Miten voin yrittää etsiä kadottamaani puhelinta?

Vastaus: Jos puhelin on varastettu, kannattaa paikantamista yrittää, vaikka puhelimen saaminen takaisin olisikin epävarmaa. Jos puhelin on kadonnut, eikä sitä ole varastettu, paikantaminen voi tuottaa paremman lopputuloksen.

Tällä hetkellä paikannuspalvelut löytyvät Windows Phonelle, androideille ja Applen laitteille.

Windows-puhelimet käyttävät osoitteessa account.microsoft.com/devices olevaa ilmaista palvelua. Palvelun kautta voit soittaa Windows-puhelimeen, lukita sen, poistaa sen tiedot ja näyttää sen sijainnin kartalla. Palvelun käyttö edellyttää, että olet kirjautunut samalla Microsoft-tilllä, joka on määritetty puhelimeen. Lisäksi puhelimessa on oltava paikannus sallittuna.

Etälukitus mahdollista

Android-laitteet käyttävät Android Device Manageria. Ennen kuin palvelua voi käyttää, tulee varmistaa laitteesta, että palvelu on otettu käyttöön ja että laite on yhdistetty Google-tiliisi. Laitteessa tulee olla sallittuna sijaintitietojen käyttö. Palvelun käyttö tapahtuu osoitteessa android.com/devicemanager. Palveluun kirjaudutaan Googlen tilitiedoilla. Palvelussa voidaan soittaa laitteeseen, lukita se, paikantaa kartalla ja tyhjentää laite.

Applen laitteilla käytössä on iCloudin yhteydessä toimiva vastaava palvelu. Uusimmat iPhonet tarjoavat oletuksena palvelua käyttöönoton yhteydessä. Palvelu toimii osoitteessa https://www.icloud.com/#find, sisään kirjaudutaan omalla Apple id:llä. Palvelussa voidaan näyttää laitteen sijainti, toistaa ääni, näyttää viesti, etälukita laite tai tyhjentää se.

Tarvittaessa on hyvä olla yhteydessä asiantuntijaan.

 

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Marko Härkönen.

Lisää tietoa osoitteessa: www.omaguru.fi