Kuinka paikannan kadonneen puhelimeni?

Kysymys: Miten voin yrittää etsiä kadottamaani puhelinta? Miten puhelimen paikantaminen toimii?

Vastaus: Jos puhelin on varastettu, kannattaa paikantamista yrittää, vaikka puhelimen saaminen takaisin olisikin epävarmaa. Jos laite on kadonnut, eikä sitä ole varastettu, paikantaminen voi tuottaa paremman lopputuloksen

Puhelimen paikantaminen on mahdollista

Android-laitteet käyttävät Android Device Manageria. Ennen kuin palvelua voi käyttää, tulee varmistaa laitteesta, että palvelu on otettu käyttöön ja että laite on yhdistetty Google-tiliisi. Laitteessa tulee olla sallittuna sijaintitietojen käyttö. Palvelun käyttö tapahtuu osoitteessa android.com/devicemanager. Palveluun kirjaudutaan Googlen tilitiedoilla. Palvelussa voidaan soittaa laitteeseen, lukita se, paikantaa kartalla ja tyhjentää laite.

Puhelimen paikantaminen onnistuu myös iPhoneissa. Applen laitteilla käytössä on iCloudin yhteydessä toimiva vastaava palvelu. Uusimmat iPhonet tarjoavat oletuksena palvelua käyttöönoton yhteydessä. Palvelu toimii osoitteessa https://www.icloud.com/#find, sisään kirjaudutaan omalla Apple id:llä. Palvelussa voidaan näyttää laitteen sijainti, toistaa ääni, näyttää viesti, etälukita laite tai tyhjentää se.

Tarvittaessa on hyvä olla yhteydessä asiantuntijaan.

 

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Marko Härkönen.

Lisää tietoa osoitteessa: www.omaguru.fi