76-vuotias innostui keräämään askelia sovelluksen avulla

Liikuntasovellukset saivat Lea Grönlundin innostumaan reippailusta ja seuraamaan omaa aktiivisuuttaan. Sovelluksen avulla hän myös kuntoutui leikkauksen jälkeen liikkumaan.

Teksti: Krista Ahola Kuvat: Krista Ahola ja iStock

”Olen aina ajatellut, että liikkuminen on välttämätön asia elämässä. Latasin liikkumista mittaavan Sports Tracker -liikuntasovelluksen heti, kun kuulin siitä. Päädyin jo samana iltana testaamaan sovellusta ja kävelin pitkin yötä ympäri huushollia kokeilemassa, miten liike siirtyy sovellukseen. Siihen kellonaikaan, kun en enää viitsinyt enää lähteä ulos.

Sports Tracker on antanut ihan uudenlaista intoa liikkumiseen: Se kannustaa lähtemään jopa illalla kävelylenkille, jos liikuntaa ei ole päivän aikana tullut riittävästi. Käytin sovellusta myös apunani muutama vuosi sitten, kun kuntouduin lonkkaleikkauksesta. Vaikka eteneminen keppien kanssa oli hidasta, Sports Tracker todisti, että edistymistä kuitenkin tapahtui.

Viime jouluna ostin itselleni joululahjaksi iPhonen. Sieltä löysin toisen hyvän liikuntasovelluksen, Movesin. Sen hyvä puoli on se, ettei sitä tarvitse laittaa erikseen päälle, vaan se mittaa aktiivisuutta aina kun, puhelin on vain taskussa. Kotonakin saisi kerättyä askeleita, jos puhelinta vain pitäisi taskussa.

Havittelen aina sellaista 8− 10 000 askelta päivässä, mutta ei näitä liian vakavasti kannata ottaa. Jos joskus on tullut vaikka 16 000 askelta, olen saattanut jakaa sen Facebookissa, että ”vau, tällainen päivä tänään tuli”. Tykkään myös seurata kävelyreittejäni kartalta. Esimerkiksi Tallinnassa vietetyn päivän kävelyreittiä oli kiinnostava katsella myös jälkeenpäin. Sen päivän aikana kävelinkin 14 433 askelta.”

Lea Grönlund, 76

Testaa sporttisovelluksia

Liikuntasovellusten avulla on helppo seurata päivittäistä aktiivisuutta: kävelymatkoja, askelia, reittejä tai vaikkapa kulutettuja kaloreita. Molemmat sovellukset ovat ilmaisia.

Sports Tracker

Suomenkielinen Sports Tracker on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voi seurata muun muassa reittiä, nopeutta ja kulutettuja kaloreita. Sports Trackeria voi myös käyttää sosiaalisena mediana: siellä voi seurata kavereiden liikkumisia ja kommentoida niitä, sekä nähdä muiden lähellä liikkuvien ja reittinsä jakaneiden liikkujien tietoja. Sovelluksessa voi myös helposti ottaa kuvia oman liikkumisreitin varrelta.

iOS
Android

Moves

Moves mittaa aktiivisuutta aina, kunhan kännykkä on käyttäjänsä menossa mukana. Sitä ei tarvitse siis muistaa erikseen laittaa päälle. Päivän päätteeksi voi helposti tarkastella, mitä on tullut tehtyä ja missä päin liikuttua. Moves näyttää muun muassa päivän askeleet ja matkat sekä kartalla kuljetun reitin. Sovellus soveltuu tietysti lenkkeilijälle, mutta sitä on näppärä käyttää myös päivittäisen arkiaktiivisuuden mittaamiseen.

iOS

Android

Lue myös:

Tunnetko nämä liikkujalle sopivat laitteet?

80-vuotias löysi musiikintunnistussovelluksen avulla nuoruuden harrastuksen

79-vuotiaana digiosaajaksi – näin ikäihmiset ottivat teknologian omakseen