Älykello – mihin sitä voi käyttää?

Älykellot ovat yleistyneet viime vuosina voimakkaasti, ja monella älypuhelinvalmistajalla onkin jo oma älykellomallinsa. Mitä hyötyä älykellosta on, ja millaiseen käyttöön sellaisen hankkisi?

Älykello on kätevä apuväline aktiiviselle älypuhelinkäyttäjälle. Älykellon avulla ei puhelinta aina tarvitse esille, sillä monet asiat voi tarkistaa ranteesta kellon näytöltä. Älykello on älypuhelinkäyttäjälle myös aktiivisuusrannekkeen haastaja: sen avulla voi ominaisuuksista riippuen esimerkiksi seurata liikkumisen määrää, mitata sykettä tai seurata saapuneita viestejä.

Jotta älykellon voi ottaa käyttöön, tarvitaan älypuhelimeen ladattava sovellus. Älykellot vaativat yleensä aina toimiakseen älypuhelimen, eli kello toimiikin puhelimen aisaparina. Myös SIM-korttipaikalla varustettuja älykelloja löytyy, mutta niitä on ainakin toistaiseksi vähäisesti Suomen markkinoilla.

Älykelloja löytyy laajasta hintahaarukasta aina alle satasen laitteista useiden satojen laitteisiin. Koska älykello toimii kiinteässä yhteistyössä älypuhelimen kanssa, laitevalintaan vaikuttaa käytössä oleva älypuhelin – tai ainakin sen merkki. Applen Watch -älykellot on suunniteltu toimimaan vain Applen iPhone-puhelinten kanssa. Android-käyttöjärjestelmälle suunnitellut, kuten esimerkiksi Huawein sekä Samsungin älykellot, on toimivat käytännössä kaikkien Android-laitteiden kanssa. Toisin kuin Apple Watchit, Android-kellot toimivat myös yhdessä iPhonen kanssa.

Jos harkitset älykellon hankintaa ja tarvitset apua, suosittelen tutustumaan laitevalikoimaan verkossa tai myymälässä paikanpäällä. Asiantuntijat auttavat sinua mielellään!

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Eikö laitteesi löydä wlan-verkkoa? Omaguru neuvoo