Älykello – mihin sitä voi käyttää?

Älykellot ovat yleistyneet viime vuosina voimakkaasti, ja monella puhelinvalmistajalla onkin jo oma älykellomallinsa. Moni pohtiikin, olisiko älykellon hankkiminen nyt ajankohtaista. Mutta mitä hyötyä älykellosta on, millaiseen käyttöön sellaisen hankkisi ja kenelle se ylipäätään sopii?

Älykellon hankkiminen – kenelle se sopii?

Älykello on kätevä apuväline aktiiviselle puhelimen käyttäjälle. Älykellon avulla ei puhelinta aina tarvitse ottaa esille, sillä monet asiat voi tarkistaa ranteesta kellon näytöltä. Älykello on myös aktiivisuusrannekkeen haastaja: sen avulla voi ominaisuuksista riippuen esimerkiksi seurata liikkumisen määrää, mitata sykettä tai seurata saapuneita viestejä.

Jotta älykellon voi ottaa käyttöön, tarvitaan puhelimeen ladattava sovellus. Älykellot vaativat yleensä aina toimiakseen älypuhelimen, ja kello toimiikin puhelimen aisaparina. Myös SIM-korttipaikalla varustettuja kellopuhelimia löytyy ja ne ovatkin nykyisin suosittuja lasten ensipuhelimina.

Millainen älykello minulle?

Älykelloja löytyy laajasta hintahaarukasta aina alle satasen laitteista useiden satojen laitteisiin. Koska älykello toimii kiinteässä yhteistyössä puhelimen kanssa, laitevalintaan vaikuttaa käytössä oleva puhelin – tai ainakin sen merkki. Apple Watch -älykellot on suunniteltu toimimaan vain Applen iPhone-puhelinten kanssa. Android-käyttöjärjestelmälle suunnitellut, kuten esimerkiksi Huawein sekä Samsungin älykellot, toimivat käytännössä kaikkien Android-laitteiden kanssa. Toisin kuin Apple Watchit, Android-kellot toimivat myös yhdessä iPhonen kanssa.

Jos harkitset älykellon hankintaa, käy tutustumassa laitevalikoimaan verkossa tai poikkea myymälässä, niin saat apua asiointiin paikan päällä.

Tutustu Elisan laajaan älykellovalikoimaan täällä.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

 

Lue myös:

Älykello kannustaa eläkeläisiä terveyden ylläpitoon

Opas lapsen ensipuhelimen hankintaan

Tutustu älykelloon sopivaan liittymään eli Elisa Rinnakkaisliittymään