Miten pilvitallennus toimii käytännössä?

Mihin tallentaa kuvat ja tiedostot? Miten tehdään varmuuskopioita pilvipalveluun? Miten pilvitallennus toimii käytännössä? Asiantuntija vastaa.

Pilvipalveluita on erilaisia. Yleisimpiä ovat Google-tilin Google Drive, Microsoft-tilin Onedrive tai Apple ID:n iCloud, jotka ovat tilien mukana tulevaa tallennustilaa.

Sinulle sopivin pilvipalvelu voi olla mobiililaitteesi mukaisesti jokin edellä mainituista. Jos käytät iPhonea tai iPadia, tarvitset Apple ID:n käyttääksesi laitetta, joten iCloud tulee siinä samassa. Android-käyttäjille Google-tilin mukana tulee Google Driven tallennustila ja monella työpaikalla on käytössä Microsoftin ohjelmistoja ja sitä kautta OneDrive.

Pilvitallennus toimii automaattisesti

Edellä mainittuja tilejä on helppo käyttää mobiililaitteiden varmuuskopiointiin, jolloin laitteesi yhteystiedot, kuvat, videot ja muut tiedostot synkronoituvat automaattisesti pilven tallennustilaan. Voit itse määritellä mitä tietoja haluat tallentuvan pilveen. Laitteesi varmuuskopiointiasetukset löydät laitteesi asetusten tilien alta.

Miten pilvitallennus toimii tietokoneella? Tietokoneella on mahdollista asentaa halutun pilvipalvelun sovellus, jonka kautta voit määritellä mitä tietoja tietokoneeltasi tallennetaan pilveen. OneDrive on valmiina Windows-tietokoneissa. Sen käyttöönottaminen vaatii vain Microsoft-tilin ja asetusten määrityksen omien mieltymystesi mukaan.

Pilvipalvelun käytön etuna on tietojen varmuuskopioinnin lisäksi myös se, että pääset käsiksi tiedostoihisi kaikilta laitteiltasi.

Mikäli tarvitset apua pilvipalvelun käyttöönotossa tai sinulle sopivimman pilvipalvelun valinnassa, suosittelen kääntymään asiantuntijan puoleen.

Tutustu myös Elisan kotimaiseen ja turvalliseen pilvipalveluun Elisa Pilvilinnaan.

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Lue myös:

Digisiivous saa laitteesi toimimaan paremmin – näin sen teet

Miksi tallentaa kuvat ja tiedostot pilveen?