Näin katsot puhelimen sisältöä televisiosta

Voit katsella puhelimen sisältöä televisiosta. Riippuen hieman puhelimesi tai televisiosi mallista puhelimen sisällön saa jaettua televisioon joko suoraan tai erillisen laitteen avulla. Lue tästä vinkit siihen, miten saat puhelimesi sisällön näkymään televisioruudulla.

Teksti: Osku Kannisto

 

Katsotko joskus älypuhelimesta tai tabletilta ohjelmia tai videoita? Tiestikö, että pystyisit katsomaan puhelimen sisältöä televisiosta? Älypuhelimen kuvat, videot ja musiikin voi siirtää vanhaankin taulutelevisioon, ja pienen mediasoittimen avulla siirtäminen käy helposti. Soitin liitetään television hdmi-liitäntään ja kytketään kodin langattomaan verkkoon.

Eri puhelimille on tarjolla omat ratkaisunsa. Langattoman verkon kautta tapahtuvan ohjauksen ansiosta pienet soittimet voi piilottaa halutessaan kaappiin tai television taakse. Katso alta, mikä vaihtoehto on sinulle oikea:

1. Jos käytät iPhonea tai iPadia

Apple TV on iPhonen ja iPadin omistajalle helpoin tapa näyttää kuvia ja videoita tai peilata puhelimen näyttö televisioon. Laitteella pääsee käsiksi kuvavirtaan ilman puhelintakin. Näyttö tai katseltava ohjelma siirretään puhelimesta televisioon valitsemalla ohjauspaneelista Airplay-toiminto.

Jos tavoitteena on pelkkä puhelimen näytön peilaaminen,  siihen riittää edullisempi kolmannen sukupolven Apple TV. Uudempi ja kalliimpi versio tuo mukanaan oman App Storen ja laitteeseen asennettavat ohjelmat, kuten suositut nettivideopalvelut ja pelit.

2. Jos käytät Android-puhelinta

Käytätkö esimerkiksi Samsungin, Huawein tai Sonyn puhelinta? Silloin Google Chromecast on oikea vaihtoehto: se toimii Android-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden kanssa.

Pieni, suoraan hdmi-liitäntään kytkettävä laite piiloutuu television taakse ja ottaa sähkönsä suoraan tv:n usb-liitännästä. Chromecast on yhteensopiva Android 4.1:n ja uudempien versioiden kanssa.

Chromecast on yhteensopiva myös iOS-laitteiden (iPhone, iPad) kanssa, mutta vaatii tuen käytetyltä sovellukselta. Näytön täysi peilaus iOS-laitteista ei ole mahdollista, eli kaikkea sisältöä ei saa Chromecastiin.

Huom! Uusissa televisioissa kuvan siirto televisioon onnistuu ilman lisälaitteita, jos televisio ja puhelin tukevat Wi-Fi Direct:ia. Tuki löytyy monista uusista televisioista ja Android-puhelimista. Ominaisuus on kytkettävä sekä televisiosta että puhelimesta päälle, minkä jälkeen puhelimen kuvan voi siirtää isolle ruudulle.

Lue lisää:

Näin saat musiikin puhelimesta vanhoihin stereoihin