Näin saat nimipäivät puhelimen kalenteriin

Nimipäivien unohtaminen on helppoa sähköisten kalenterien aikakaudella. Perinteistä voi pitää kiinni hankkimalla nimipäivät puhelimen kalenteriin.

Teksti: Osku Kannisto

Kun käytät iPhonea (iOS):

 1. Mene Safari-selaimella sivulle www.webcal.fi.
 2. Etsi sivulta kohta Suomalaiset nimipäivät ja paina Tilaa-näppäintä. Vahvista tilaus toisen Tilaa Suomalaiset nimipäivät -kohdan kautta. Kuluvan ja seuraavan viikon nimipäivät näkyvät nyt kalenterissa ja päivittyvät automaattisesti.
 3. Jos haluat poistaa nimipäivät kalenterista, etsi puhelimen asetuksista kohta Posti, yhteystiedot, kalenterit. Mene kohtaan Tilatut kalenterit, klikkaa Suomalaiset nimipäivät ja valitse Poista tili.

 

nimipaiva2

Kun käytät Android-puhelinta:

Android-puhelimet (esim. Samsung) eivät tue suoraan webcal-kalenterimerkintöjä, kuten päivittyvien nimipäivälistojen tilausta. Mutta nimipäivät on silti mahdollista saada kalenteriin.

Tapa 1: Maksullista CalenGoo-ohjelmaa käyttäen:

 1. Asenna puhelimelle Google Play storesta CalenGoo – Calendar and Tasks (5,39€) tai sen ilmainen viiden päivän kokeiluversio.
 2. Valitse Settings-alavalikon kautta löytyvä Accounts. Paina Add account ja valitse Subscribe webcal URL.
 3. Kirjoita Subscribe webcal URL -kenttään: http://www.webcal.fi/cal.php?id=4&format=ics&wrn=1&color=%23FF3100&cntr=fi&lang=fi&rid=wc
 4. Nimipäivät näkyvät nyt ohjelman kalenterissa.

Tapa 2: Google Calendarin avulla ilmaiseksi:

Tarvitset esimerkiksi ilmaisen Google Calendar -tilin, jos sinulla ei jo sellaista ole käytössä.

 1. Mene tietokoneella Chrome-selaimella Google Calendariin.
 2. Valitse Kalenterit ja Manuaalinen tilaus -kohdan alta Suomalaiset nimipäivät WebCal.fi -sivuilta ja klikkaa vieressä olevaa Näytä osoite.
 3. Paina Lisää Suomalaiset nimipäivät Google Calendariin. Jos tämä ei onnistu, lisää nimipäivät klikkaamalla Muut kalenterit -kohdan vieressä olevaa nuolta.
 4. Valitse Lisää URL-osoitteena ja kirjoita kenttään: http://www.webcal.fi/cal.php?id=4&format=ics&wrn=1&color=%23FF3100&cntr=fi&lang=fi&rid=wc
 5. Jos käytössäsi on Google Calendar -sovellus, nimipäivät näkyvät nyt.
 6. Jos käytät puhelimen omaa kalenteria, mene puhelimen kalenteriin ja siellä kohtaan Hallitse kalentereita (Samsung). Kytke päälle tunnuksesi alta löytyvä Suomalaiset nimipäivät.

 

Kun käytät Windows-puhelinta:

Windows-puhelimiin ei voi synkronoida webcal-tilauksia. Voit kiertää ongelman synkronoimailla Google Calendarin puhelimesi kalenteriin samalla tavoin kuin Android-puhelimella.

Lue myös, kuinka saat viikkonumerot puhelimen kalenteriin.