Näin teet tv:stä näytön tietokoneelle

Kysymys: Pystynkö käyttämään televisiota tietokoneen näyttönä? Televisioni on vanhempaa mallia, ei mikään älytelevisio. Onko minun siis mitenkään mahdollista kytkeä vaikka läppäriäni tai pöytäkonettani televisioon, jotta voisin hyödyntää sitä näyttönä?

Näin teet TV:stä näytön:

Vastaus: Nykyisin suuri osa televisioista on älytelevisioita. Niistä löytyy erilaisia sovelluksia, joita voi käyttää kodin oman verkon kautta. Television päivittäminen ei kuitenkaan ole pakollista, koska on tapoja, joilla voit hyödyntää jo omistamiasi laitteita saadaksesi tv-ruudulle verkkosisältöjä.

Yleisin ja helpoin ratkaisu on katsoa, löytyykö tv:stäsi HDMI-portti. Mikäli se löytyy, ja omistat tietokoneen, jossa on myös HDMI-portti, voit yhdistää tietokoneesi HDMI-johdolla televisioon.

Kun tietokone on kytketty televisioon, voit joko laajentaa tai kopioida työpöydän televisioon. Näin teet TV:stä näytön ja voit siis esimerkiksi katsoa Youtuben videoita suoraan tv-ruudulta.

Mikäli et omista perinteistä tietokonetta, mutta omistat tabletin tai älypuhelimen, voit silti saada kuvan laitteestasi television ruudulle.

Mobiililaitteissa ei yleensä ole HDMI-porttia, joten tässä tilanteessa tarvitaan toisenlainen ratkaisu. Googlen Chromecast kytketään television HDMI-porttiin ja mobiililaitteelle ladataan Googlecast-sovellus.

Chromecastin käyttöönottamisessa hyödynnetään mobiililaitteen sovellusta. Sekä mobiililaitteesi että Chromecast tulee yhdistää samaan langattomaan verkkoon.

Määrityksen jälkeen voit toistaa suoraan Chromecast-yhteensopivista sovelluksista sisältöä tv-ruudulle tai vaihtoehtoisesti peilata koko laitteen näytön sisällön televisioon.

Mikäli tarvitset apua edellä mainittujen asioiden kanssa, suosittelen kysymään apua asiantuntijalta.

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue myös:

Näin katsot puhelimen sisältöä televisiosta

Digivinkki: nettiyhteyden jakaminen puhelimesta tietokoneelle

Mitä tarkoittaa rajoitettu nettiyhteys?