Katso ohjelmia 4K-kuvanlaadulla ja tallenna helposti

Laadukasta kuvaa arvostavat leffafanit ja urheiluohjelmien ystävät nauttivat tarkasta 4K-kuvasta. Elisa Viihde Premium tukee 4K-television resoluutiota, tarjoaa huikeasti tallennustilaa ja helpon sekä nopean käyttöliittymän.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Tuliko hankittua 4K-televisio mutta silti kotona katsotaan ohjelmia yhä vaatimattomalla kuvanlaadulla?

Erilaista HD-sisältöä on jo valtavasti eri ohjelmapalveluissa. Myös asteen verran parempilaatuisen 4K-resoluution ohjelmia on yhä enemmän. Elisa Viihde Premium -digiboksi tarjoaa niinikään erittäin korkeatasoisen katselukokemuksen sekä HD- että 4K-ohjelmille 4K-televisiosta katsottaessa.

“Tarkka kuvanlaatu pääsee oikeuksiinsa luonto- ja urheiluohjelmissa, kun yksityiskohdat näkyvät selkeästi. Myös elokuvat ja sarjat, joissa on näyttäviä maisemia, ovat parhaimmillaan 4K-televisiossa”, kertoo Timo Miettinen, Elisa Viihteen Business Manager.

4K-televisioiden määrä kasvaakin koko ajan Suomessa samoin kuin televisioiden koot. Älytelevisio on Näin Suomi viihtyy -tutkimuksen* mukaan jo puolella suomalaistalouksista.

“Tällä hetkellä ostajia kiinnostavat eniten korkealaatuista kuvaa tarjoavat 4K-televisiot”, kertoo Philipsin markkinointipäällikkö Juhani Hallamaa.

Mitä isompi televisio, sen tärkeämpää on,  että siinä on myös hyvä kuvanlaatu.

Yhä useampi tallentaa ohjelmia myöhempää katsomista varten

Ohjelmien katsominen niiden lähetysaikaan on vähenemässä kaikissa muissa ikäluokissa paitsi keski-ikäisillä (41‒50-vuotiaat) Elisan tekemän Näin Suomi viihtyy -tutkimuksen mukaan. Yhä useampi siis katsoo suoratoistopalveluita tai tallentaa ohjelmat katsottaviksi heille sopivana aikana.

Televisiosarjat ovat ylivoimaisesti katsotuin sisältö: kaksi kolmesta Elisan teettämään tutkimukseen osallistuneesta katsoo sarjoja päivittäin tai useita kertoja viikossa.

Kuukausihintaisissa suoratoistopalveluissa sarjojen kaikki jaksot löytyvätkin, mutta esimerkiksi Yle Areenan laatusarjat saattavat olla katsottavissa vain lyhyehkön määräajan. Silloin tallentava boksi on paikallaan. Muutoin sarja voi jäädä näkemättä tai kesken.

Tallennuspalvelu toimii älykkäästi

Jos tallennettavaa on paljon, Elisa Viihteen tallennuspalvelu on hyvä valinta. Sinne voi tallentaa kaikkia vapaiden kanavien ohjelmia 2500 tuntia, ja Elisa Viihde Premiumissa tallennustila on kasvatettu jopa 5000 tuntiin. Tallentaa voi esimerkiksi yksittäisen jakson tai kertatallennuksena koko sarjan. Tallennus onnistuu myös vaikka kesken ohjelman. Samaan aikaan voi tallentaa myös useita ohjelmia. Tallennus tapahtuu pilveen ja ohjelmat on katsottavissa television lisäksi mobiililaitteilla ja tietokoneella, kun niissä on käyttäjän Elisa Viihde asennettuna.

“Premiumissa uutta on, että suoratoistopalveluiden ohjelmat nousevat entistä paremmin esille sarjat ja elokuvat-näkymissä. Myös entistä tehokkaampi haku helpottaa suosikkien löytämistä oli kyse sitten näyttelijästä, ohjaajasta tai suoratoistopalvelusta tai kanavasta Netflixiä lukuunottamatta. Kaukosäätimen suosikkinäppäimellä voi tallentaa itselleen oman suosikkikirjaston muistiin”, Experience Manager Minna Välke Elisalta vinkkaa.

Ei enää useita kaukosäätimiä pöydillä

Moderni sisustus suosii tekniikan piilottamista. Nykyaikaiset boksit, kuten Elisa Viihde Premium, voidaan piilottaa vaikka television taakse, sillä sitä ohjataan bluetooth-säätimellä, joka ei vaadi laitteen osoittelua. Sama säädin sopii myös useimpien modernien älytelevisioiden ohjaamiseen ja näin kaukosäätimien määrä sohvapöydällä vähenee.

* Näin Suomi viihtyy 6 -tutkimuksen on tehnyt Elisan tilauksesta Prior Konsultointi. Aineisto kerättiin nettipaneeleilla lokakuussa 2019. Tutkimuksen vastaajamäärä on 1264 vastaajaa, jotka olivat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä.

Tutustu Elisa Viihteen monipuolisiin palveluihin

Etsinnässä uusi televisio? Tutustu Elisan kattavaan televisiovalikoimaan

Lue lisää:

Kuusi hyvää syytä käyttää uutta Elisa Viihde Plus -palvelua

Elisa Viihde toimii myös sovelluksella älytelevisiossa

Älytelevision valinta – näin valitset itsellesi sopivan