Tallentamalla katsot lempiohjelmia missä ja milloin haluat

Ohjelmia tallentamalla voi valita vapaammin paikan ja ajankohdan lempiohjelmiensa katsomiseen. Lue, miten tallennuspalvelua hyödynnetään.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Mihin sitä tallentamista tarvitaan, kun kaikki ohjelmat ovat katsottavissa suoratoistopalveluista? Tallentamisesta on itse asiassa todella paljon iloa, kertovat kiinteistönhoitaja Ove Bergman, 56, Vöyristä ja eläkeläinen Tarja, 70, Espoosta.

“Haluan katsoa lempiohjelmani silloin, kun minulle sopii. Kun tallennan lempiohjelmani Elisa Viihde Premium -palveluun, minun ei tarvitse pohtia, jäikö joku jakso näkemättä tai onko se enää katsottavissa vapailla kanavilla. Palvelussa se pysyy tallessa pari vuotta ja on helposti löydettävissä”, kertoo Tarja.

Hän on ollut Elisa Viihteen asiakas jo 12 vuotta ja kertoo ottaneensa palvelun alun perin sen takia, että asuu Espoossa katvealueella, jossa kuvanlaatu oli huono. Elisa Viihde Premium boksin avulla hänellä on nyt erinomainen kuvanlaatu ilman tarpeita antenniasennuksiin.

“Tallennan useita päällekkäisiä kanavia päivittäin. Näin ei tarvitse tehdä valintaa, katsonko tiettyyn aikaan vaikkapa Emmerdalea tai jotain muuta. Tallennusmahdollisuus antaa minulle vapautta katsoa silloin, kun on aikaa tai vaikka huono sää. Tallennuksen etu on myös se, että vaikka ohjelman ajankohta muuttuisi, se tallentuu silti oikein ilman säätöjä, joita piti tehdä muinaisilla laitteilla nauhoittaessa”, Tarja kertoo.

“Pidän myös siitä, että tallenteen voi jättää vaikka kesken ja se jatkuu juuri siitä, mihin jäin.”

Tarjan tytär asuu Dubaissa ja siellä vieraillessaan Tarja on toisinaan katsonut tallenteita tabletilta.

“Suosikkiohjelmat kulkevat kätevästi tallenteina mukana minne vain.”

Tallennuspalvelusta helpotusta ruuhkavuosien aikatauluihin

Ove Bergman elää ruuhkavuosia. Kuusihenkisen ja kahden koiran perheen lapsista kolme asuu vielä kotona. Päivät ovat usein hektisiä: Töiden lisäksi aikaa vievät omakotitalon puuhat, 10-, 12- ja 14-vuotiaiden lasten harrastuksiin kuljetukset, metsätyöt ja metsästys. Mökeilläkin pitäisi ehtiä käymään. Aikaa rentoutua tv-ohjelmien ääreen on rajallisesti.

“Kun päivät ovat kiireisiä, voi olla, että ehtii katsomaan ohjelmaa vasta, kun se on jo alkanut. Elisa Viihteen avulla voin laittaa tallennuksen päälle kesken ohjelman ja aloittaa katselun saman tien alusta. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus”, Ove Bergman sanoo.

Monihenkisessä perheessä iloa on myös siitä, että samaan aikana tulevia ohjelmia voi tallentaa yhtaikaa, sillä menoja riittää kaikilla. Toisinaan taas katsotaan yhdessä yhtä ohjelmaa ja tallennetaan toista suosikkia.

“Asumme omakotitalossa Vöyrissä, mutta meillä on lisäksi sähkötön mökki saaressa ja toinen mökki Vuokatissa. Pystymme hyödyntämään tallenteita molemmissa paikoissa ja katsomaan ohjelmia Elisa Viihde Premiumin avulla. Saaressa on aurinkopaneeli mutta ei televisiota. Mobiililaitteilla katseleminen onnistuu hyvin myös saaressa”, Bergman sanoo.

Ohjelmien tallentaminen
Ove Bergmanin päivät ovat kiireisiä ja televisio-ohjelmansa hän katsoo silloin, kun itselle sopii, usein tallenteina. Koirat Myrskynmerkki ja Tilde viihtyvät paremmin ulkohommissa. Tytär Lilja viettää myös aktiivista elämää harrastuksineen.

 

Tutustu Elisa Viihde Premiumiin