Tallentamalla katsot lempiohjelmiasi missä ja milloin haluat

Ohjelmien tallentaminen auttaa, kun haluat valita vapaasti paikan ja ajankohdan lempiohjelmiesi katsomiseen. Lue, miten saat ohjelmien tallentamisesta kaiken hyödyn irti.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Mihin ohjelmien tallentamista tarvitaan, kun kaikki ohjelmat ovat katsottavissa suoratoistopalveluista? Tallentamisesta on itse asiassa todella paljon iloa, kertovat kiinteistönhoitaja Ove Bergman, 56, Vöyristä ja eläkeläinen Tarja, 70, Espoosta.

“Haluan katsoa lempiohjelmani silloin, kun minulle sopii. Kun tallennan lempiohjelman Elisa Viihteen avulla, minun ei tarvitse pohtia, jäikö joku jakso näkemättä tai onko se enää katsottavissa vapailla kanavilla. Palvelussa se pysyy tallessa pari vuotta ja on helposti löydettävissä”, kertoo Tarja.

Hän on ollut Elisa Viihteen asiakas jo 12 vuotta ja kertoo ottaneensa palvelun alun perin sen takia, että asuu Espoossa katvealueella, jossa kuvanlaatu oli huono. Elisa Viihde -boksin avulla hänellä on nyt erinomainen kuvanlaatu ilman tarpeita antenniasennuksiin.

“Tallennan useita päällekkäisiä kanavia päivittäin. Näin ei tarvitse tehdä valintaa, katsonko tiettyyn aikaan vaikkapa Emmerdalea tai jotain muuta. Tallennusmahdollisuus antaa minulle vapautta katsoa silloin, kun on aikaa tai vaikka huono sää. Tallennuksen etu on myös se, että vaikka ohjelman ajankohta muuttuisi, se tallentuu silti oikein ilman säätöjä, joita piti tehdä muinaisilla laitteilla nauhoittaessa”, Tarja kertoo.

“Pidän myös siitä, että tallenteen voi jättää vaikka kesken ja se jatkuu juuri siitä, mihin jäin.”

Tarjan tytär asuu Dubaissa ja siellä vieraillessaan Tarja on toisinaan katsonut tallenteita tabletilta.

“Suosikkiohjelmat kulkevat kätevästi tallenteina mukana minne vain.”

Ohjelmien tallentamisesta helpotusta ruuhkavuosien aikatauluihin

Ove Bergman elää ruuhkavuosia. Kuusihenkisen ja kahden koiran perheen lapsista kolme asuu vielä kotona. Päivät ovat usein hektisiä: Töiden lisäksi aikaa vievät omakotitalon puuhat, 10-, 12- ja 14-vuotiaiden lasten harrastuksiin kuljetukset, metsätyöt ja metsästys. Mökeilläkin pitäisi ehtiä käymään. Aikaa rentoutua tv-ohjelmien ääreen on rajallisesti.

“Kun päivät ovat kiireisiä, voi olla, että ehtii katsomaan ohjelmaa vasta, kun se on jo alkanut, tässä ohjelmien tallentaminen on iso apu. Elisa Viihteen avulla voin laittaa ohjelman tallennuksen päälle kesken kaiken ja aloittaa katselun saman tien alusta. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus”, Ove Bergman sanoo.

Monihenkisessä perheessä iloa on myös siitä, että samaan aikana tulevia ohjelmia voi tallentaa yhtaikaa, sillä menoja riittää kaikilla. Toisinaan taas katsotaan yhdessä yhtä ohjelmaa ja tallennetaan toista suosikkia.

“Asumme omakotitalossa Vöyrissä, mutta meillä on lisäksi sähkötön mökki saaressa ja toinen mökki Vuokatissa. Pystymme hyödyntämään ohjelmien tallenteita molemmissa paikoissa ja katsomaan ohjelmia Elisa Viihteen avulla. Saaressa on aurinkopaneeli mutta ei televisiota. Mobiililaitteilla katseleminen onnistuu hyvin myös saaressa”, Bergman sanoo.

Ohjelmien tallentaminen
Ove Bergmanin päivät ovat kiireisiä ja televisio-ohjelmansa hän katsoo silloin, kun itselle sopii, usein tallenteina. Koirat Myrskynmerkki ja Tilde viihtyvät paremmin ulkohommissa. Tytär Lilja viettää myös aktiivista elämää harrastuksineen.

 

 

Lue myös:

Kuusi hyvää syytä käyttää uutta Elisa Viihde Plus -palvelua

Äänikirjojen ja kuulokkeiden täydellinen liitto

Näin televisiopalvelut saa mökille ilman antennia