Koko tiimi muissa kaupungeissa

Sanna Sarpila toimii Elisan Ulkoistuspalvelut-yksikön vetäjänä ja Uudenmaan aluejohtajana. Sanna työskentelee Helsingissä, mutta hänen tiiminsä on Tampereella ja Turussa.

Teksti: Riikka Hollo Kuvat: Paula Virta.
Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

6.30

Herätys. ”Minulla ei ole varsinaisia aamurutiineja, yleensä lähden aika nopeasti liikkeelle. Pyöräilen Espoosta töihin Pasilaan lähes säässä kuin säässä, poikkeuksena ne päivät kun etäilen tai olen muilla paikkakunnilla. Pidän liikkuvasta työstä ja siitä, että voin tehdä töitä hyvien yhteyksien ansiosta missä tahansa.”

 

8.30–9.30

”Päivä alkaa Elisan yritysasiakasyksikön sisäisellä virtuaali-infolla, jossa meille pidetään esimerkiksi tuotekoulutuksia.” 

Sanna johtaa yksikköä, jossa hoidetaan asiakasyritysten Elisalle ulkoistamaa asiakas- ja välityspalvelua. Yksikössä työskentelee noin 200 asiakaspalvelun ammattilaista.

”Työni on vaihtelevasti yhteistyötä asiakkaiden kanssa sekä sisäistä johtamista ja toiminnan suunnittelua.”

9.30–10.30

Esimiestunti tiimiläisen kanssa. ”Elisalla panostetaan paljon päivittäisjohtamiseen ja henkilöstön valmentamiseen, mikä on hyvä asia. Esimiestunnin tarkoitus on tukea tiimiläisiä onnistumaan omassa työssään. Käymme yhdessä läpi työn tuloksia ja tavoitteita ja mahdollisia haasteita, joihin haemme yhdessä ratkaisuja. Oman ammattitaidon ylläpito ja kehittäminen on tärkeää ja sitä tapahtuukin sekä työtehtävien kautta että erilaisissa koulutuksissa.”

11.00–11.30

Lounas. ”Syön henkilöstöravintolassa Pasilassa, Tampereella tai Turussa. Aina en ehdi lounastamaan ja omena tai sämpylä vauhdissa saavat riittää.”

11.30–12.30

Asiakaspalaveri. ”Asiakasyrityksemme asiakaspalveluun liittyvä palaveri. Ulkoistuspalveluiden lisäksi teemme kehitystyötä asiakkaillemme. Tässä työssä on tärkeää olla aktiivinen asiakkaiden suuntaan ja muista vuorovaikutuksen tärkeys.”

Kuka hän on?

Sanna Sarpila, 43. Palvelujohtaja, Ulkoistuspalvelut ja Uudenmaan aluejohtaja. Työskennellyt Elisalla vuodesta 2012. Koulutus: AMK-tutkinto, johtamisen opintoja kauppakorkeassa. Perhe: Mies ja kaksi lasta. Harrastukset: Pyöräily, juoksu, laskettelu, mökkeily ja neulominen. Voimabiisi: Bomfunk MC: Freestyler ja esimerkiksi Bon Jovin musiikki. Motto: ”Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa.” Erikoista työssä: ”Työskentelen ”yksin” Helsingissä, koska kaikki tiimiläiseni ovat Tampereella ja Turussa.”

12.30–15.30

”Palaveriputki jatkuu. Tapaan asiakkaan ja heidän konsulttinsa. Päiväni ovat varsin täysiä, mutta mielenkiintoisia. Onneksi päivän liikunta tulee useimmiten hoidettua työmatkoilla, mikä myös virkistää aamulla ja nollaa hyvin ajatukset työpäivän jälkeen. Liikunta on hyvää vastapainoa työlle, niin fyysisesti kuin henkisestikin.”

15.30–16.30

”Sähköpostien hoitaminen tapahtuu palaverien lomassa ja jatkuu usein iltaan asti. Ajankäytönhallinta on joskus haaste, jonka jokainen työssäkäyvä varmasti tunnistaa. Asioiden priorisointi ja olennaisiin tehtäviin keskittyminen on välttämätöntä, kun on monessa mukana. Itse pidän hyvänä tapana tunnistaa omasta työstään rutiininomaiset ja mukavat tehtävät (minulle kaikki Exceliin liittyvä kuuluu näihin) ja haastavammat työt. Haastaville tehtäville kannattaa varata aikaa pirteänä, koska rutiinit hoituvat palaverien välissä ja vähän väsyneenäkin. Lisäksi palaverien suhteen kannattaa välillä rohkeasti kysyä omaa roolia osallistujana, jos alkaa olla liikaa asioita päällekkäin.”

17.00–18.00

Pyöräillen kotiin. ”Pyöräillessä tyhjennän pään päivän asioista, siinä ei voi tehdä muuta kuin soljua liikenteen mukana. Jatkan työpäivääni usein iltaisin: luen sähköposteja ja valmistelen seuraavan päivän materiaaleja. En juuri erottele työ- ja vapaa-aikaa. Rentoudun liikkuen ja perheen parissa, kuskaan lapsia harrastuksiin ja neulon.”