Vuoden parhaat sarjat ja leffat Elisa Viihde Viaplayssa

Vuosi 2022 toi mukanaan runsaasti laadukasta ja mielenkiintoista katsottavaa. Listasimme vuoden parhaat elokuvat ja sarjat Elisa Viihde Viaplayn valikoimista.

VUODEN PARHAAT SARJAT TOP-10

Munkkivuori

Munkkivuori: Vuoden kotimainen sarjatapaus

Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama draamasarja Munkkivuori on kerännyt ylisanoja niin katsojilta kuin kriitikoiltakin. Kulttimaineeseen matkaava lähiömysteeri tarjoaa nostalgisen aikahypyn 80-luvun helsinkiläislähiöön ja lapsuuteen. Kymmenosaisen sarjan kruunaavat huikeat lapsinäyttelijät. Munkkivuori on sarja, josta jää katsojalle pureskeltavaa pidemmäksi aikaa.

KATSO MUNKKIVUORI

Mies joka kuoli: Huippuluokan jännityskomediaa

Antti Tuomaisen menestysromaaniin perustuva draamakomedia tarjoilee jännitystä, kohtalokkaita juonenkäänteitä ja mustaa huumoria. Jussi Vatasen esittämä sieniyrittäjä valmistautuu kuolemaansa jouduttuaan myrkytyksen uhriksi. Sitä ennen pitää selvittää syyllinen ja saattaa loppuun monta muuta asiaa. Kesäkuussa julkaistua Elisa Viihde -alkuperäissarjaa vauhdittavat takaa-ajokohtaukset Haminan merellisissä maisemissa. Mies joka kuoli tarjoaa katsojille jotain sellaista, mitä tv-sarjahistoriassa ei ennen ole nähty.

KATSO MIES JOKA KUOLI

The Good Doctor: Katsojasuosikin liito jatkuu komeana

Sairaalasarjojen kuningaskastiin noussut The Good Doctor lähti syksyllä jo kuudennelle kaudelleen. ABC:n tuottama sairaaladraama perustuu eteläkorealaiseen, vuonna 2013 startanneeseen samannimiseen lääkärisarjaan. Freddie Highmore tekee pääroolin autistisena ja epätavallisen muistin omaavana kirurgina nimeltä Shaun Murphy. Sarja on kerännyt laajan fanikunnan myös Suomessa. The Good Doctorin kaikki kaudet ovat katsottavissa Suomessa vain Elisa Viihde Viaplayssa.

KATSO THE GOOD DOCTOR

 1. Ivalo
 2. Gaslit
 3. Sijainen
 4. Everything I know about Love s1
 5. The Blacklist
 6. Poikani Joel
 7. Jälkeläiset

 

VUODEN PARHAAT ELOKUVAT TOP-10

No Time to Die

No Time to Die: Yhden aikakauden upea päätös

No Time to Die on hieno lopetus Daniel Craigin Bond-elokuvien saagalle. Arvostelumenestykseksi noussut elokuva alkaa perin tutusta, mutta koukuttavasta asetelmasta: eläkkeelle jäänyt agentti 007 maanitellaan vielä yhdelle työkeikalle, joka vie hänet aina Färsaarille asti. 2 tuntia ja 44 minuuttia kestävä No Time to Die on kestoltaan kaikkien aikojen pisin Bond-elokuva. Katsottavaa piisaa koko rahan edestä.

KATSO NO TIME TO DIE

Luokkakokous 3

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily: Kreisikomedian jalokivi

Luokkakokous-elokuvien voittokulkua ei näytä pysäyttävän mikään. Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 tarjoaa takuuvarmaa viihdettä hervottoman sekoilukomedian ystäville. Sami Hedbergin, Aku Hirviniemen ja Jaajo Linnonmaan tähdittämistä Luokkakokous-elokuvista on tullut kotimaisten kreisikomedioiden jalokiviä, jotka jakavat jyrkästi katsojien mielipiteet.

KATSO LUOKKAKOKOUS 3

Nobody

Nobody: Raisua toimintaa ja perhedraamaa

Kehutussa toimintaelokuvassa Bob Odenkirkin esittää tavallista perheenisää, joka ei vastustele kotiinsa tunkeutuvia murtovarkaita. Lopulta traumatisoitunut mies karistaa nynnyn maineensa ja lähtee jahtaamaan syyllisiä. Viihdyttävää mäiskettä ja yllättäviä käänteitä on tässä elokuvassa riittämiin. Nobody sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta. Myös elokuva-arvioita summaavan Rotten Tomatoes -sivuston kävijöistä peräti 94 prosenttia suosittelee elokuvaa.

KATSO NOBODY

 1. F9: The Fast Saga
 2. Spider-Man: No Way Home
 3. Hytti nro 6
 4. Venom: Let There Be Carnage
 5. Uncharted
 6. JVG-Elokuva: Vuodet Ollu Tuulisii
 7. Pohjolan Satoa

 

Katso Elisa Viihde Viaplayssa