Esittelyssä MultiSIM-yhteensopivat älykellot

Yksi liittymä ja kaksi laitetta antaa vapautta ja uusia mahdollisuuksia. Tutustu älykelloihin, joihin voi yhdistää MultiSIM-palvelun. Esittelemme tässä MultiSIM-yhteensopivat älykellot, jotka nostavat treenisi uudelle tasolle ja tekevät terveyden seurannasta entistä helpompaa.

Teksti: Hanna Kangasniemi

MultiSIM-palvelu mahdollistaa saman mobiililiittymän käytön sekä puhelimessa että älykellossa. eSIM-tuki antaa tuen myös MultiSIM-palvelun käytölle ja näin älykellossa on kaikki on samat toiminnot kuin jos kellossa olisi oma mobiililiittymä. Puhelimen numero toimii myös kellossa, vaikka puhelin ei kulkisi mukana.

MultiSIM-yhteensopivat älykellot edustavat älykellojen aatelia ja sisältävät kaikki uusimmat herkut terveyttään, liikkumista ja urheilusuorituksia seuraaville sekä puhelinta musiikin kuunteluun ja kommunikointiin käyttäville. Tutustu kolmeen kelloon, joihin saat kätevästi MultiSIMin.

MultiSIM-yhteensopivat älykellot – 3 kelloa kokeiltavaksi

Tyylikäs kello akun kestoa arvostavalle: Huawei Watch 3 Pro LTE

Monipuolinen terveyden ja urheilusuoritusten seurantaan sekä puheluihin ja musiikin kuunteluun soveltuva älykello ilahduttaa selkeällä käyttöliittymällään ja yhteensopivuudellaan sekä Android- että iPhone-puhelimiin.
Terveys- ja treenitietoja voi seurata kellolla ja selkeällä Huawei Health -sovelluksella. Puheluita soittaessa kellossa on erinomainen äänenlaatu. Kookas kello sopii parhaiten leveämpään ranteeseen. Kellossa on hyvä intuitiivinen näyttö, erinomainen akunkesto ja se sopii sekä Android- että iPhone-puhelimiin.

Näyttö: 1,43 tuuman AMOLED-kosketusnäytttö
Muisti: 16 Gt ROM + 2 Gt RAM
Akku: kesto akun tilaa säätämällä 5–14 päivää
Paikannus: GPS / GLONASS / BeiDou / Galileo
Audio: Kaiutin ja mikrofoni. Tukee puheluita ja musiikin kuuntelua.
Vedenkestävyys: 5 ATM-luokitus (jopa 50 metriin asti)
Sensorit: Gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, geomagneettinen sensori, barometri, ympäristön valontunnistin, lämpötilasensori ja optinen sykesensori
Kaiutin ja mikrofoni
Muuta: yli 100 treenaustilaa, esiasennettuna AppGallery, josta voi ladata kolmannen osapuolen sovelluksia.
Yhteensopivuus: Suomessa myytävät Android-älypuhelimet ja iPhonet.

Tutustu: Huawei Watch Pro 3 LTE

Terveyttään seuraavan monitoimikello: Samsung Galaxy Watch 4 4G

Tyylikäs ja monitoiminen älykello tarjoaa laajat ominaisuudet niin urheilijalle kuin terveyttään seuraavalle. Navigointi onnistuu Googlen kartoilla ja sisäärakennetulla kompassilla. Terveysominaisuuksia kellossa on runsaasti sykkeen ja askelmäärien seurannasta stressitasoihin ja EKG:sta verenpaineeseen. Erikoisuutena on muun muassa biosähköisen impedanssianalyysi, joka tarjoaa suuntaa antavan arvion rasvaprosentista, lihasmassasta ja veden määrästä kehossa. Unta kello seuraa sujuvasti. Lisäksi se mittaa veren happipitoisuutta jopa minuutin välein yöllä ja tunnistaa kuorsauksenkin, mikä kiinnostanee ainakin uniapnean mahdollisuutta pohtivia. Verenpaineen ja sydänsähkökäyrän mittaus vaatii Galaxy-älypuhelimen, jossa on Android 6.0 tai uudempi. Kiitämme todella monipuolista terveydenseurantaa ja hyvää akunkestoa.

Näyttö: 1,2-1,36” AMOLED-kosketusnäyttö
Muisti: 1,5 Gt RAM + 16 Gt sisäistä muistia
Akku: Noin 40 tuntia peruskäytöllä, lataus täyteen kestää noin 2 h
Paikannus: GPS / GLONASS / BeiDou / Galileo
Sensorit: Kiihtyvyysanturi, Gyrometri, Ilmapuntari, Valoanturi, barometri, optinen sykemittari), EKG eli sydänsähkökäyrä, Biosähköisen impedanssianalyysin anturi BIA
Audio: Mikrofoni, kaiutin
Muuta: Tukee noin sataa erilaista treenitilaa, paljon sovelluksia
Vedenkestävyys: IP68 ja 5ATM -luokitusten mukaisesti jopa 50 metrin syvyyteen asti
Yhteensopivuus: Sopii yhteen useimpien Suomessa myytävät Android-puhelimien kanssa, mutta Huawein uusimmilla älypuhelimilla ja iPhonella Samsungin kellojen ominaisuuksia ei saa käyttöön koko laajuudessaan.

Tutustu: Samsung Galaxy Watch 4

Monipuolinen ja viimeistelty älykello: Apple Watch Series 9 GPS

Tyylikäs kello, jonka entistä suurempi ja laadukas näyttö lähentää kellon ja puhelimen käyttökokemusta. Uuden Apple Watchin S9-siru mahdollistaa superkirkkaan näytön ja ihmeen helpon tavan käyttää Apple Watchiasi nopeasti ja helposti koskematta näyttöön. Edistykselliset terveys-, turvallisuus- ja aktiivisuusominaisuudet tarjoavat tärkeitä tietoja ja apua aina tarvittaessa. Monipuolisessa kellossa on mm. terveyttä seuraavalle EKG ja yöllisen happisaturaation seuranta, mutta unen seurantaan on parempiakin laitteita. Kiitämme iso, erinomaista näyttöä ja monipuolisia palveluita sekä nopeaa latausta.

Näyttö: Aina päällä oleva, iskunkestävä Retina-kosketusnäyttö
Akku: Noin 18 tuntia normaalikäytössä, pikalatauksella 8 minuutissa 8 tunnin lataus.
Paikannus: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS ja BeiDou
Sensorit: optinen sykemittari, EKG, gyroskooppi, valontunnistin,
Audio: mikrofoni, kaiutin
Muuta: kymmenittäin urheilulajeja. Sydänkäyrän mittaus. Kaatumisen tunnistin. Apple Music, ApplePay, AppStoren kelloon sopivia sovelluksia.
Vedenkestävyys: WR50-veden­pitävyys­luokituksella, vedenpitävä 50 metriin saakka
Yhteensopivuus: Apple Watchin hyödyt saa täysimittaisesti käyttöön iPhonen iOS-käyttöjärjestelmän kanssa.

Tutustu: Apple Watch 9

Sami Takarautio testasi Huawei Watch 3 Pron

SAmi Takarautio ja Huawei Watch 3 Pro
Sami Takarautio testaamassa kelloa.

Sami Takarautio, 31, on Lapista kotoisin oleva pääkaupunkilaistunut valokuvaaja, videokuvaaja ja some-sisällöntuottaja, joka on erikoistunut retkeily- ja matkailusisältöihin. Kuvauskeikat vievät Samin upeisiin luontokohteisiin ja välillä myös haastaviin olosuhteisiin, kuten Norjan reissulla, jossa myrskytuulessa ei telttaa meinannut saada pystyyn ja aamulla herätessä se oli hautautunut lumeen.

huawei watch 3 pro kuva sami takarautio
Huawei Watch 3 Pro. Kuva: Sami Takarautio

Huawei Watch 3 Pro -kellon hän otti testiin reissuilleen mielellään, sillä tyylikäs ulkomuoto ja monipuoliset ominaisuudet tekivät heti vaikutuksen.

“Huawei Watch 3 Pro on todella hieno ja visuaalisesti näyttävä kello. Siinä on monipuoliset toiminnot niin terveyden kuin aktiivisuudenkin seurantaan. Arvostan myös hyviä ja tarkkoja sijaintitietoja, joista on hyötyä paljon luonnossa liikkuvalle. Retkeilijälle tärkeää on myös pitkä akkukesto. Akku kestää hyvin viisikin päivää reissussa ja ultravirransäästötilassa jopa 21 päivää. MultiSIM-palvelu on näppärä, kun kännykkää ei tarvitse lenkillä mukaan ja silti pystyy vastaamaan puheluihin. Se lisää myös turvallisuutta reissussa, jos vaikka kännykkä katoaa tai siitä loppuu akku. On varapuhelin kellossa. Kaiken kaikkiaan tyylikäs ja aktiivisuuteen kannustava kello.”

Lue myös:

Älykello kakkospuhelimena MultiSIMin avulla

eSIM tuo uusia mahdollisuuksia laitteiden käytölle: Korvaako älykello puhelimen?

Mikä liittymä lapselle? Näin valitset oikein