Lenkille ilman kännykkää, mutta puhelut olisi hyvä olla käden ulottuvilla. Puhelimen toiminnot onnistuvat pelkällä älykellollakin, kun käytössä on MultiSIM-palvelu.
Teksti: Hanna Kangasniemi
Älykellot kasvattavat suosiotaan. Niillä voi seurata urheilusuorituksia, unen laatua ja terveyttä, kuunnella musiikkia, soittaa puheluita, lukea viestejä sekä navigoida. Kaikki tämä onnistuu, kun älykello on yhteydessä verkkoon.
Kello voi olla yhteydessä joko bluetoothilla älypuhelimeen, wifin avulla verkkoon tai sillä voi olla oma liittymä eSIM-kortilla. Helpoiten ja varmimmin kello on yhteydessä verkkoon kuitenkin MultiSIM-palvelulla. Sen avulla sama puhelinnumero ja liittymä voivat olla yhtaikaa puhelimen ja älykellon käytössä. Puhelut, viestit ja hälytykset tulevat tällöin molempiin laitteisiin.
MultiSIMin saa käyttöön monissa uusissa kehittyneissä älykelloissa, joissa on eSIM-valmius. Tämä ominaisuus on esimerkiksi Applen, Huawein ja Samsungin tietyissä malleissa.
5 syytä käyttää MultiSIM-palvelua
Puhelut, musiikki ja äänikirjat lenkille ilman puhelinta
Lenkkeilijä tai uimari ei välttämättä halua kantaa kännykkää mukana, mutta musiikkia tai kirjoja on kiva kuunnella suoratoistopalveluista. Myös mahdollisuus hätäpuheluun on aina hyvä olla kaiken varalta. Puhelinyhteys ja suoratoistopalvelut kulkevat mukana älykellossa.
Apu käden ulottuvilla
Hätätilanne voi yllättää niin kotona kuin reissussakin niin, ettei puhelin ole käden ulottuvilla. Jos ranteessa on älykello liittymällä, kutsut sillä nopeasti apua. Osa kelloista hälyttää apua jopa itsenäisesti, jos ne havaitsevat ihmisen kaatumisen ja liikkumattomuuden. Kellon avulla pystyy myös paikantamaan itsensä, jos sattuu eksymään.
Puhelut onnistuvat akun loppuessa
Jos akku loppuu puhelimesta tai älykellosta, yleensä toiseessa virtaa vielä riittää. Näin puhelut eivät jää tekemättä yhden akun loppuessa.
Some tauolle puheluista tinkimättä
Some-paasto onnistuu helpoiten, kun hoitaa puhelut laitteella, jossa ei ole some-palveluita. Kun sama numero on käytössä kahdella laitteella, toisesta voi jättää somen pois.
Ilman puhelintakin pärjää
Jos puhelin on unohtunut kotiin tai työpaikalle, saat kuitenkin kaikki puhelut ja viestit, jos ranteessa on puhelimen liittymään yhdistetty älykello.