Ei tyypillistä työpäivää

Hallintojohtaja Sami Ylikortes on työskennellyt Elisan palveluksessa 1990-luvulta lähtien. Jo Helsingin Puhelinyhdistyksessä työskennellyt Sami on nähnyt Elisan taipaleen haastajasta markkinajohtajaksi.

Teksti: Riikka Hollo, kuvat: Paula Virta

 

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

6.45

Sami herää kotonaan Itä-Helsingin Jollaksessa ja lukee päivän sanomalehdet. Kesällä Sami pyöräilee töihin kaunista merenrantareittiä, muina vuodenaikoina matka taittuu autolla. ”Liikunta on tärkeää terveyden ja jaksamisen kannalta. Kun liikkuu säännöllisesti, jaksaa töissäkin paremmin.”

8.00–8.30

Sami saapuu työpaikalle Pasilaan ja aloittaa palaveriputken.

”Kokouksia riittää yleensä varhaisesta aamusta pitkälle iltapäivään. Pyrin olemaan fyysisesti läsnä palavereissa, jos vain olen toimistolla. Vaikka meillä kannustetaan etätyöskentelyyn, pidän etäpäiviä vain kerran kuukaudessa.”

11.30–12.00

Lounas. ”Syön työpaikan lounasravintolassa yleensä joka päivä. Toisinaan minulla on lounastapaamisia, viimeksi Liikenne- ja viestintäministeriön edustajan kanssa. Jatkuvat uudistukset vaativat saumatonta yhteistyötä eri tahojen kanssa, ja olen ylpeä, että olen saanut olla mukana muutoksessa HPY:n ajoilta lähtien.

Kuka hän on?

Sami Ylikortes, 48. Hallintojohtaja, Elisan johtoryhmän jäsen. Koulutus: KTM, OTK. Perhe: Vaimo Anne, 20- ja 17-vuotiaat lapset Tuomas ja NiklasHarrastukset: Pyöräily, lenkkeily, uinti, mökkeily ja lukeminen. Sami juoksee yhden maratonin vuodessa. Motto: ”Minulla ei ole varsinaista mottoa, mutta huumori on minulle todella tärkeää, ja se liittyy olennaisena osana myös työviihtyvyyteen.”

12.00–16.00

Sähköpostien lukemista kokousten lomassa.

”Sähköpostien lukua ei voi jättää loppupäivään, vaan postit on käytävä läpi useita kertoja päivässä. Työni on hyvin monipuolista ja se mahdollistaa asioiden näkemisen pintaa syvemmältä. Näen konkreettisesti, miten erilaiset virkamies- ja poliittiset koneistot toimivat, miten lait syntyvät ja miten kuluttaja niistä hyötyy.”

16.00–17.00

Kotiin. ”Tietotyötä ja vapaa-aikaa on lähes mahdotonta erottaa, ajattelen luonnollisesti työasioita kotona ja kotiasioita töissä. Aivot raksuttavat koko ajan. Työhön liittyvän haasteen tai ongelman voi ratkaista esimerkiksi lenkki tai mökkireissu Keski-Suomeen, Toivakkaan, joka on minulle ja perheelleni hyvin rakas paikka. Koska lapset ovat jo isoja, meillä on vaimoni kanssa usein myös kahdenkeskistä aikaa. Mökkeilemme, käymme rock-konserteissa ja joskus festareilla. Seuraavaksi menemme katsomaan U2:sta Tukholmaan.”

23.00

Hyvää yötä! Iltaisin Sami lukee työhönsä liittyviä muistioita tai jopa 100-sivuisia EU-raportteja sekä lakiesityksiä, jotka vaihtuvat juuri ennen nukahtamista kaunokirjallisuuteen.

”Laki, turvallisuus, toimitilat, yritysvastuu sekä yhteiskuntasuhteet ovat työni viisi tärkeintä osa-aluetta. Tämä kaikki vaatii perehtymistä ja asioiden selvittelyä. Olen sitä mieltä, että sääntöjä ja lakeja pitää olla, mutta liiallinen sääntely vie kilpailukyvyn Suomesta ja Euroopasta.”

Lue lisää elisalaisten uratarinoita täältä.