”Enää auto ei lähde varkaiden matkaan huomaamatta” – Elisa Paikannus helpottaa jäljittämistä

Elisa Paikannus tuo mielenrauhaa ajoneuvovarkauksien varalta. Auton paikannus auttaa jäljittämään ajoneuvon varkaustapauksessa. Helppokäyttöisestä sovelluksesta näkee reaaliajassa, missä ajoneuvo liikkuu. Paikantimista on muutakin hyötyä arjessa, kertoo autovarkauksiin kyllästynyt Kimmo Karjala.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Kun tyttären käytössä ollut perheen kakkosauto lähti varkaiden matkaan, Kimmo Karjala, 51, sai tarpeekseen. Vaasassa asuvan tyttären auto löydettiin lopulta, puolen vuoden päästä katoamisesta. Auton tuulilasi oli hajalla ja tytärkin oli saanut jo uuden auton, joten iloa ei löytymisestä juuri ollut. 

Varkaudesta suivaantuneena Karjala päätti asentaa tyttären uuteen autoon paikannuslaitteen ja ottaa Elisa Paikannus -sovelluksen käyttöön. Jatkossa ainakin auto löydettäisiin nopeammin, jos se varastettaisiin, sillä paikannuksella auton liikkeitä voi seurata reaaliaikaisesti. Karjalalle paikantimen hankinta oli luontevaa, sillä ne olivat hänelle tuttuja töistä.

“Ajan työkseni rekka-autoja ja meillä auton paikannus on arkipäivää”, kertoo Kunissa, Vaasan lähellä asuva Karjala.

“Auton paikannus auttaa paitsi varastetun ajoneuvon jäljittämisessä, myös vaikkapa ajopäiväkirjan pitämisessä, koska paikannin kertoo tarkkaan ajetut kilometrit, reitit ja ajoaikataulut”, Karjala selittää.

Hän sanoo hyödyntäneensä työssä paikannuslaitetta esimerkiksi silloin, kun verottaja epäili hänen saaneen liikaa päivärahoja, mutta paikantimen tiedoista näkyi aikojen ja ajojen olleen oikein kirjattuja.

“Eipä tullut mätkyjä.”

Ajoneuvon sijainti aina silmien alla

“Ajoneuvon liikkeitä ja vaikka nopeutta on helppo seurata sovelluksessa. Kun ajoneuvolle on sovelluksessa asetettu turva-alue, siltä poistumisesta tulee aina hälytys. Eli auto ei voi kadota huomaamatta”, Karjala kertoo.

Elisa Paikannuksessa auton paikannus perustuu GPS-tekniikkaan. Siksi se ei ole riippuvainen käyttäjän sijainnista. Sovelluksesta voi seurata ajoneuvon sijaintia missä vain. Tässä se eroaa esimerkiksi Apple Airtagista, jossa paikantaminen tapahtuu vain toisen Applen laitteen läheisyydessä.

Auton paikannus onnistuu joko akkuun asennettavan kiinteä ja vesitiiviin tai tupakansytyttimeen asennettavan paikantimen avulla. Näistä kumpaakaan ei tarvitse ladata. Kevyt yleispaikannin toimii sen sijaan ladattavalla akulla 12 tuntia.

Elisa Paikannus on hyödyksi kaikille, joita huolestuttaa ajoneuvojen varkaudet tai joilla on vaikkapa lainattavia ja vuokrattavia ajoneuvoja. 

Elisa Paikannus sopii seuraaviin ajoneuvoihin 

  • Autot
  • Asuntoautot ja -vaunut
  • Moottoripyörät ja mopot
  • Mönkijät
  • Veneet
  • Moottorikelkat
  • Peräkärryt 

Tutustu tarkemmin: Elisa Paikannus

Lue myös:

Mistä apua, kun koira karkaa?

Näin teet lapsen kännykän käytöstä turvallista

Ilotulitteet ajavat koiria käpälämäkeen – vinkit koiran uudenvuoden viettoon