Vinkkejä puhelimen käyttöön festareilla

Festareille mennessä kannattaa pitää huoli itsestään ja kavereistaan. Omaguru listasi vinkkejä puhelimen käyttöön festareilla.

Festareilla on usein omat sovelluksensa, joista näet tärkeitä festareihin liittyviä tietoja, kuten esimerkiksi päivän ohjelman, alueen kartan ja yleistä tietoa. Sovellus on kätevämpi kuin paperinen festariopas, koska se kulkee kätevästi puhelimessa mukana. Näin pysyt jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä milloinkin on meneillään.

Suomen kesä voi yllättää ja taivaalta saattaa tulla lähes mitä tahansa. Siksi on suositeltavaa varata puhelimelle jokin suojus, joka pitää laitteesi kuivana mahdollisen vesisateen varalta.

Festareilla voi tulla naputelleeksi pin-koodin väärin ja laite pyytää lopulta puk-koodia. Puk-koodin saat helpoiten oman palveluntarjoajasi verkkoasioinnista tai vaihtoehtoisesti soittamalla operaattorisi asiakaspalveluun.

Puhelimen käyttö festareilla lisää myös riskiä laitteen katoamiselle. Puhelimen kadottaminen suuressa ihmismassassa on mahdollista tai se voi tulla jopa varastetuksi. Mikäli kadotat puhelimesi, kannattaa ilmoittaa siitä mahdollisimman pian palveluntarjoajallesi, jotta liittymäsi saadaan tilapäisesti suljettua väärinkäytösten estämiseksi. Useimmiten voit sulkea liittymäsi väliaikaisesti myös operaattorisi verkkoasioinnissa. Elisalla liittymän sulkeminen onnistuu OmaElisan kautta.

Puhelin on katoamisen varalta erittäin suositeltavaa suojata joko FaceID:llä, sormenjälkitunnistimella ja tunnistuskoodilla. Näin voit minimoida riskin, että vieraisiin käsiin joutuneella puhelimella päästäisiin käsiksi arkaluontoisiin tietoihisi tai että liittymällesi tehtäisiin kallista laskua.

Vinkkejä puhelimen käyttöön festareilla tarjosi Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue myös:

Näin suojaat puhelimesi rannalla

Mitä tehdä jos puhelin kastuu?

Mitä tehdä, jos puhelin katoaa?