Instagram innosti jakamaan taiteen iloa

Maarit Fredin, 65, taideharrastukselle antoi uuden ulottuvuuden aiheeseen keskittyvän Instagram-tilin avaaminen.

Teksti ja kuva: Krista Ahola

”Instagram ja museokortti. Nämä ovat iloa tuottava yhdistelmä minun elämässäni nyt. Jäin vuosi sitten eläkkeelle. Nyt on vihdoinkin aikaa harrastaa taidenäyttelyissä käymistä. Kuvaan näkemääni taidetta museoissa, kaupungilla ja ulkomaanmatkoilla. Jaan kuvia ja taiteen iloa Instagramin välityksellä.

Seuraan itse Instagramissa monia taidegallerioita, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Moni niistä on alkanut seurata myös minua. Uusia seuraajia saa hyviä hashtageja käyttämällä. Usein otan näyttelystä kuvan ja jaan sen saman tien. Käyn myöhemmin muokkaamassa kuvaa lisäämällä sopivia hashtageja. Niihin kannattaa laittaa etenkin taiteilijan nimi, sekä taidegallerian nimi. Niillä saa usein katsojia kuviin ja uusia seuraajia. Instagramin kautta löytää helposti toisia ihmisiä ja tahoja, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista.

Pidän erityisesti Instagramista, sillä kuva on hyvä väline jakaa iloa toki muitakin tunteita, kuten surua. Kuvaamisen ja Instagramin ansiosta voi ympäristössään nähdä kuvauksellisia asioita. Voi kiinnittää huomiota aivan uudella tavalla vaikkapa yksityiskohtiin ja kauniisiin asioihin.

Taide on ollut minulle aina tärkeää, joten sen valitseminen Instagram-kuvien kohteeksi oli minulle selviö. Valmennan Enter ry:n kautta muitakin senioreita Instagramin käyttöön, ja kannustan aina etsimään sitä omaa, iloa tuottavaa asiaa kuvattavaksi. Joku voi kuvata ruokaa ja toinen vaikkapa kukkia. Myös saman paikan kuvaaminen eri vuodenaikoina on kiehtovaa.”

Maarit (@maarit_fre)

Instagram

Instagram on suosittu sosiaalinen media, jossa jaetaan kuvia ja lyhyitä videonpätkiä. Kuviin voi tallentaa elämänsä hetkiä tai löytää itselleen oman näkökulman, josta alkaa jakaa kuvia. Instagramin välityksellä löytää helposti samoista asioista kiinnostuneita seurattavia ja seuraajia jopa ympäri maailman.

Apple

Android