Kadotitko puhelimesi – paikannuspalveluista voi olla ratkaiseva apu

Paikannuspalvelut tarjoavat mahdollisuuden kadonneen puhelimen löytämiseen.

Tällä hetkellä paikannuspalvelut löytyvät Windows Phonelle, Android-puhelimille ja Applen laitteille.

Windows-puhelimet käyttävät osoitteessa account.microsoft.com/devices olevaa ilmaista palvelua. Palvelun kautta voit soittaa Windows-puhelimeen, lukita sen, poistaa puhelimella olevat tiedot ja näyttää sen sijainnin kartalla. Palvelun käyttö edellyttää, että olet kirjautunut samalla Microsoft-tilillä, joka puhelimeen on määritetty. Lisäksi puhelimessa pitää olla paikannus sallittuna.

Android-laitteet käyttävät Android Device Manageria. Ennen kuin palvelua voi käyttää, tulee varmistaa laitteesta, että palvelu on otettu käyttöön ja että laite on yhdistetty Google-tiliisi. Puhelimessa tulee myös olla sallittuna sijaintitietojen käyttö.

Palvelun käyttö tapahtuu osoitteessa android.com/devicemanager. Palveluun kirjaudutaan Googlen tilitiedoilla. Tässäkin palvelussa voidaan soittaa laitteeseen, lukita se, paikantaa kartalla ja tyhjentää puhelin.

Jos Android-laitteeseesi on asennettu tietoturvaohjelma, voi myös siinä olla laitteen paikannusmahdollisuus. Tämä kannattaa tarkistaa ja tutustua sen toimintaan.

Applen laitteilla on käytössä iCloudin yhteydessä toimiva vastaava palvelu. Uusimmat iPhonet tarjoavat oletuksena palvelua käyttöönoton yhteydessä. Palvelu toimii osoitteessa https://www.icloud.com/#find, sisään kirjaudutaan omalla Apple id:llä. Palvelussa voidaan näyttää laitteen sijainti, toistaa ääniä, näyttää viestejä, etälukita tai tyhjentää laite.

Tarvittaessa on hyvä olla yhteydessä asiantuntijaan.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Marko Härkönen

 

Ranta, vessa…, lue uskomattomat tarinat puhelimen vaaranpaikoista

Näin teet helposti oman animaation