Miksi en saa avattua sähköpostilaskua?

Kysymys: Miksi en saa avattua sähköpostilaskua?

Saan sähköpostiini verkkolaskuja. Jostain syystä en kuitenkaan usein saa niitä avattua ja osa laskuista ei avaudu ollenkaan. Miksi en saa avattua sähköpostilaskua ja mitä voisin tehdä asialle?

Omaguru vastaa:

Laskut tulevat sähköpostiin yleensä liitetiedostoina. Liitetiedosto on useimmiten merkitty viestiin paperiliitin-kuvakkeella. Liitetiedoston voi joko tallentaa tai avata suoraan.

Useimmat nettiselaimet ja sähköpostiohjelmat antavat mahdollisuuden valita, tallennetaanko vai avataanko tiedosto. Jos sähköpostilasku ei aukea, yritä ensin tallentaa liitetiedosto ja avata se sitten tallennuskansiosta.

Elleivät liitetiedostot aukea lainkaan, on syynä usein se, ettei tietokoneelle ole asennettu oikeaa ohjelmistoa tiedoston tarkasteluun.

Laskut lähetetään yleensä PDF-muodossa. PDF-laskujen tarkasteluun tarvitset ohjelman, joka lukee .pdf –formaatissa tallennettuja tiedostoja.

Aseta oletusohjelmaksi

Yleisin tällainen ohjelma on Adoben Acrobat Reader. Älypuhelimessa tai tabletissa ohjelman nimi voi olla myös esim. PDF Reader.

Mikäli PDF-tiedostoja lukeva ohjelma on asennettu laitteeseen, mutta silti sähköpostilasku ei aukea, voi kyseessä olla joko liian vanha versio kyseisestä ohjelmasta tai se, että ohjelmaa ei ole asetettu oletusohjelmaksi.

Tämä voidaan tarkistaa Ohjauspaneelista kohdasta ”oletusohjelmat”. Tarvittaessa asiantuntija pystyy auttamaan tarkemmin vianrajauksessa ja korjaustoimenpiteissä.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue myös:

Näin liität kuvan sähköpostiin kännykällä tai tabletilla

Näin luot turvallisen salasanan

Onko 8 vuotta vanha tietokone jo liian vanha?