Onko 8 vuotta vanha tietokone liian vanha?

Kysymys: Olen yrittänyt katsoa sähköistä reseptiäni Kanta-järjestelmästä, mutta en pääse sinne koneellani. Käyttämäni Acer on kahdeksan vuotta vanha. Onko tietokone liian vanha?

Vastaus: Todennäköisin syy ongelmaasi on käytettävän selaimen versio tai selaimen lisäosan toiminta tietokoneellasi.

Suosittelen ensisijaisesti tarkistamaan, että käytössäsi on uusin versio käyttämästäsi selaimesta. Jos uudempaa versiota ei ole tarjolla tai käytät jo uusinta versiota, on silloin suositeltavaa testata palvelua toista internetselainta käyttämällä.

Ongelma saattaa viitata siihen, ettei palvelu ole yhteensopiva käytettävän selainversion kanssa tai selaimen käyttämät varmennetiedot ovat vanhentuneet. Päivityksistä huolimatta, vian jatkuessa, saattaa ongelmasi jäädä selaimen ja sen lisäosien lisäksi tietoturvaan, käyttöjärjestelmän vikaan tai muuhun. Tutkimatta ongelmaa on hyvin vaikea sanoa tarkkaa syytä vikaan.

Tietokoneen ollessa hyvin vanha on tietysti järkevää miettiä uuden tietokoneen hankintaa. Tämä kyseinen ongelma ei kuitenkaan suoraan liity siihen, onko tietokone liian vanha vai ei. Sama ongelma saattaa ilmetä niin vanhalla kuin uudellakin tietokoneella.

Ongelman jatkuessa suosittelen olemaan yhteydessä asiantuntija-apuun.

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Kalle Nieminen.

Tutustu Omaguru-palveluun.

Lue myös:

Onko lapselle opetettava tietokoneen käyttöä?

Mitä tarkoittaa rajoitettu nettiyhteys?

Digisiivous saa laitteesi toimimaan paremmin – näin sen teet!